|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:48
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A nagy szűrés azért kell , hogy kiszűrje -több kevesebb sikerrel ,amit feleslegesen beleborítanak az akváriumba, Ez nem vicc. Próbálná ezt valaki megtenni egy tengeri akváriumnál ..egy napig nem élnének az akvárium lakói.
2012. május 13., vasárnap 17:58 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
HMM, milyen érdekes meglátás. Ha belegondol az ember, van benne valami!!!! Ja és idáig tetszik a projekt, remélem minden úgy alakul majd ahogy eltervezed!! Képeket lőjed szorgalmasan
|
2012. május 13., vasárnap 14:32 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Kételkedni mindenkinek szíve joga, csak azt magyarázd meg nekem akkor, mi a bánatot akarsz kiszűrni, mikor szinte nincs hal(azaz el van tolva elég erősen a növény-hal arány), és nem keletkezik bomlástermék? Tápozásként meg úgyis nitrátot adagol az ember, azon meg aztán főleg nincs mit átalakítani... AQViktor írta: novenyesakvariumok írta: Szűrés úgy sem kell valami komoly egy növényes akváriumban, a flow-t meg olcsóbb előállítani egy Koralliával. Ebben azért kételkednék.....
|
2012. május 13., vasárnap 14:22 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
novenyesakvariumok írta: Szűrés úgy sem kell valami komoly egy növényes akváriumban, a flow-t meg olcsóbb előállítani egy Koralliával. Ebben azért kételkednék.....
|
2012. május 13., vasárnap 14:19 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Hát, mint mondottam, a project sajnos eléggé meg van csúszva... A szekrény elkészült, az ajtókat kell még feltennem, viszont az akvárium már felkerült a helyére.(harmadszorra sikerült elkészíteni a cégnek az akváriumot, úgyh a késés egy jelentős része nekik köszönhető, pedig sima 100X50X50 10-es Opti, merevítésekkel) Sajnos alul a PVC csövezés még nincs kész, két-három idom még szükségeltetik, de nem bírtam magammal, és feltöltöttem talajjal az akváriumot. Íme a képek: Amiben még nem vagyok teljesen biztos, hogy elég lesz-e ez a két cső. Egyiken fog távozni a víz, másikon fog visszajönni a víz. A csövezés belső átmérője 25mm, ezek szerint elég kellene, hogy legyen, de ezen a csövezésen lesz rajta egy szűrő, egy Am-1000 reaktor, valamint esetlegesen egy akváriumhűtő. Kicsit lehet, hogy kevés lesz. Egy 1200-as Tetratec van tervezve, de ha kicsi lesz, akkor elgondolkodok a bővítésben. (2080 eheim) A flowtól nem félek, azt úgyis Koralliával akartam megoldani, ahol a víz visszajön, oda a felálló cső fölé lesz téve a Korallia, mellyel irányítani tudom majd a friss vizet. Szűrés úgy sem kell valami komoly egy növényes akváriumban, a flow-t meg olcsóbb előállítani egy Koralliával. Tudom, kicsit komplikált a rendszer, de nem szerettem volna látni az akvárium hátfalán felfelé és lefelé futó csövezést. Az akvárium hátfalára tejfólia kerül (ez még nem érkezett meg, és azért kell, hogy homogén legyen a háttér), az állítható színű háttérvilágítás már kész:) Egy érdekes jelenségre viszont felfigyeltem, mivel az Opti üveg nagyon tiszta, sötétben a keret átvezeti a háttérvilágítás fényét. Még nem tudom, hogy csináljak-e vele valamit, és ha igen, hogyan tudom ezt a hatást kiküszöbölni. ötleteket várok.. A következő napokban a csövezést csinálom meg, a szekrényben az átvezetés alatt mindegyik ágon először is lesz egy csap, hogy az egész rendszert meg tudjam bontani a víz leeresztése nélkül. Aztán az AM-1000 átépítése következik, mert ugye az csőre rádugható, és a max átmérője 20mm. Mivel nem szeretnék itt is keresztmetszetet szűkíteni, valamint a standard csövezésre szeretném rákötni, ezért a reaktor mind a két végére kerül egy csavaros PVC elem. Innen még egy beömlő kerül fel, melyre rá tudok csatlakozni az automata tápozással, majd egy átalakító, és jön a szűrő. A vissza-ágra a csap után egy PVC-cső átalakító jön, és kész is:) Meg még egy változtatásról felejtettem el beszámolni, megjöttek a csövek is a világításhoz. A probléma az volt, hogy a Giesemann a Stratoshoz eredetileg Powercrome csöveket szállít. A fénycsövek között ezek valóban a prémium minőséget képviselik, de sokallottam az árukat, valamint a színhőmérséklete nekem kicsit kékes volt. Az új konfiguráció: 2 darab Master TL5 39W/830 HO High Output G5 a Philipstől, valamint 2 darab LT 39W T5-HQ/958 G5 BIO Vital a Narva cégtől Pár emberben talán felmerül a kérdés, hogy mi értelme van ennek a kombónak? A válasz egyszerű: A 830 az egyik kedvenc csövem. Eléggé sárgás, 3000K, viszont nagyon jó a hatásfoka. Ezt a sárgás fényt próbáltam kompenzálni a Narva csövekkel. Ezek a német akvakertészek között elterjedt, sokat bizonyított full-spektrum csövek, kicsit talán zöldes fénnyel. Így eredményképp egy színhelyes fehéret kaptam, olcsóbban, mintha megvettem volna a Giesemann Powercrome csöveket. KB egy hónap múlva indul az akvárium
|
2012. május 13., vasárnap 13:43 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Csak érdeklődök,hogy halad az új akvárium beüzemelése?
|
2012. május 11., péntek 20:47 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Csak a gyártón röhögünk!
|
2012. április 26., csütörtök 21:04 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Elég sajnálatos,hogy ilyen nehézkesen sikerült hozzájutnod a megrendelt árúhoz.Azt hinné az ember ( legalább is én),hogy 21. században egy ilyen volumenű dolog nem okozhatna ekkora problémát egy gyártónak.Képeket türelemmel várom,bár attól függetlenül nagyon kíváncsi vagyok,hogy mit raksz majd össze Tomi
|
2012. április 26., csütörtök 21:03 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Röhögni? Esetleg azon, hogy harmadjára sikerült tökéletesen megkapnod amit rendeltél, mivel te nem tehetsz róla.
_________________ K.Tamás
|
2012. április 26., csütörtök 20:43 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Mondhatnám, hogy ilyen nincs, de mégis van. És pont velem történt meg... A kezdetek kezdetén írtam, hogy az új lámpához új akvárium is dukál. Úgy gondoltam egy 100X50X50 10mm-es optival ki is egyezek...Amíg megrendeltem, semmi baj sem volt, szépen vissza is igazolták. Az elhozás két hete szombatra volt megbeszélve. Péntek délután felhívnak, hogy leesett a targoncáról, úgyhogy egy hét csúszás. Már erre is mérges lettem, de sebaj, előfordul. Egy hét eltelt, megint megbeszéltük az új elhozás időpontját, majd egy nappal előtte telefonálnak, hogy bocsi, feketével ragasztottuk meg, remélik nembaj. Már "hogyafenébe" ne lenne baj, megegyeztünk, hogy újrakezdik ismét... Eddig nem mertem leírni a kálváriámat, mert mindenki rajtam röhögött volna, de ma véglegesen meglett az akvárium, a megadott méret, megadott üvegvastagság, alsó üveg két helyen 35mm-es lyukkal. Végre, végre... Így a project bár jelentős késésekkel, de el fog indulni. A szobában már halmozódik a 40 liter talaj, 5 kiló szubsztrát, a lámpa is unatkozik, de a szekrény még hiányzik. Sajnos a május eléggé szűkös lesz, türelmeteket kérem(továbbra is)
|
2012. április 26., csütörtök 20:30 |
|
|