|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:41
|
Szerző |
Üzenet |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
akkor kicserélted a töltetet?
|
2012. május 30., szerda 13:59 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
nem fog kijönni... Ha lattal mar ilyen reaktort, tudod, hogy az elsö bogyo a fal melle van teve, es a többi bogyo centrikusan van elhelyezve, de mindig a fal melle. A többi bogyo nyomja az alsot lefele is, es a fal melle is. A közepen van egy sugar, ahol a viz nem ütközik bogyoba. A reaktort mar leteszteltem ezzel az atalakitassal, jelentösen javult a hatasfok. Merni nem mertem le, de ugyanazzal a szürövel kb 30% javulas. Viszont csak a Te kedvedert este lefenykepezem, hogyan kell rendesen belerakni a bogyokat, ugyh h müködjön nagy hatasfokkal, es ne is essen ki.
|
2012. május 29., kedd 9:27 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Szerintem nem véletlenül volt ilyen a csőméret.... Simán ki fog jönni belőle az anyag.....
|
2012. május 29., kedd 7:44 |
|
|
novenyesakvariumok
|
sziasztok, ma kezdtem bele a csövezés felépítésébe, és kapásból belefutottam egy problémába... Mint leírtam, az akvárium szűrése fix csövezéssel lesz megoldva, az akvárium alsó üvegjén keresztül, hogy hátul ne zavarjon semmiféle cső. Úgy döntöttem, hogy a csövezés belső átmérője 25mm lesz. Ezt a takarítási intervallumok elspórolása miatt, valamint egy esetleges későbbi tengerire való átállás miatt csinálom. Szóval a rendszerbe be kell valahogy építeni az AM-1000 Co2 reaktort. Akármilyen viccesen is hat, az AM-1000 16-os csőre van méretezve. Ezt semmiképp sem szerettem volna meghagyni, mivel lefojtom az egész rendszert, valamint nehéz csatlakozni a 25-ös rendszerre. Fogtam magam, átépítettem az Am-1000-t... eredeti állapot: új-régi összehasonlítás: felülről: élből az új csatlakozó: és az egész összeépítve a csavaros(oldható) csatlakozással: Szóval ilyen apróságok miatt csúszik a project...
|
2012. május 28., hétfő 20:52 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
Nincs is hálásabb fotó alany néhány halnál és ráknál...
_________________Üdv. Bevi
|
2012. május 23., szerda 18:36 |
|
|
novenyesakvariumok
|
amíg készül az akvárium, halfényképezéssel szórakoztatom magam:
|
2012. május 23., szerda 17:41 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Idézet: Jó kis csajozós akváriumod van. Szerintem nem gáz, hogy a keret átveszi a színt, valahol kontrasztot is ad. Ha a befektetett pénzt/munkát nézzük, ennél azért lehet hatékonyabban is csajozni:)
|
2012. május 13., vasárnap 19:24 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Jó kis csajozós akváriumod van. Szerintem nem gáz, hogy a keret átveszi a színt, valahol kontrasztot is ad.
_________________ K.Tamás
|
2012. május 13., vasárnap 19:17 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Ezt szajkózom évek óta, hogy az EI tápozás (és egyéb "nagyvonalú" leszármazottai/felmenői) alapból hibásak. Toljuk bele a tápot, hogy cserélhessünk hetente vizet, hogy tolhassunk neki a minél nagyobb szűrést, stb... Mindezt azért az egyetlen előnyért, hogy ne kelljen méricskélnünk... Ha most nem ezt az akváriumot szánnám a "fő" showakváriumomnak, akkor lehet, hogy nekiállnék egy kísérletnek, növényes akvárium szűrés nélkül, csak vízforgató pumpákkal. Szerintem működne... papó írta: A nagy szűrés azért kell , hogy kiszűrje -több kevesebb sikerrel , amit feleslegesen beleborítanak az akváriumba, Ez nem vicc. Próbálná ezt valaki megtenni egy tengeri akváriumnál ..egy napig nem élnének az akvárium lakói.
|
2012. május 13., vasárnap 19:05 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Kíváncsian várom a növényesítést,és remélem nem lesz gondod a háttérvilágításból (alga). Ez a Gieseman világítás, elég mutatós a kialakítása
|
2012. május 13., vasárnap 18:19 |
|
|