|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:54
|
Szerző |
Üzenet |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Nem semmi! Profi kivitelezés. Gratula.
|
2014. március 5., szerda 7:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagyon Profi .. Jöhetsz hozzánk is a boltba
2014. március 4., kedd 21:02 |
|
|
atis70
Csatlakozott: 2011. december 27., kedd 14:29 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: Berettyóujfalu
|
Pontos ,precíz és nagyon igényes elgondolás és kivitelezés. Csak gratulálni és irigykedni tudok!!
_________________ Nincsenek csodák, csak emberek.
Üdv: F.Atis
|
2014. március 4., kedd 20:26 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Újra itt, kellemes estét mindenkinek. Szóval a szekrénnyel szép lassan haladok, mutatok pár képet a jelenlegi állapotról. A csatorna még nincs teljesen kész, mind a két oldalsó lezárás hiányzik, de ma már üzembe helyeztem. A kábelkötegen rengeteget segített, így az akváriumnak már csak egy drótja van, azért azért nincs akkora felháborodás, mint az akvárium melletti elosztók/időkapcsolók hegyének.Pozitív emellett, hogy az akvárium áramfogyasztása is mérhető lett. Utoljára, de nem utolsó sorban a szűrőakvárium párazáró borítása is látható a képeken. A képeket elnézve el sem kell gondolom mesélnem, hogy az akvárium vízvesztesége heti fél liter alá csökkent. (felül eddig is zárt volt) Ez a lakásban uralkodó páratartalomnak kifejezetten az előnyére vált.
|
2014. március 4., kedd 19:57 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
novenyesakvariumok írta: Akkor mutatok egy képet, mi az oka a késlekedésnek Az első foglalat egy árammérő. A Kilowattórát méri 2 tizedes pontossággal. Ezek után két darab nem lekapcsolható konnektor következik. Nyári időszakban az egyik az akváriumklímáé, a másik a hozzá tartozó szivattyúé. Téli időszakban egyik szabad, másik a fűtés. A következő két pár az két darab konnektor, és a hozzá kapcsolódó kapcsoló. Az egyik a szivattyúmotoré, amely a szűrőakváriumból visszanyomja a vizet, a másik az UV lekapcsolására való. Az utána lévő helyek (12Vos tápegység, 4 darab időkapcsoló -3 hiányzik a képről-, 4 darab impulzusvezérlő) a 4csatornás tápozóautomata vezérlése. Ezt már bemutattam a barkács topicban. Ezek után 3 időkapcsolóval kapcsolható konnektor következik, az első a C02 részére, a következő a fény első felére(2X39W), az utolsó a fény második felére(ismét 2X39W) Az egész sín egyben 64cm Ezek szerint nem késlekedsz , csak nem posztolsz mindent
2014. február 11., kedd 18:58 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Akkor mutatok egy képet, mi az oka a késlekedésnek Az első foglalat egy árammérő. A Kilowattórát méri 2 tizedes pontossággal. Ezek után két darab nem lekapcsolható konnektor következik. Nyári időszakban az egyik az akváriumklímáé, a másik a hozzá tartozó szivattyúé. Téli időszakban egyik szabad, másik a fűtés. A következő két pár az két darab konnektor, és a hozzá kapcsolódó kapcsoló. Az egyik a szivattyúmotoré, amely a szűrőakváriumból visszanyomja a vizet, a másik az UV lekapcsolására való. Az utána lévő helyek (12Vos tápegység, 4 darab időkapcsoló -3 hiányzik a képről-, 4 darab impulzusvezérlő) a 4csatornás tápozóautomata vezérlése. Ezt már bemutattam a barkács topicban. Ezek után 3 időkapcsolóval kapcsolható konnektor következik, az első a C02 részére, a következő a fény első felére(2X39W), az utolsó a fény második felére(ismét 2X39W) Az egész sín egyben 64cm
|
2014. február 11., kedd 17:36 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Sziasztok, itt semmi nem maradt felbe, csak a szekreny alja tovabbra is atepites alatt van... a szüröakvariumra paramentes tetö kerül/került, most a tapozoautomatat integralom a rendszerbe, valamint az elektronika atköltözik egy sinre, szoval rengeteg a munka. Ezek utan jön az ajto, oldalso burkolat, szoval dolgozok rajta ezerrel. Majd elfelejtettem, az akvariumbol visszajövö csövezes ezeken a kepeken meg egy slag volt, most mar azt is atepitettem PVC-re. A csövezes es a pumpa közötti PVC egy 10 centire meg van szakitva, es ugyanolyan kek szilikon csövel van összekötve, mint amilyet mashol is latni. Ezzel eleg komolyan csökkentettem a rezges tovabbterjedeset, es a rendszer közel hangtalan, nagyobb szüröteljesitmeny mellett is.
Az akvariumban jelenleg növeny kb nincs is, a 4 vitorlas, meg a neonok uszkalnak benne.
Viszont ami meglepö, hogy a kepeken is lathato szüres(6 liter Siporax) több mint tulmeretezett ennyi halhoz, pedig a vitorlak kb tenyernyi nagysaguak, es naponta elökajat esznek, de az ammonia, nitrit szigoruan nulla.
|
2014. február 7., péntek 8:11 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Jah és lassan lehetne már neve is ennek a project-nek...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. február 6., csütörtök 21:00 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Gabi nagyon tetszik a gépház az akva alatt de a "bútorod" se semmi. Ha lesz időd no meg kedved jöhet még róla kép... meg persze az akáról is...egyre érdekesebb növényeid vannak. Grat hozzájuk...profi munka!!!
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. február 6., csütörtök 20:59 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Lehet félbemaradt ?
2014. február 6., csütörtök 19:55 |
|
|