|
Pontos idő: 2024. november 5., kedd 20:04
|
Szerző |
Üzenet |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Szépke
|
2012. augusztus 14., kedd 19:07 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Daníí írta: T.Tamás30 írta: Ma megejtettem a szokásos vízcserét, a csövek takarítását illetve a szűrő takarítását is,kb 2,5 hónapja takarítottam.Perlon csere,szűrő anyagok átöblítése,tömítések átkenése Eheim kenőanyaggal.Rendszer újra összeállít,benyomom a szívató pumpát,ami nem bent ragadt Egyből ráparáztam a szitura,mi van ha nem ereszt át cucc...Gyorsan megejtettem egy telefont,ahol lebeszéltek a rosszabbik gondolatomról(köszi szépen még egyszer),ajánlotta a cső laza szájjal történő érintését-majd erős megszívását.És láss csodát a víz körbeért,és a szűrő működik tovább.Csak annyi a szépséghibája a történetnek,hogy a feltöltő pumpa beragadva maradt.De mivel nincs másik szűrőm( se külső-se belső-se levegő szűrő),így ebben a formájában fogja folytatni a pályafutását a gép egyenlőre. Nekem is ilyen az atman.. Az atmannál meg lehet oldani hogy leveszed a felső burkolatot és alatta szét tudod szedni a "újratöltő gombot" és azt be tudod kenni kenőanyaggal szerintem nálad is ez a probléma mert ott egy tömítő gyűrű van és szerintem kiszáradt és emiatt szorult be. Egyenlőre nem piszkálom mert így is működik,ha meg szétszedem és elb.szok valamit,akkor ott állok szűrés nélkül.Mivel így most működik nem piszkálom
|
2012. augusztus 14., kedd 18:17 |
|
|
T.Tamás30
|
Tamás írta: T.Tamás30 írta: Ma megejtettem a szokásos vízcserét, a csövek takarítását illetve a szűrő takarítását is,kb 2,5 hónapja takarítottam.Perlon csere,szűrő anyagok átöblítése,tömítések átkenése Eheim kenőanyaggal.Rendszer újra összeállít,benyomom a szívató pumpát,ami nem bent ragadt Egyből ráparáztam a szitura,mi van ha nem ereszt át cucc...Gyorsan megejtettem egy telefont,ahol lebeszéltek a rosszabbik gondolatomról(köszi szépen még egyszer),ajánlotta a cső laza szájjal történő érintését-majd erős megszívását.És láss csodát a víz körbeért,és a szűrő működik tovább.Csak annyi a szépséghibája a történetnek,hogy a feltöltő pumpa beragadva maradt.De mivel nincs másik szűrőm( se külső-se belső-se levegő szűrő),így ebben a formájában fogja folytatni a pályafutását a gép egyenlőre. " feltöltő pumpa beragadva maradt" Ezt nem értem. Milyen szűrőd van ? Tetratec EX 1200
|
2012. augusztus 14., kedd 18:15 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Igen, csináld, amit Dani írt!
|
2012. augusztus 14., kedd 12:07 |
|
|
Daníí
|
T.Tamás30 írta: Ma megejtettem a szokásos vízcserét, a csövek takarítását illetve a szűrő takarítását is,kb 2,5 hónapja takarítottam.Perlon csere,szűrő anyagok átöblítése,tömítések átkenése Eheim kenőanyaggal.Rendszer újra összeállít,benyomom a szívató pumpát,ami nem bent ragadt Egyből ráparáztam a szitura,mi van ha nem ereszt át cucc...Gyorsan megejtettem egy telefont,ahol lebeszéltek a rosszabbik gondolatomról(köszi szépen még egyszer),ajánlotta a cső laza szájjal történő érintését-majd erős megszívását.És láss csodát a víz körbeért,és a szűrő működik tovább.Csak annyi a szépséghibája a történetnek,hogy a feltöltő pumpa beragadva maradt.De mivel nincs másik szűrőm( se külső-se belső-se levegő szűrő),így ebben a formájában fogja folytatni a pályafutását a gép egyenlőre. Nekem is ilyen az atman.. Az atmannál meg lehet oldani hogy leveszed a felső burkolatot és alatta szét tudod szedni a "újratöltő gombot" és azt be tudod kenni kenőanyaggal szerintem nálad is ez a probléma mert ott egy tömítő gyűrű van és szerintem kiszáradt és emiatt szorult be.
|
2012. augusztus 13., hétfő 21:31 |
|
|
Tamás
|
T.Tamás30 írta: Ma megejtettem a szokásos vízcserét, a csövek takarítását illetve a szűrő takarítását is,kb 2,5 hónapja takarítottam.Perlon csere,szűrő anyagok átöblítése,tömítések átkenése Eheim kenőanyaggal.Rendszer újra összeállít,benyomom a szívató pumpát,ami nem bent ragadt Egyből ráparáztam a szitura,mi van ha nem ereszt át cucc...Gyorsan megejtettem egy telefont,ahol lebeszéltek a rosszabbik gondolatomról(köszi szépen még egyszer),ajánlotta a cső laza szájjal történő érintését-majd erős megszívását.És láss csodát a víz körbeért,és a szűrő működik tovább.Csak annyi a szépséghibája a történetnek,hogy a feltöltő pumpa beragadva maradt.De mivel nincs másik szűrőm( se külső-se belső-se levegő szűrő),így ebben a formájában fogja folytatni a pályafutását a gép egyenlőre. " feltöltő pumpa beragadva maradt" Ezt nem értem. Milyen szűrőd van ?
|
2012. augusztus 13., hétfő 20:52 |
|
|
T.Tamás30
|
Ma megejtettem a szokásos vízcserét, a csövek takarítását illetve a szűrő takarítását is,kb 2,5 hónapja takarítottam.Perlon csere,szűrő anyagok átöblítése,tömítések átkenése Eheim kenőanyaggal.Rendszer újra összeállít,benyomom a szívató pumpát,ami nem bent ragadt Egyből ráparáztam a szitura,mi van ha nem ereszt át cucc...Gyorsan megejtettem egy telefont,ahol lebeszéltek a rosszabbik gondolatomról(köszi szépen még egyszer),ajánlotta a cső laza szájjal történő érintését-majd erős megszívását.És láss csodát a víz körbeért,és a szűrő működik tovább.Csak annyi a szépséghibája a történetnek,hogy a feltöltő pumpa beragadva maradt.De mivel nincs másik szűrőm( se külső-se belső-se levegő szűrő),így ebben a formájában fogja folytatni a pályafutását a gép egyenlőre.
|
2012. augusztus 13., hétfő 20:01 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
T.Tamás30 írta: Lenne egy olyan kérdésem,hogy ki mivel takarítja le az algát az akváriumi tárgyakról,gondolok itt hőmérő,szűrőcsövek,ilyesmik? Mert az ecet (20%-os) az mindenre jó volt (saláták pl) de erre nem igazán.Történ ugyan is,hogy amikor kiszedtem a sima porlasztó követ illetve az azt rögzítő tapadó korongot(rendesen be voltak algásodva),hogy berakom egy kis ecetes vízbe,hát nem szedte le a cuccot.Akkor gondoltam tovább fokozom az élményt és tömény ecetbe raktam bele napokig ázni,és továbbra se piszkálja.Valami hatékony megoldás? Klóros szerekhez nem igazán szeretnék nyúlni.... hyperol( oxigéncsepp) és fogkefe.
|
2012. augusztus 12., vasárnap 19:01 |
|
|
T.Tamás30
|
Lenne egy olyan kérdésem,hogy ki mivel takarítja le az algát az akváriumi tárgyakról,gondolok itt hőmérő,szűrőcsövek,ilyesmik? Mert az ecet (20%-os) az mindenre jó volt (saláták pl) de erre nem igazán.Történ ugyan is,hogy amikor kiszedtem a sima porlasztó követ illetve az azt rögzítő tapadó korongot(rendesen be voltak algásodva),hogy berakom egy kis ecetes vízbe,hát nem szedte le a cuccot.Akkor gondoltam tovább fokozom az élményt és tömény ecetbe raktam bele napokig ázni,és továbbra se piszkálja.Valami hatékony megoldás? Klóros szerekhez nem igazán szeretnék nyúlni....
|
2012. augusztus 12., vasárnap 18:53 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Mexx2 írta: Többlet co2-t nem termel csak kevesebbet igaz? Ezt nem értem Nem egyenletes a co2 mennyiségének a beoldása igaz? De mindig csökken a beoldott mennyiség, nőni nem nő. Erre értettem.
_________________ K.Tamás
|
2012. augusztus 9., csütörtök 20:50 |
|
|