Elég rendesen növekednek a növényeim az új szerzeményekkel együtt.A halak továbbra is izgágák Szerintem még várok 1-2 hetet,és utána már nyírni kell a növényeket Néhány kép: Így néz ki ahol az akvárium van:
És a fejlődés pár képben: before:(induláskor)
after (jelenleg):
Szóval itt tartok most,növények egy szer hatása miatt bubiznak ennyire.De vannak terveim még az akváriummal,amit ha minden jól megy tavasszal el kezdek véghez vinni(konkrétan a jobb oldalával az akváriumnak)
Tegnap sikerült átjutnom Szegedre,és bővült az élőlények száma: -20db Paracheirodon innesi (Kék neonhal) -13db Trigonostigma heteromorpha (Ékfoltos razbóra) -2db Anentome Helena (csigaevő csiga) -2db Ancistrus Próbálkoztam a fényképezésükkel de vagy én vagyok a bendzsó vagy a gép,esetleg mindkettő(erre az utóbbira tippelek ),de nem sikerült élvezhető minőségben megörökítenem őket.Így próbáltam videót csinálni róluk,a két verzió közül az sikerült jobban Itt a fórumra való beágyazást sem sikerül összehoznom ,így marad a link http://www.youtube.com/watch?v=nH-jSUfok1w
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Daníí 2012. január 13., péntek 21:11-kor.
Szia KaZe,kell a komolytalanság is,de azért örülök,hogy tetszik (pálinka lett volna csak,a sört nem szeressem,inkább jóféle bor ) Sikerült megcsinálnom a cserét,meg kell hagyni jobban paráztam mint kellett volna.Egyszer billent csak meg a leghátsó elválasztó kő,de nem borult le hál istennek.Beraktam nagyjából 5kg-nyi F1-es SZAT kvarchomokot,és kicsit átpakolásztam az ott lévő köveket.Legjobb igyekezetem ellenére is került manado a homokra és fordítva is,de majd idővel helyreáll a rend Cseréltem menet közben kb 30% vizet is . Képek nem készültek,leghamarabb akkor ha bekerültek az új élőlények És még mindig nem hagy nyugodni a fás környezet kialakítása,lehet majd nézek valami pofás redmoor -t Szegeden
2012. január 10., kedd 18:51
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
Azt hiszem,hogy az én akvámnak is lehetne adni egy nevet: Csigatanya Tegnap 35db-ot szedtem ki,ma meg 38db-ot.Ha minden jól megy csütörtökön le tudok jutni Szegedre és hozok haza többek között Helena-kat.Hogy egy kicsit visszaszorítsák ezt a pofátlan bandát.Rendesen leamortizálják a Limnobium állományomat.Csóri növény nem győz friss leveleket hozni Uh csütörtökön lesz egy kis update az akvában új halak(Trigonostigma heteromorpha,illetve 1-2db Ancistrus ,és a Helena csiga személyében) Addig még megejtem a dekorkavics cseréjét is valahogy,csak nincs ötletem sem hozzá.Plexit már hoztam haza,csak nem tudom mi módon oldjam meg vele.Leengedni a vizet amennyire csak lehet ( nagyon nem tudom,mivel már vannak benne halak,illetve garnélák),valami úton-módon megtámasztani a manadot a kövekkel együtt és úgy? Vagy esetleg valami ötlet valakinek?Nem akarok nagy kárt tenni az akvában
Szia Tamás, pont most néztem a topikod címét, de amint látom nem csak az első lépések a nehézkesek, hanem a másodikok is. (Én mondom neked, a harmadik sem egyszerű ) van aki évek óta akvarizál és még mindig biceg. No de ne komolytalankodjunk, lényeg az hozzá, hogy itt nem is olyan nehézkes az az első lépés, szerintem tökre jól néz ki a medencéd és még milyen lesz, majd ha tiszta zöld lesz! Szóval: én úgy csinálnám ha még nem csináltad meg, hogy fognék egy vastagabb 3/4"-os slagot és azzal szívatnám le a kavicsot egy hordóba. Ez több szempontból is jó, részint ha lemegy a víz az akvádból, ugyanazt vissza tudod tölteni, amivel kárt legkevésbé sem teszel, max csűrölöd a vizet innen oda amíg szépen ki nem szippantod az összes nemkívánt kavicsodat a medencéből. Manado meg egy kevés úgyis menni fog vele bármit csinálsz, bár ha plexivel megpróbálod a két területet elszeparálni egymástól, akkor jó eséllyel minimális fájdalommal megúszod. Mi lehet a legrosszabb eset, nem úgy sül el a dolog, mint ahogyan tervezted, anyázol kicsit, bevágsz egy két páleszt némi sör kíséretében és kész.
Az a pár centi nem sokat változtatna. A felfüggesztés előnye , hogy a fényforrások nem melegítik annyira az akvárium vizét. No meg ugye nyírásnál látja az ember mit csinál
Ez pont nem igaz mindig.... ha reflektort használunk mint pl. én: 5 centi az akva felé és lőn víllágosság! Azelőtt rá volt fektetve az akva tetejére.,de a két fénycső fénye nem fedte egymást, és hátul ahol a növényes vörös cső van ott kevesebb fény jutott.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 101 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.