|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 8:41
|
Szerző |
Üzenet |
Daníí
|
T.Tamás30 írta: Tenellus-val valami ötlet? Szia Tamás. Szerintem hagyd még benne a tenellust nekem is volt már ilyen hogy egy ideig látszólag nem nőt de utána bele húzott. Szép lesz ez
|
2012. január 28., szombat 17:18 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Na a növények területén nagyon le vagyok maradva, szóval abban nem tudok segíteni. Viszont a homokra, egy kis bazaltot is szórhatsz, ha nem jön be akkor kiszippantod, vagy a természetben/sóderból/tüzépről kisebb sötét kavicsokkal szerintem fel lehet dobni. És annyival jó, hogy ha nem tetszik könnyen kitudod szedni mivel ott nincs növény és táptalaj sem.
_________________ K.Tamás
|
2012. január 28., szombat 16:37 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Mexx2 nem kell szabadkozni,szívesen veszek minden ötletet tanácsot,hiszen így lehet tanulni-fejlődni A kövekről,dragon köveim van még itthon,majd megpróbálok velük "építkezni" valamit.Volt bent egy kisebb darab,de azt az amano garnéláim folyamatosan kibányászták.És ki kellett szednem,nehogy ráboruljon valamelyikre.Azóta hogy kikerült,nem is piszkálják már a homokos rész Tenellus-val valami ötlet?
|
2012. január 28., szombat 16:01 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Na, a te naplódat is végig olvastam, és azt kell mondjam, hogy a képek alapján tényleg sokat változott az akváriumod, főleg az elsőhöz képest. Homokkal sokkal jobban néz ki a jobb oldal. Említetted, hogy a neonok nem használják ki a jobb oldalt az aksiban. Azt esetleg megpróbálhatod, hogy a homokra egy pár kisebb-nagyobb sötétebb színű kavicsot teszel és akkor a neon halaid hátha megszokják a jobboldalt is, mivel a videón elég nagy a kontraszt a két oldal között. És szerintem még az összképet sem rontja, mivel a természetben is hasonlóan van. De ez csak az én véleményem. Béke mindenekfelett.
_________________ K.Tamás
|
2012. január 28., szombat 14:29 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Köszi szépen Tényleg igyekszem,hogy még szebb legyen Nagyon szép halacsok ezek a Mollyk,és ugyan óvatosan, de csipegetik a zöld fonalat.Remélem kijönnek a többi lakóval és nem lesz balhézás.Igazából a kicsi kék neon halaimat féltem,mert van köztük olyan 1,5cm -is.De eddig nem láttam még gondot köztük Azt hiszem,hogy a tenellusoktól meg kell hogy váljak,mert egyre kevésbé mennek valamire is.Ugyan hoznak indákat meg azon új hajtásokat de azok sincsenek jobb állapotban mint a kiinduló tő.Hagyjak még nekik időt,vagy inkább szedjem ki őket,hogy nem terheljék fölöslegesen a vizet
|
2012. január 28., szombat 12:32 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
Fáintos kis aki ez... Tényleg dicséret a kitartásodért.. ) Jó úton haladsz és még szebb aki lesz belőle... A Molly szerintem jó választás volt. Én már akkor tettem bele, mikor már fullon voltam hajalgával, de jött a 4 Molly és két pofára ették. A mai napig egy szem kaját sem kapnak és gyönyörűen elvannak...
_________________Üdv. Bevi
|
2012. január 27., péntek 23:54 |
|
|
T.Tamás30
|
Köszi Mária,valóban megérte egyben tartani,és igaz néhe meglepődöm,hogy hol is hibáztam,de folyamatosan tanulok,és igyekszem okulni a hibáimból.És ahogy haladok előbre egy jobban látom mit is csinálnék másként,hogy ezek ne ismétlődjenek meg egy majdani új setup-nál.De addig még sok van vissza,és bőven van még mit kihozni ebből az akváriumból,vannak még vele terveim,amit igyekszek megvalósítani ahogy lehetőségeim engedik.
|
2012. január 27., péntek 20:31 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
T.Tamás30 írta: Köszi még egyszer ,most elmormolok egy imát szent devlához,hogy működjön a dolog (még ha vallásgyakorló lennék ) Sokat kell még tanulnom,hogy megértsem mi-mivel van összefüggésben,hogy ha egyszer lesz egy restrart,akkor ezeket a hibákat már ne kövessem el A jó pap is holtáig..... De azt már látom,hogy jó helyre kerültem,segítő kész emberekkel,örök hála-ezer köszönet Figyelemre méltó a küzdelmed és a kitartásod.Ugye megérte egyben hagyni? Most új tapasztalatokkal gazdagodtál. A mollik nálam nem ették a fonalat.Pedig nem etettem őket.Csak ők voltak az akiban.Egyszer csak éhen haltak.(?)
2012. január 27., péntek 19:25 |
|
|
T.Tamás30
|
A mai nappal bővült a halállományom 3db Black Molly személyében.Ez lesz a tényleges állományom nem szeretném már tovább növelni a mennyiséget Ismerkednek a környezettel,és már meg-megcsipkedték a zöld fonalamat Esetleg még pár Anentome Helena csigát szerzek be,mert anno csak 2db volt a boltban,az pedig kevésnek bizonyult....
|
2012. január 27., péntek 19:00 |
|
|
T.Tamás30
|
Köszi még egyszer ,most elmormolok egy imát szent devlához,hogy működjön a dolog (még ha vallásgyakorló lennék ) Sokat kell még tanulnom,hogy megértsem mi-mivel van összefüggésben,hogy ha egyszer lesz egy restrart,akkor ezeket a hibákat már ne kövessem el A jó pap is holtáig..... De azt már látom,hogy jó helyre kerültem,segítő kész emberekkel,örök hála-ezer köszönet
|
2012. január 25., szerda 19:52 |
|
|