|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 13:33
|
Szerző |
Üzenet |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
A Helena csigaevő csiga. Pár naponta esznek egy két csigát, úgyhogy teljes "csigátlanításra" nem nagyon alkalmasak...
|
2012. február 6., hétfő 9:39 |
|
|
Daníí
|
Mexx2 írta: T.Tamás30 írta: Helena már van benne két db (persze miért is lett volna több amikor vettem őket ),a hal állományt már nem szeretném tovább növelni,szerintem pont elég bele ennyi.Helenát pedig majd próbálok szerezni itt helyben,lehet jövő héten meg is tudom ejteni (akkora mondta a boltos,hogy talán lesz).Blyxa-t nem fogja nálam bántani,mivel nincs Azt pedig hogy a többi növényt bántja e,elég valószínűnek tartom,mert folyamatosan azokon vannak rajta,és találtam már néhány ilyen magatartásra utaló levélmaradványt.Illetve a Limnobium-omat rendesen elintézték Jah és nem kell megvárnom a villanyoltást,mivel folyamatosan láthatóak,így csak szedegetni kell őket állhatatosan A helena-val bajba vagyok mert nem tudom, milyen élőlény. Garnélára tippelek, de nem ismerem őket. Anentome helenahttp://diszhal.info/Anentome_helena.php
|
2012. február 5., vasárnap 17:41 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Helena már van benne két db (persze miért is lett volna több amikor vettem őket ),a hal állományt már nem szeretném tovább növelni,szerintem pont elég bele ennyi.Helenát pedig majd próbálok szerezni itt helyben,lehet jövő héten meg is tudom ejteni (akkora mondta a boltos,hogy talán lesz).Blyxa-t nem fogja nálam bántani,mivel nincs Azt pedig hogy a többi növényt bántja e,elég valószínűnek tartom,mert folyamatosan azokon vannak rajta,és találtam már néhány ilyen magatartásra utaló levélmaradványt.Illetve a Limnobium-omat rendesen elintézték Jah és nem kell megvárnom a villanyoltást,mivel folyamatosan láthatóak,így csak szedegetni kell őket állhatatosan A helena-val bajba vagyok mert nem tudom, milyen élőlény. Garnélára tippelek, de nem ismerem őket. De a botiát csak átmeneti halakra gondoltam volna, míg a csigákat elintézik, de lehet nem jó ötlet mert feltúrnák az aljzatot. Majd valaki okosabb és tapasztaltabb megmondja. Hátha lehet valami házi készítésű csapdát csinálni nekik. Mint Pl:Fórum kezdőlap ‹ Édesvizi akvarisztika ‹ Édesvizi élőlények témában a planária ellen.
_________________ K.Tamás
|
2012. február 5., vasárnap 17:25 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Helena már van benne két db (persze miért is lett volna több amikor vettem őket ),a hal állományt már nem szeretném tovább növelni,szerintem pont elég bele ennyi.Helenát pedig majd próbálok szerezni itt helyben,lehet jövő héten meg is tudom ejteni (akkora mondta a boltos,hogy talán lesz).Blyxa-t nem fogja nálam bántani,mivel nincs Azt pedig hogy a többi növényt bántja e,elég valószínűnek tartom,mert folyamatosan azokon vannak rajta,és találtam már néhány ilyen magatartásra utaló levélmaradványt.Illetve a Limnobium-omat rendesen elintézték Jah és nem kell megvárnom a villanyoltást,mivel folyamatosan láthatóak,így csak szedegetni kell őket állhatatosan
|
2012. február 5., vasárnap 17:18 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
De ez vezethet érzékenyebb fajok pusztulásához is(pl.:Blyxa), mert nem tudnak regenerálódni.
|
2012. február 5., vasárnap 17:12 |
|
|
AQViktor
|
Mexx! Csigák általában nem esznek épp növényt... Csak a rothadó leveleket zabálják meg...
|
2012. február 5., vasárnap 17:11 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Barnás-átlátszóak.Valamelyik tropicas növényen lehetettek rajta Akkor azok valószínűleg kártékonyak, és megeszik a növények leveleit. Régen én is vittem be a növénnyel, és nem győztem szedegetni a vízcserék során, de aztán valahogy eltűntek. Vegyél bele vagy csigaevő csigát, de azok is elfognak szaporodni, vagy csigaevő halat (botia), szerintem inkább utóbbi. Vagy csigacsapda. "myk74 írta: Az én módszerem,hogy villanyoltás után kb 2 órával vissza kapcsoltam a pilácsot és csipesszel kiszedtem gyorsan kb 30db-ot,ez kb 2-3 naponta megismételtem és 2 hét után alig maradt belőlük!" viewtopic.php?f=11&t=17
|
2012. február 5., vasárnap 17:09 |
|
|
AQViktor
|
Nekem is nemegyszer meggyűlt már velük a bajom...
|
2012. február 5., vasárnap 17:08 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Barnás-átlátszóak.Valamelyik tropicas növényen lehetettek rajta
|
2012. február 5., vasárnap 17:03 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
T.Tamás30 írta: Nem fogynak a csigáim 11 perc alatt 57 darabot szedtem ki csipesszel Azért hagytam abba mert elfáradt a kezem.....Hogy meg a kis dögök Milyen csigák? Barna?
|
2012. február 5., vasárnap 16:55 |
|
|