|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 13:32
|
Szerző |
Üzenet |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Hát ha valakinek, nekem sok élőlényem van.... Még a pár napos kishalaknak és az amanoknak sem ártatt, az algával meg nagyjából végzett.
|
2012. február 12., vasárnap 19:24 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Nem próbáltam eddig,de mivel ennyi élőlén van benne,tartok is tőle.A másik meg,pár dolgot már kipróbáltam ez ügyben,de valahogy abszolúte nem sikerül megszabadulnom egyiktől sem
|
2012. február 12., vasárnap 19:20 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
A másik valami staghornféleség, ha jóra gondolok. H2O2-vel próbáltad már irtani?
|
2012. február 12., vasárnap 12:30 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Nah kérem szépen,változott a felállás,a zöld pont ritkul,ellenben két szépnek nem mondható alga fajtával küzdök.Az egyik zöld fonál formájában "díszeleg"(nagyon minimálisan csipegetik a black mollyk,így mindig másik helyen üti fel a fejét)illetve a bekarikázott részben a másik fajta: http://i248.photobucket.com/albums/gg19 ... 0231-2.jpg (szándékosan nem a képet szúrtam be,mert annyira ratyi a gépem,hogy csak ekkora méretben látszik ).Ez az utóbbi is szépen csinálja kolóniáit növényeken köveken,technikán.Kapja a carbot az arcába de 4ml-nyi cuccal nem tudok lekezelni egy egész akváriumot.UH eleddig vesztésre állok ellenük Jah,növények több kevesebb sikerrel fejlődnek,de általánosságban elmondható,hogy alga mindegyiken megtalálható....
|
2012. február 12., vasárnap 12:27 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Aki tartott már Ancistrust az tapasztalt olyat,hogy heti-kétheti egyszer változtatnak a folt színükön? Mert nálam a kisebbik ezt csinálja: a sötétebb vajsárga pöttyei egyszer csak elszíneződnek hamu szürkére,ezt az állapotot is tartja egy ideig,majd megint visszaváltozik a sárgára.Ez rendben levő dolog? Attól függ mennyire kicsit. Nem értek hozzájuk, de lehet, hogy nász"ruhát" vett fel. Azt mondják ,könnyen szaporodnak.
_________________ K.Tamás
|
2012. február 7., kedd 18:26 |
|
|
AQViktor
|
Régen volt ancim, de úgy emlékszem csinált ilyet, úgyhogy v alószínűleg normális...
|
2012. február 7., kedd 17:55 |
|
|
T.Tamás30
|
Aki tartott már Ancistrust az tapasztalt olyat,hogy heti-kétheti egyszer változtatnak a folt színükön? Mert nálam a kisebbik ezt csinálja: a sötétebb vajsárga pöttyei egyszer csak elszíneződnek hamu szürkére,ezt az állapotot is tartja egy ideig,majd megint visszaváltozik a sárgára.Ez rendben levő dolog?
|
2012. február 7., kedd 17:53 |
|
|
T.Tamás30
|
Azért köszi
|
2012. február 6., hétfő 18:05 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: papó javaslatára megpróbáltam volna olvasztott hóval vizet cserélni.De mindig az jön ami még nem volt elvet követve,észleltem hogy a frankón privatizált 25L-es vödröm be lett fogva teljesen más munkára,és persze ripityomra van repedve ,nehogy már valami jó legyen.Így mivel nem tudnám tárolni,illetve folyamatosan olvasztgatni a vizet,azt hiszem ez most kimarad az életemből. Hacsak nem tudok szerezni valahonnan valami más tároló eszközt... Nah majd legközelebb Messze vagy, nem tudok adni vödröt!
_________________ K.Tamás
|
2012. február 6., hétfő 17:26 |
|
|
T.Tamás30
|
papó javaslatára megpróbáltam volna olvasztott hóval vizet cserélni.De mindig az jön ami még nem volt elvet követve,észleltem hogy a frankón privatizált 25L-es vödröm be lett fogva teljesen más munkára,és persze ripityomra van repedve ,nehogy már valami jó legyen.Így mivel nem tudnám tárolni,illetve folyamatosan olvasztgatni a vizet,azt hiszem ez most kimarad az életemből. Hacsak nem tudok szerezni valahonnan valami más tároló eszközt... Nah majd legközelebb
|
2012. február 6., hétfő 17:24 |
|
|