Pontos idő: 2024. november 30., szombat 1:54

Hozzászólás a témához  [ 123 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Következő
 Nature Of The Wall 
Szerző Üzenet

Ahogy írtam is, a nyíratlan kép az nem most készült, kb, 1 hónapja. Most mikor Zoli nálam járt, mind a két stem bokor már elég méretes volt, közel a víz felszínéhez. Inkább az aljnövényzetben lehet látni a változást, bár ott is nagy különbség volt.
Igazából nem két arcú az akvárium, inkább úgy mondanám, hogy 1+ egy kicsi. A hátsó helység csak egy beugró, nem egy szoba. Ebből az irányból nincs értelme látványt létrehozni, mert amúgy se tartózkodunk ott. Ez inkább egy "szerviz' ablak", na meg pár jópofa fotónak ad lehetőséget. Amúgy ha a bejegyzés elejére lapozol, láthatod milyen a kép hátulról.
Na jó felteszem ide is az akvárium kialakításának a képsorozatát, hogy egyértelmű legyen mindenki számára.

KépKépKépKép

2011. július 11., hétfő 17:44

Levinen írta:
Most amúgy is divatos téma a növények fazonra vágása, köszönhetően Sly-nak, így feltettem egy képet az akváriumom megnyírása utáni képről. Ez a procedúra nálam 2-3 alkalomból áll össze, mert legalább 3 órás a művelet összevéve és nem akarom ennyi dőre leállítani a szűrőmet. Az utolsó nyírással ma végeztem, a Staurogine volt a sor végén. Kb. 70%-os volt nyírás, pár növény most megúszta, lévén, hogy ők más ütemet követnek. Egy korábbi képet is iderakok, hogy a különbség látszódjon, bár közvetlenül a nyírás előttről nincs fotóm, azt csak Zoli látta (az egy igazi dzsungel volt)
A vágás után, főleg közelről, elég drasztikus a látvány, főleg a Glosso siralmas, de szerencsére 2 hét múlva már szépen visszajönnek a színek, és az új hajtások ezrei jelennek meg mindenhol. Egy hónap múlva ismét teljese lesz a kép, akkor fogom a következő fotót elkészíteni. Jééé, kövek is vannak az akiban. :)

Előtte:
Kép

Utána:
Kép

Van különbség ez tény!
Bár az első képet elnézve szerintem nem volt indokolt a nyírás.
Legalábbis a háttérben, de más élőben látni és más egy fotó.
Mivel az akvád "két arcú" és ezzel ha jól tudom idehaza egyedülálló.?
Kivi lennék a "másik arcára" is ha lehet?
Más.
Jól látom, hogy Nálad is a nyomó ág alatt (lily pipe) van a diffi?

2011. július 11., hétfő 17:30

Méltó helyére került a 'zörgő ruhacsináló'... :D
Levinen aksija lenyűgöző!
Ha ilyen, vagy inkább ehhez hasonló festménnyel rendelkeznék, akkor nem kellene értekeznem a varrógép pillantnyi helyzetéről.. :D
KaZe írta:
A varrógép meg azóta mint egy denevér, függeszkedik a szekrényben, míg fölötte dúl az ökoszisztéma.

2011. július 11., hétfő 15:04

dentalman írta:
Mi fenét lehet nekem egy tengeri akváriumban nyírbálni ?
Kőkorall rozsdamentes fűrésszel? :)
dentalman írta:
Egyben eladó egy tengeri akvárium , érdeklődni P.ü. :lol:
Esetleg bekerül a rendelő várójába és leírod költségként, vagy megakciózod ajándék porcelán koronával. :lol:

2011. július 11., hétfő 14:39

Minél többet nézegetem a képeket, annál inkább kezd a kérdés megfogalmazódni bennem , hogy minek is nekem tengeri akvárium?!
Mi fenét lehet nekem egy tengeri akváriumban nyírbálni ?
Egyben eladó egy tengeri akvárium , érdeklődni P.ü. :lol:

2011. július 11., hétfő 14:05

Most amúgy is divatos téma a növények fazonra vágása, köszönhetően Sly-nak, így feltettem egy képet az akváriumom megnyírása utáni képről. Ez a procedúra nálam 2-3 alkalomból áll össze, mert legalább 3 órás a művelet összevéve és nem akarom ennyi dőre leállítani a szűrőmet. Az utolsó nyírással ma végeztem, a Staurogine volt a sor végén. Kb. 70%-os volt nyírás, pár növény most megúszta, lévén, hogy ők más ütemet követnek. Egy korábbi képet is iderakok, hogy a különbség látszódjon, bár közvetlenül a nyírás előttről nincs fotóm, azt csak Zoli látta (az egy igazi dzsungel volt)
A vágás után, főleg közelről, elég drasztikus a látvány, főleg a Glosso siralmas, de szerencsére 2 hét múlva már szépen visszajönnek a színek, és az új hajtások ezrei jelennek meg mindenhol. Egy hónap múlva ismét teljese lesz a kép, akkor fogom a következő fotót elkészíteni. Jééé, kövek is vannak az akiban. :)

Előtte:
Kép

Utána:
Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Levinen 2011. július 11., hétfő 14:56-kor.

2011. július 11., hétfő 13:31

Jaj Zoli, igazán nem kellett volna. :oops: ;) De "Örülök, hogy tetszik" :lol:

2011. július 11., hétfő 13:12

Urak, abban a megtisztelő élményben volt részem, hogy láthattam a falba épített természetet. (Levi, most fogd be a szemed...) Ha úgy gondoljátok, hogy a fotón gyönyörű szép, akkor az életben ezt szorozzátok még fel nyugodtan tízzel. Egyszerűen mesés, szemet gyönyörködtető, nem bírtam tekintetem levenni róla. Meleg hangulatú sötétbarna falon egy üde zöld mozgó festmény a maga megnyugtató képével. Kristálytiszta víz, úszkáló halacskák, az élettől majd' kicsattanó növények, egyszerűen fantasztikus. Ehhez képest az én medencém diszharmónikus zagyvalag. Volt szerencsém a T5 és a HQI közötti különbséget megtapasztalnom. Mondjuk úgy, ég és föld. (..Levi, már kinyithatod a szemed)
Nagyon gratulálok a tervezőjének, egy hatalmas csillagos ötössel zárta a vizsgát. :)

2011. július 11., hétfő 8:55

Bár már rég láttam de igen ez lehetett.
Kira!

2011. július 9., szombat 18:28

Erre gondoltál?

Kép

2011. július 9., szombat 18:27
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 123 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Következő