|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 1:41
|
Szerző |
Üzenet |
Tamás
|
Nagyon hangulatos képek , látszik a gondos tervezés . Profi munka. Sokszor elgondolkodom , hogy a "kereskedőknek " nem kellene -e egy vizsgamunkát bemutatni , mielőtt kiadják az engedélyét. Szerintem 90% megbukna a feladaton. Te pedig csak hobby szeretetből ,egy nagyon profi dolgot alkottál. A tervezéstől a kivitelezésig.
|
2011. július 24., vasárnap 18:45 |
|
|
Levinen
|
Bocsi, kevertem a te és egy másik srác akváriumát, így vedd semmisnek az esőztetővel kapcsolatos kifejtésemet.
|
2011. július 17., vasárnap 10:18 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Levinen írta: Erre gondoltál? Közben megtaláltam amit kerestem. Itt láttam a fotót: http://www.akvakertesz.hu/viewtopic.php?f=28&t=379&start=20#p4671
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. július 17., vasárnap 10:02 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Áha! Látom. Van amelyik akvában a lily alatt van amelyikben vele szemben a diffi. Köszi a linket, jó a videó! Nem tudom ezt nekem írtad-e? "Visszatérve az esőztetőre, igazából nem ilyen irányú áramlásra van szűkség, vagyis a hátlaptól a frontüveg irányába áramlóra, hanem pont erre merőlegesen, ami a nyomó ágtól a szívó ág felé vezet." Mert én hosszirányban helyeztem el a nyomó ágat és mellette a szívót. Tehát az említett körforgás megvan.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. július 17., vasárnap 10:01 |
|
|
Levinen
|
Baromságnak tartották amit most neked leírtam? Ki volt az? Egy biztos, hogy ez ügyben én se feltaláló vagyok, inkább ötlet eltanuló. Ezt az elrendezést az ADA galériában is alkalmazzák. Igazából az mindegy, hogy alatta, vagy szembe helyezed el, a legfontosabb egy kör áramlás. Ha a porlasztó megfelelően apró bubikat(is) készít, akkor teljesen mind1, hol van a difi. Én mondjuk csak a Lily megoldással tudom igazolni, azzal biztos, hogy jól működik nálam is. Arról meg nem is beszélve, hogy érdemes a stem növényeket mindig a víz felszíne alatt tartani néhány centivel, mert az áramlást igencsak befolyásolja. Itt van az ADA galéria videója, ezt elemezgetheted: http://www.youtube.com/watch?v=b0dQrSu2 ... r_embedded
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Levinen 2011. július 17., vasárnap 10:15-kor.
|
2011. július 17., vasárnap 9:44 |
|
|
SlyChocolate
|
Csak azért kérdeztem mert vannak máshol "nagy nevű" kertészek akik ezt az elhelyezést baromságnak tartották. Általuk a helyes elrendezés a következő: "akva két szemközti végében, az egyikbe a diffi és a másikban a diffivel szemközt a nyomó ág." (Akár lily akár esőztető.) Sokat szórakoztam, hogy lenne a legjobb az elhelyezés de az előbb leírt módszer csak nem akart beválni. Tegnap, hogy takarítottam az akvát megfelelőek voltak a fény viszonyok így gyorsan csináltam telóval vididt a CO2 bubikról. Bár már ezt a Fiúk látták itt a fórumon hisz volt szóban a téma de meg mutatom Neked is. Topic: http://forum.tropicalfish.hu/viewtopic.php?f=13&t=109&start=20#p1193Ez pedig a tegnap esti felvétel: http://www.youtube.com/watch?v=1hX2R1BxkdgSzerinted, ez jó megoldás?
|
2011. július 17., vasárnap 7:24 |
|
|
Levinen
|
SlyChocolate írta: Levi. Akkor megkérdem újra. "Más. Jól látom, hogy Nálad is a nyomó ág alatt (lily pipe) van a diffi?" Bocsánat, nem tudatosult bennem a kérdésed. Nem teljesen, de alatta van. Úgy van beállítva, hogy a porlasztóhoz érkező áramlat, nagyjából be/fel vigye a bubikat a Lily-ből kijövő víznyomás elé. Lily és a kerámia diffúzor párosításnál nem tudok jobb megoldást elképzelni az egyenletes áramlat és a co2 optimális beoldásához. Tényleg agyas ez az üveg téma
|
2011. július 16., szombat 23:26 |
|
|
SlyChocolate
|
Levi. Akkor megkérdem újra. "Más. Jól látom, hogy Nálad is a nyomó ág alatt (lily pipe) van a diffi?"
|
2011. július 16., szombat 22:28 |
|
|
Pemete
Csatlakozott: 2011. március 26., szombat 15:51 Hozzászólások: 145
|
Nagyon szép az akváriumod és nagyon találó az elnevezése ! Csak gratulálni tudok , na meg kicsit irígykedni
|
2011. július 13., szerda 19:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Levi .. bárhogy szeretnék , nem tudok belekötni Mást meg mit is írjak .. ugyis tudod...
2011. július 11., hétfő 21:00 |
|
|