Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:43

Hozzászólás a témához  [ 123 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Következő
 Nature Of The Wall 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

KaZe írta:
Levinen írta:
Az akiról a "front view" képet f2.8, 1/40s, ISO 100, beállítással készítettem kb. 1 méter távolságról.
Nekem ilyen beállítással a fotó olyan, mint valami torzó. Kérdés, a háttered a klotyós fénnyel deríted? :D

Nekem ilyen beállításokkal olyan lesz a kép, mint a sz....r!!! Így viszont már tehetem egyből a klotyóba... :lol: :lol: :lol:

2011. október 4., kedd 22:00
Adminisztrátor

Levinen írta:
Egy kép csak Bécinek! :mrgreen:

Kép

Baszki!!! Levi ez nagyon király!!! :D :D :D Nagyon szép a rajzolata és az élessége a képnek! Ez szerintem érdeme a D200-nak is... Ha a gép ilyen akkor gondolom az obi is jó rajta...
Amúgy meg így érzem magam... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :shock: :shock: :shock:

2011. október 4., kedd 21:57

tibicuk írta:
Nekem is az a bajom,hogy hordó lesz a képéből.Mondjuk,ha utána kitakarom,nem látszik annyira.

Kicsit próbálj hátrébb menni, az segíthet a hordón. Ha más nincs, akkor töltsél bele bort. :lol:

2011. október 4., kedd 21:53

KaZe írta:
Levinen írta:
Az akiról a "front view" képet f2.8, 1/40s, ISO 100, beállítással készítettem kb. 1 méter távolságról.
Nekem ilyen beállítással a fotó olyan, mint valami torzó. Kérdés, a háttered a klotyós fénnyel deríted? :D

A fehér fólia a hátulján sok fényt összeszed. Mögötte fel van kapcsolva a lámpa, de az nagyjából semmi. Mindent elviszek hátulról, hogy kicsit se sötétítse a képet.

2011. október 4., kedd 21:52

Nekem is az a bajom,hogy hordó lesz a képéből.Mondjuk,ha utána kitakarom,nem látszik annyira.

2011. október 4., kedd 21:29

Levinen írta:

2011. október 4., kedd 21:17

Egy két tévhitet eloszlatnék.
Rögtön azzal kezdeném, hogy a Rasboráról a képet nem azért tettem fel, mert azt is a gépemmel készítettem, azzal csak színesíteni akartam a topicomat. Azt az egy képet egy Nikon D200-al csináltam, de szinte csak automata funkcióban, nem is próbálgattam sokat.
Szóval szinte minden képemet a Kodakkal készítem. Nem használok extra fényt, pusztán egy állványt, miközben kihozom belőle amit lehet. Nem vagyok profi, van egy alap tudásom, de jó formán csak próbálgatok. PS-ben is kicsit szoktam finomítani, de csak az automata kontraszt, automata szín egyensúlyt szoktam használni, szóval amit kb. mindenki. Egy rosszul sikerült képet szerintem nem nagyon lehet még PS-al se átvarázsolni tökéletes képpé.
Mozgásban lévő halakat egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor sikerült lekapnom elfogadható minőségben a gépemmel. Egyébként ISO 100 ban fotózok, csak az érdekesség kedvéért.

2011. október 4., kedd 20:26

Én mindig utómunkázom a képeimet,de sosem lesz ilyen.

2011. október 4., kedd 19:12

Egy Canon EOS 1000D-vel, alap obival, lehet valahogy ilyen képet csinálni? Bocsi a hülye kérdésért, de nekem valahogy nem nagyon meg a fotózás. :D

2011. október 4., kedd 18:59

Az alap is tökéletes, de azér pici zajszűrés, egy kis plusz szaturáció, egy kis élesítés minden képhez jól jön. ;)
Nem vagyok nagy szaki fotózásban, de amikor próbálkoztam, csak viszonylag magas iso-val sikerült az ilyen kis izgő-mozgó lényeket jól elcsípni (vagy bitangnagy fénnyel lehetne :roll: ) akkor meg nekem mindig picit zajos lett a végeredmény, ahhoz pedig muszáj egy kicsit hozzányúlni...
De simán lehet, hogy csak béna vagyok :roll: :mrgreen:

2011. október 4., kedd 18:29
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 123 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Következő