|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:54
|
Szerző |
Üzenet |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Köszi, válasz megjött és ment is újabb, de amúgy a microsorium az sima pteropus. A bútor elkészítését komoly tervezés előzte meg nem tudod leverni, csak direkt vagy ha lendületesen nekiszaladsz. Utóbbi kizárt, mert minden oldalról tartja a fűtéscső... Figyelmetekbe ajánlom a CO2 berendezést
|
2011. november 24., csütörtök 14:58 |
|
|
Ramen
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 8:46 Hozzászólások: 79 Tartózkodási hely: Pécs
|
Szia Weak! Észre sem vettem idáig a naplódat! Ez a sima Microsorium pteroptus vagy a narrow változat? Jó lett a bútor,bár én félnék, hogy lelököm véletlenül róla. ui.:A kérdésedre válaszoltam pü-ben!
|
2011. november 24., csütörtök 14:35 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Sziasztok, ismét egy kis info a kis irodai kézmosómról. Az alga valóban nem nagyon jön, pedig már-már reméltem. Egy kis pamacs van, ezt szerintem reggel vízcserénél leszedem. A HC eszeveszettül beindult, és a tenellus is. A microsoriumnál látok két új hajtást, plusz a legnagyobb levél fonákján alakultak ki, kis "képződmények" amiket valszeg majd leültetek idővel. A moha, itt-ott bebarnult, nem tudom, hogy mitől lehet... de ettől függetlenül tele van új hajtással. Szerintem jövőhét végén már nyírom a HC-t és a mohát is. Most, hogy így nézegetem, már azon is túlléptem, hogy "elfogadom" mostmár azt mondom hogy tetszik a "végeredmény" pedig mutatós lesz szerintem.
|
2011. november 24., csütörtök 14:14 |
|
|
weak
|
Én már látom a nyomait, nem is beszélve a tenellusról és HC rohadó leveleiről. Eddig akárhányszor indítottam (3x ) mindig durva volt a kezdet alga szempontból. A különbség az, hogy amíg a múltkor több mint egy hónapon át küzdöttem vele, legutóbb 1 hét és nyoma sem volt. Majd meglátjuk... mellette ülök egész nap, úgyhogy tudok rá figyelni Megmondom őszintén nem tudom, hogy milyen márkájú, nem is néztem de simán lehet hogy az... Ja... és a microsoriummal kell valamit csinálni? Mikor vágjam le a levelét, mikor szokott újat hozni?
|
2011. november 19., szombat 19:29 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
Ne várjad az algát, ha akar jön magától is A világítás véletlenül nem AquaEl Decolight 11W ?
|
2011. november 19., szombat 18:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nem úgy néz ki , hogy az alga támadni akarna .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára weak 2011. november 19., szombat 19:26-kor.
(Röntgenez emo hozzáadva ;))
|
2011. november 19., szombat 18:45 |
|
|
weak
|
Eltelt az első hét. Minden az ilyenkor megszokott módon zajlik. Csend van, naponta csinálok 2l vízcserét, egyelőre csak mikro táp megy és 2 napja megy némi CO2, kb. 20BPM-mel, de elégnek tűnik, hiszen csak egy pici kockáról van szó. 2 telefonos fotó: DIY bútorom, 2.000HUF-ból 1. hét Jövőhétre várom az algát aztán rá egy héttel remélhetőleg elmúlik és jöhet a fejlődés
|
2011. november 19., szombat 18:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A hangulata meg lesz. A melóhelyen megnyugtat a többi már csak plusz lehet
2011. november 13., vasárnap 22:55 |
|
|
weak
|
Fürdés után úgy gondoltam összepattintom az akvit abból, amit találok... Nem ez életem főműve, de az irodába jó lesz. Sok dolog nem látszik pl. a tenellus. Tudom, hogy mit szeretnék belőle kihozni és még ha az elrendezés nem is a leg megnyerőbb. Bízom benne, hogy a végére azért szép lesz. Agyontaperolt üveg Maradék JBL Aquabasis+ (mindet beletoltam, nem rakosgatom itt ) Ezt az általános aljzatot soha többé! Bepattintva a motyó amit itthon találtam, no meg persze a növények Reményeim szerint szépen kinő majd a barlang szájából a tenellus Ennyi. Ilyen lett és kész, hozzá nem nyúlok
|
2011. november 13., vasárnap 21:53 |
|
|
weak
|
Mivel a kollégám most indított és rendelt növényeket, úgy gondoltam, hogy én is csinálok az irodába egy nanot. A bútor már pár hete megvan hozzá, úgyhogy gyorsan ragasztattam egy üveget és a kollégámtól kimaradt táptalaj, aljzat és ez a pár tő növény szerintem holnap helyére kerül. Az elrendezés szerintem ott fog eldőlni, mikor csinálom. Szét vagyok havazva, de hogy ne rohasszam a növényeket túl sokáig megcsinálom holnap valamikor kikapcsolódásképp... Fotók érkeznek majd, de a feltöltés csak hétfőn a "tetthelyen" addig spriccelgetést és dunsztolás vár a kis kockára.
A technikát mindjárt beírom az első postba...
|
2011. november 12., szombat 12:22 |
|
|