Pontos idő: 2024. november 30., szombat 1:38

Hozzászólás a témához  [ 52 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
 Nano Cube 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Szembeötlő változás!! :shock: :D Nagyon szépen növekednek a növényeid...
Kíváncsi vagyok,hogy hogyan válik be a világítás.. :?: :?: Nem lesz sok a 23W?

2012. február 26., vasárnap 8:29

Köszi Pemete. A világítás cseréje szükségszerűvé vált, elsősorban ezért cserélek.
Egy kis before-after fotó
Ültetés után - Tegnap
KépKép
Bocsi, hogy csak ilyen rossz minőségű fotókkal tudok szolgálni, természetesen, ha méltó lesz rá az akva, behozom a gépet és csinálok "normális" fotókat róla. A microsoriumon és a mohán látszik leginkább a fejlődés azt hiszem :) A HC-nek pedig szerintem a fény volt kevés eddig és azért nem hozta annyira a formát.

Amint látjátok a diffi alatt lévő részre tettem pogot és bal elölre. A parvulát/acicularist a front jobb oldalához tettem és kb. az akvi mélységének feléig ültettem be. Utóbbival szeretném picit a mélységérzetet növelni majd, a kép nem adja vissza, de szerintem sikerülni fog. A világítástuningról majd írok, hétvégén csinálom meg.

2012. február 24., péntek 12:05

Szerintem az új ültetésű növényeknek nagyon kell a sok fény , hogy zavartalanul meglóduljanak.
Tuti jó irányba indultál el a nagyobb világítás felé.

2012. február 23., csütörtök 16:46

Sziasztok!

Ismét egy kis helyzetjelentés. Picit rendezkedtem az akvában és két hetente szigorúan nyírom a mohát és a HC-t. Utóbbi sajnos még mindig nem egy összefüggő gyep, de már alakul. (Tudom, mindig ezt mondom :)) A ki hasonlóan aprócska méretű akváriumot szeretne csinálni, mindenképp szerezzen be megfelelő méretű eszközöket :) Megvolt az első szűrőtakarítás, amely során sajnos egy rakás mulm került a vízbe a csövekből. Nem tudom, hogy ennek tudható-e be, de van némi algám és az egyik red, csak úgy hirtelen feldobta a pacskert. Sajnos nem tudom másra fogni. Esetleg még az éhenhalás lehet :D (heti 2-3 alkalommal adok külön garnélakaját)

A microsorium némely flowban lévő levelének szélén enyhe algásodás mutatkozik. Ezt is csak a mulmfelvakaráshoz tudom kötni... A hétvégi sötétítés után meglátjuk, hogy mi lesz. (Minden hétvégén "standby" üzemmódban megy az akvi. Letakarva, semmi világítás, táp, vagy CO2. Ma ahonnan hordom az ozmóvizet, láttam, hogy a rohadó emers levelű növényeket leárazva meg lehet vásárolni :) Nekem sem kellett több, vettem is egy kis eleocharist (szerintem parvula, de lehet hogy acicularis...) és egy cserépke pogostemont. Úgyhogy már fel is dobtam picit az akvit. Bár igazán szép akkor lesz, ha végre hajlandó lesz elkészülni.

Az elkészültségéhez egy picivel magasabb fokozatba kapcsolok. Lehet, hogy veszélyes, de a jelenlegi 11W teljesítményű világítást (amiben egyébként 2010-es fénycső van :P) 23W-ra cserélem. És úgy néz ki hogy végre elfogyott a maradék tápom, úgyhogy mostantól TPN lesz a mikro. Mivel a hétköznapok legnagyobb részén itt vagyok mellette úgy gondolom, hogy ez a "kis" fénytuning jó irányba viszi majd a fejlődést. Talán a HC is emiatt nem fejlődik olyan ütemben, mint szerettem volna.

Update fotó hamarosan...

2012. február 23., csütörtök 15:04
Adminisztrátor

Hát ... valamivel még tényleg feldobhatnád ..

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2012. január 17., kedd 20:18

Egy icipici helyzetjelentés...

Minden szép és jó továbbra is. A HC talán most mégjobban jön. Csináltam pár képet telefonnal:
Kép
Kép
Jó lesz... lehet, hogy pakolok bele néhány növényt... meglássuk :D

2012. január 17., kedd 20:04
Adminisztrátor

Szép, jó... ennyi.

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2011. december 18., vasárnap 18:10

Egy kis helyzetjelentés péntekről...

Nagyon szépen alakul minden a kis akvival. A HC is kezd picit beindulni és remélem, következő pénteken, vagyis az ünnepek előtt sikerül lenyírnom.
Kép
A redek minden algát elpusztítottak, gyönyörű tiszta lett minden.

A microsorium hozza az újabb és újabb leveleket néha szinte világít olyan zöld. Az új apró hajtások a régi levélen kezdenek "szüretelhető" formába kerülni.
Kép
Szép, jó... ennyi.

2011. december 18., vasárnap 16:46

atti76 írta:
Ha elindultak bármennyire is a kezdemények, bármikor levághatod a levelet, ha nem akarod bent tartani. Ugyanúgy ki fognak fejlődni, mert a hajtások az anyalevélből táplálkoznak.

Így hagyom és csak akkor vágom le, ha már nagyobbak az új hajtások. Van ezzel valami baj? Csak mert így kényelmesebb lenne :)

atti76 írta:
Esetleg rásegíthetsz nekik úgy, hogy egy levegőcsővel leszívod a nagyját.

Az a helyzet, hogy tegnap már nem volt kedvem... ma reggelre meg már nem volt olyan hogy "nagyja" ;) Biztos az akvi pici mérete miatt, de még nem láttam soha hogy ennyire gyorsan kivégzik - gyakorlatilag az összes - algát. Most is itt van mellettem, nézem és nem hiszem el, hogy milyen tiszta lett minden. Ráadásul most jön 2 nap lowtechezés (hétvége) aminél eddig mindig csak kevesebb lett az alga. Így 3 hét távlatából semmi problémát nem látok azzal, hogy hétvégén nem világítok és nem CO2-zök.

Komolyan, szuper az egész!

2011. december 9., péntek 13:33

weak írta:
Úgy lesz... megvárom amíg levél kinézete nem lesz az új hajtásoknak a nagy levélen és utána csinálok belőlük csomókat.

Ha elindultak bármennyire is a kezdemények, bármikor levághatod a levelet, ha nem akarod bent tartani. Ugyanúgy ki fognak fejlődni, mert a hajtások az anyalevélből táplálkoznak.

weak írta:
Tegnap végül hoztam még 4db redcherry garnélát és reggel amikor benéztem megdöbbentő látvány fogadott. A durván algás részekről lelegeltek mindent, nem is tudom, hogy miért nem egyből velük kezdtem.

Esetleg rásegíthetsz nekik úgy, hogy egy levegőcsővel leszívod a nagyját.

2011. december 9., péntek 12:26
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 52 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő