Pontos idő: 2024. november 30., szombat 1:30

Hozzászólás a témához  [ 52 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
 Nano Cube 
Szerző Üzenet

Írok, csak hogy tényleg rendesen naplózzak :P

Eltelt az első 6 órás nap. Messzemenő következtetésekbe nem bocsátkoznék, de az biztos, hogy sokkal szebbnek tűnik minden az akviban. Rengeteg oxigénbubi, élénk zöld minden és az újonnan bekerült pogo és parvula is eregetett szépen.
Szóval, szépen pörög a grínmesín... :mrgreen:
A következő lépés talán az, hogy átállok ozmóra ennél az akvinál is :roll:

2012. február 27., hétfő 16:03

Mi folyik itt kérem?! ;)
Háttt... elég komoly ez a fény az akvihoz a növények szerint is. Eddig - hacsak nem volt napfürdőzés - a növények kb. 15:30 körül kezdtek bubizni, úgy, hogy 08:30 körül indult a fény eddig. Most már vagy 1 órája tolják kifelé magukból az oxigént. 6 óránál többet nem fogok világítani, tehát 10:00 és 16:00 között megy majd mostantól. Szép! :mrgreen:

2012. február 27., hétfő 12:50

Mexx2 írta:
Hát szerintem még az az 5000 Ft is sok, bár én nem vagyok barkácstípus, de aki igen szerintem olcsóbban jobbat kihoz belőle, mint most te.
De kettő tényleg nem éri meg.

Jobbat mint most én? ;)
De komolyra fordítva, egyedül a lámpatest/annak kivitelezése a kihívás DIY lámpánál (ha az ember igényeset szeretne). Van egy rakás DIY lámpa terv a fiókomban már, házastól, mindenestől...

bevi írta:
Mindig korrekt módon naplózol, így várjuk majd a változásról a képeket és a szöveget... :pápá: :pápá: :D :D
Szép napfényes képeket azért dobjál fel... :lol: :lol:

:D OKs. Jönnek majd fotók, hamarosan normálisak is, nem csak ilyen telefonnal elkapottak.
Van 1-2 napfényes fotó a telefonomon, majd feldobom hamarosan, csak az vele a baj, hogy minden tükröződik a frontüvegen, szóval nem adja vissza, hogy milyen élőben mindez.
Vicces, tudom, de akkor is jól áll neki a napfény :mrgreen:

2012. február 27., hétfő 9:55
Adminisztrátor

weak írta:
Köszi, tényleg látványos, de ne feledjük, hogy 3 hónap telt el indítás óta. Nálatok azért gyorsabban szokott menni a dolog ;)
Azért merem bevállalni a 23W-tot, mert gyakorlatilag egész nap ott vagyok mellette és tudom felügyelni a folyamatokat. A héten van 1-2 olyan nap, amikor ráengedem a napfényt is 1-2 órára, csak mert gyönyörű olyankor :) Bízom benne, hogy bírni fogja :roll:

Mindig korrekt módon naplózol, így várjuk majd a változásról a képeket és a szöveget... :pápá: :pápá: :D :D
Szép napfényes képeket azért dobjál fel... :lol: :lol:

2012. február 27., hétfő 9:35
Sasszem

weak írta:
Mexx2 írta:
"Úgy alkották meg ezt a kis lámpát, hogy nem lehet cserélni az izzót, csak egyben az egészet."

Kíváncsi lennék azért, hogy mennyiért adnak egy új lámpatestet.
Nevetséges ez a pénzkövetelés.

Azt hiszem, hogy egyébként nem vészes, mert a teljes lámpa új ára kb. 5.000Ft.
Megfordult a fejemben az is, hogy veszek újat, viszont mindenképpen erősíteni akartam a fényt is, tehát akkor 2db kellett volna, annyit meg nem szántam volna rá. Így, ezzel az 1x23W-tal tök elégedett vagyok első blikkre. Amúgy is csak 25x25cm területet kell vele bevilágítanom, tehát felesleges is lett volna szvsz két db lámpa... :roll:

Hát szerintem még az az 5000 Ft is sok, bár én nem vagyok barkácstípus, de aki igen szerintem olcsóbban jobbat kihoz belőle, mint most te.
De kettő tényleg nem éri meg.

2012. február 27., hétfő 9:20

Mexx2 írta:
"Úgy alkották meg ezt a kis lámpát, hogy nem lehet cserélni az izzót, csak egyben az egészet."

Azt hiszem, hogy egyébként nem vészes, mert a teljes lámpa új ára kb. 5.000Ft.
Megfordult a fejemben az is, hogy veszek újat, viszont mindenképpen erősíteni akartam a fényt is, tehát akkor 2db kellett volna, annyit meg nem szántam volna rá. Így, ezzel az 1x23W-tal tök elégedett vagyok első blikkre. Amúgy is csak 25x25cm területet kell vele bevilágítanom, tehát felesleges is lett volna szvsz két db lámpa... :roll:

2012. február 27., hétfő 9:08
Sasszem

2012. február 27., hétfő 8:17

Eljött ím a reggel :)
Felpróbáltam a kockára a világítást az új fénycsővel. Brutál! :) Annyira látszik a különbség és ez nem csak a fényerőben döbbenetes, hanem elsősorban a színhőmérsékletben. Elvileg az a cső is 6500K volt... őszinte leszek: Soha nem gondoltam volna, hogy tényleg ennyit számít az idő a fénycsőnek. Mert jó-jó eltolódik a spektruma, de ennyire?! :roll:

2012. február 27., hétfő 8:05

A kis lámpámhoz megvásároltam pénteken az alkatrészeket.
1db porcelánfoglalat és egy 23W PowerCompact 6500K (E27 hogy ha már halódik akkor a háztartásban fel tudjam még használni és könnyen cserélhessem bármikor). 2.380Ft volt összesen.

A meglévő kis aquaEl lámpának csak a váza maradt.
Kép
Úgy alkották meg ezt a kis lámpát, hogy nem lehet cserélni az izzót, csak egyben az egészet. További trükk a dologban - amire egyáltalán nem számítottam - az előtétet a kapcsolóházban helyezték el, nem a foglalatban. Puffneki, erre nem gondoltam. Így kibeleztem az egészet. A végeredmény egyébként megdöbbentő, bár csak holnap fogom meglátni, hogy milyen képet mutat a kis kockán. Annyira durva fénye van a gyárihoz képest hogy hú, erősségben és színhőmérsékletben egyaránt.

Izgatottan várom a holnapot, amikor is felpróbálom az akvira. :pápá:

2012. február 26., vasárnap 17:51

bevi írta:
Szembeötlő változás!! :shock: :D Nagyon szépen növekednek a növényeid...
Kíváncsi vagyok,hogy hogyan válik be a világítás.. :?: :?: Nem lesz sok a 23W?

Köszi, tényleg látványos, de ne feledjük, hogy 3 hónap telt el indítás óta. Nálatok azért gyorsabban szokott menni a dolog ;)
Azért merem bevállalni a 23W-tot, mert gyakorlatilag egész nap ott vagyok mellette és tudom felügyelni a folyamatokat. A héten van 1-2 olyan nap, amikor ráengedem a napfényt is 1-2 órára, csak mert gyönyörű olyankor :) Bízom benne, hogy bírni fogja :roll:

2012. február 26., vasárnap 8:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 52 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő