|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:42
|
Szerző |
Üzenet |
Tibó
|
Csak nemrég csatlakoztam és csak ámuldozom az aksikról... Eddig úgy gondoltam, hogy amit építek akváriumot abba ADA Amazonia-t, vagy Oliver Knott talajt teszek, de már nem vagyok benne biztos!!! Rengeteg negatívumot írtatok az ilyen jellegü talajokról. Más fórumon meg pont ezeket az agyagos talajokat fényezik... Most már nem tudom mit tegyek. Lehet a kvarchomok a legkézenfekvőbb? Nyáron megyek Szoboszlóra és mindenképpen beugrom megnézni az akváriumokat... Élőben kiváncsi vagyok rá!!! "Papót" emlegetik sokan. Kis segítségre számíthatok majd? Lesz bőven kérdésem!
|
2011. június 28., kedd 9:52 |
|
|
kovka76
Csatlakozott: 2010. február 12., péntek 12:12 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Kaba
|
És teszek is róla hogy ne legyen manadó-m sokáig!:)
|
2011. június 21., kedd 21:23 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
papó írta: Ahogy tapasztaltam nem igazán tudok különbséget tenni a növények fejlődésében sem, Illetve nem győzőtt meg az agyagos talaj arról , hogy a növények gyorsabban fejlődnének az agyagos talajban, pedig többször adtam lehetőséget a bizonyításra. Ellenben a hátránya mindenképpen a nehezen kezelhetőség a kezdetektől. A biológiai működés sem győzött meg. De ez a szép ebben a hobbyban , hogy van választás...izlések és pofonok Jaj Papó hát azért van ez, mert nem beszéled az agyagos talaj nyelvét. De félre a tréfával, tényleg sajnálom az én talajomat, mert emiatt muszáj lesz lecserélnem, pedig a színe. Olyan vagyok már teljesen ezzel, mint a lyányok. És ültetni se tanultam meg úgy bele, mint Amano, mert nekem minduntalan felugrott belőle az alternanthera (is). A lehetősége nálam is megvolt, majd jön más is, nekik is helyet kell adni a medencében...
2011. június 21., kedd 20:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
KaZe írta: kovka76 írta: Én is unom már a manado-t! Mire a HC szép lenne benne,addigra ki is ereszti a gyökerét e könnyű apró talaj! Elég az áramlat is neki é, volt szép HC nincs szép HC!:) Bezony Kovka, az agyagos meg mégravaszabb. Ha hagyod, hogy jól megvastagodjon a HC (azt ugye a "gondos" kertész úgy csinálja), ripsz-ropsz kikotyogósodik az egész mező simán a mulm szippantástól is. Sajnálom, mert nagyon tetszik a színe az agyagos talajomnak, de már mállik is. Ez nem az a talaj, amiben világba matathatsz. A manadoról sem tapasztaltam mást, max annyi, hogy az nem esik szét, lévén nem olyan a szerkezete. Ahogy tapasztaltam nem igazán tudok különbséget tenni a növények fejlődésében sem, Illetve nem győzőtt meg az agyagos talaj arról , hogy a növények gyorsabban fejlődnének az agyagos talajban, pedig többször adtam lehetőséget a bizonyításra. Ellenben a hátránya mindenképpen a nehezen kezelhetőség a kezdetektől. A biológiai működés sem győzött meg. De ez a szép ebben a hobbyban , hogy van választás...izlések és pofonok
2011. június 21., kedd 19:06 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
kovka76 írta: Én is unom már a manado-t! Mire a HC szép lenne benne,addigra ki is ereszti a gyökerét e könnyű apró talaj! Elég az áramlat is neki é, volt szép HC nincs szép HC!:) Bezony Kovka, az agyagos meg mégravaszabb. Ha hagyod, hogy jól megvastagodjon a HC (azt ugye a "gondos" kertész úgy csinálja), ripsz-ropsz kikotyogósodik az egész mező simán a mulm szippantástól is. Sajnálom, mert nagyon tetszik a színe az agyagos talajomnak, de már mállik is. Ez nem az a talaj, amiben világba matathatsz. A manadoról sem tapasztaltam mást, max annyi, hogy az nem esik szét, lévén nem olyan a szerkezete.
2011. június 21., kedd 8:51 |
|
|
kovka76
Csatlakozott: 2010. február 12., péntek 12:12 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Kaba
|
Én is unom már a manado-t! Mire a HC szép lenne benne,addigra ki is ereszti a gyökerét e könnyű apró talaj! Elég az áramlat is neki é, volt szép HC nincs szép HC!:)
|
2011. június 20., hétfő 22:33 |
|
|
KaZe
|
papó írta: "kvarccal(táptalaj tropica plant substrat) " Én is ennek lettem a híve. Pedig ugye a Knott talajt mi hozzuk. Képtelen vagyok bárkit is rábeszélni erre mikor nekem sem működik hosszú távon.
Mondjuk nem sima quarc homokot használok , hanem egy bizonyos homokszűrőbe való cuccot. Nagyon laza marad mindíg. Egyébként én is ezen a kvarchomokon gondolkozom, mert bizony kezd a talajom szétesni és ahol már jó iszapos, na ott ugye ne mondjam mi van. Arról nem is beszélve, hogy a HC időnként feljön miatta. Csak ugye nem nyúlhatok a nagymedencébe, mert nem. Az úgy jó ahogy van. Állítólag. Pedig próbálom, de nem tudom eladni itthon sem a háromnyomásos földművelést, sem a vetésforgós módszert.
2011. június 20., hétfő 22:11 |
|
|
KaZe
|
deck írta: Nyugodalmas jó éjszakát, s csókolom a háziakat! u.i.: TROPICALFISH ROADSHOW RULEZ! ( kettőt mindenkinek ) Azt úgy mondják: rócsó! Hol lesz az első megálló? Piac utca?
2011. június 20., hétfő 22:07 |
|
|
deck
Adminisztrátor
|
Nyugodalmas jó éjszakát, s csókolom a háziakat! u.i.: TROPICALFISH ROADSHOW RULEZ! ( kettőt mindenkinek )
|
2011. június 20., hétfő 21:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
"kvarccal(táptalaj tropica plant substrat) " Én is ennek lettem a híve. Pedig ugye a Knott talajt mi hozzuk. Képtelen vagyok bárkit is rábeszélni erre mikor nekem sem működik hosszú távon.
Mondjuk nem sima quarc homokot használok , hanem egy bizonyos homokszűrőbe való cuccot. Nagyon laza marad mindíg.
2011. június 20., hétfő 21:50 |
|
|