Pontos idő: 2024. november 29., péntek 22:54

Hozzászólás a témához  [ 98 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Következő
 Nano akvárium 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

KaZe írta:
papó írta:
Valami ilyesmit akartam " alkotni "amit leírtál.
hogy akkor a sztárok kifejezésével éljek: és mennyire át is jön! :)

[
Az anyag remek, de én a következőket módosítanám:
1. Pici a medence és nincs a képnek mélysége. Először is az egészet úgy alakítanám ki, hogy a hátulját a razsaszín vonal magasságáig megemelném,
az lenne a a talajszint legmagasabb pontja. Tennék bele eggyel alacsonyabb szintet, a vastag bordó vonal magasságában, az lenne a fa törzsének
a kezdeti magassága (a fa jelenlegi szintje szerintem ideális). Újabb hupli, újabb köves és búzával megtűzdelt dombocska következne úgy, hogy ez
a meredekség/esés megmaradjon egészen az üvegig.
2. A domb bal sarkában halvány sárga macskakaparás, oda el tudnék képzelni egy kis véletlenül kihajtott búzapamacsot, esetleg megnézni, hogy a fa
mögötti domb mennyire engedné meg azt, hogy a búzamező ott is folytatódjon. Ezt nem tudom, ebben nem vagyok annyira bizonyos.

3. Nagyok a kövek ekkora medencébe, illetőleg maradhatnak benne, de a földbe kellene "ásni" őket úgy, hogy nagyrészét körbe benöveszted, eltakarod a búzával.
A kövek körül a szürke ovális terület, szerintem kb. max akkora területen lenne szabad, hogy látszódjanak a kövek. Esetleg a jobboldali nagy kő felőlete, mint egy szikla használható lenne, de akkor csak a felszínének lenne szabad látszódnia.
4. Két razsaszín vonal közöttük egy-egy vastag piros vonallal, az egy traktornyom lenne, ott valahogy trükkösen megpróbálnám megoldani, hogy kiritkítom
az UG-t földút formára. (jó játék lehetne)
5. A kép jobb hátsó sarkát szintén meg kellene emelni dombformára, hogy a tdmb tetején és a domb oldalán is fusson a búza. Muszáj lenne vele térérzetet
kölcsönözni a képnek.
6. A fa és a rákötözött moha fantasztikus és egyedi hangulatú, arra próbálnám meg rávenni az ollót és a mohát, hogy a megrajzolt vonalak esését kövesse egy viszonylag
körbehatárolható háromszög szerint.

Gyakorlatilag a lényege az lenne, hogy van a kék képzeletbeli "V" forma, ami fölött szintén egy képzeletbeli háromszög adná meg a fa lombkoronáját
oly módon, hogy a kövek a megfelelő mértékben látszódjanak és egyszerre a búza takarásában is legyenek, a fa pedig egyfajta középső teraszon állna
a háttérben lévő magasabb domb és az előtér lankája között.
A traktor nyom és a jobb oldali búzamező részlete már csak hab lenne a tortán.
Aztán jönne a Filipe Oliveira és elvinné tőled a medencét. :) :)

Másnak esetleg egyéb ötlet, esetleg változtatás a skiccen?

Nagyon köszönöm Zoli !
Azt hiszem építek egy másik hasonló akváriumot ezen pedig változtatok.
Ma már hozzá is fogtunk , hamarosan mutatom az eredményt.

2011. július 11., hétfő 20:58
Adminisztrátor

deck írta:
Pfffff... Az szép munka Főnök...
A tó, meg a többi egyben van?

Ez valami fantasztukus volt Robi !
Nekünk csak 2 fa ment ki , de szomszédnak az akácfáit tőből kicsvarta a vihar.
Úgy néz ki más kár nincs , de odakint tök sötét van.. nincs közvilágítás.
Ezt a levelet is gyertyafénynél írom :lol:

2011. július 11., hétfő 20:55
Adminisztrátor

Pfffff... Az szép munka Főnök...
A tó, meg a többi egyben van?

2011. július 11., hétfő 20:47

papó írta:
Akkora vihar volt-van- , hogy elöntötte a kerteta víz a csatorna nem bírja elnyekni és kicsavart a kertben a szél egy nagy fenyőt.
Kb 10 méterre eldobta.

Sajnos itt a böszörményi úton se jobb a helyzet, mert a 4emeletes tömbben a 4diken lévő lépcsőházi ablakok beáztak és jó kis özönvíz van itt, szerencsére 4diken lakunk itt nem kaptunk belőle semmit :/ :geek:

2011. július 11., hétfő 20:34
Adminisztrátor

Akkora vihar volt-van- , hogy elöntötte a kertet a víz a csatorna nem bírja elnyelni és kicsavart a kertben a szél egy nagy fenyőt.
Kb 10 méterre eldobta.
Bocs a fogalmazásért és a hibákért de ilyet én még nem láttam....... :shock:

2011. július 11., hétfő 20:08

Én ma láttam élőben BI-BI!
Amúgy ezen akva mellett van egy hasonló méretű GYÖNGYSZEM is.
;)
Remélem Gabi bá arról is nyit egy topicot.

2011. július 11., hétfő 17:32

papó írta:
hogy akkor a sztárok kifejezésével éljek: és mennyire át is jön! :)

Kép
Az anyag remek, de én a következőket módosítanám:
1. Pici a medence és nincs a képnek mélysége. Először is az egészet úgy alakítanám ki, hogy a hátulját a razsaszín vonal magasságáig megemelném,
az lenne a a talajszint legmagasabb pontja. Tennék bele eggyel alacsonyabb szintet, a vastag bordó vonal magasságában, az lenne a fa törzsének
a kezdeti magassága (a fa jelenlegi szintje szerintem ideális). Újabb hupli, újabb köves és búzával megtűzdelt dombocska következne úgy, hogy ez
a meredekség/esés megmaradjon egészen az üvegig.
2. A domb bal sarkában halvány sárga macskakaparás, oda el tudnék képzelni egy kis véletlenül kihajtott búzapamacsot, esetleg megnézni, hogy a fa
mögötti domb mennyire engedné meg azt, hogy a búzamező ott is folytatódjon. Ezt nem tudom, ebben nem vagyok annyira bizonyos.

3. Nagyok a kövek ekkora medencébe, illetőleg maradhatnak benne, de a földbe kellene "ásni" őket úgy, hogy nagyrészét körbe benöveszted, eltakarod a búzával.
A kövek körül a szürke ovális terület, szerintem kb. max akkora területen lenne szabad, hogy látszódjanak a kövek. Esetleg a jobboldali nagy kő felőlete, mint egy szikla használható lenne, de akkor csak a felszínének lenne szabad látszódnia.
4. Két razsaszín vonal közöttük egy-egy vastag piros vonallal, az egy traktornyom lenne, ott valahogy trükkösen megpróbálnám megoldani, hogy kiritkítom
az UG-t földút formára. (jó játék lehetne)
5. A kép jobb hátsó sarkát szintén meg kellene emelni dombformára, hogy a tdmb tetején és a domb oldalán is fusson a búza. Muszáj lenne vele térérzetet
kölcsönözni a képnek.
6. A fa és a rákötözött moha fantasztikus és egyedi hangulatú, arra próbálnám meg rávenni az ollót és a mohát, hogy a megrajzolt vonalak esését kövesse egy viszonylag
körbehatárolható háromszög szerint.

Gyakorlatilag a lényege az lenne, hogy van a kék képzeletbeli "V" forma, ami fölött szintén egy képzeletbeli háromszög adná meg a fa lombkoronáját
oly módon, hogy a kövek a megfelelő mértékben látszódjanak és egyszerre a búza takarásában is legyenek, a fa pedig egyfajta középső teraszon állna
a háttérben lévő magasabb domb és az előtér lankája között.
A traktor nyom és a jobb oldali búzamező részlete már csak hab lenne a tortán.
Aztán jönne a Filipe Oliveira és elvinné tőled a medencét. :) :)

Másnak esetleg egyéb ötlet, esetleg változtatás a skiccen?

2011. július 11., hétfő 10:03

:D

2011. július 10., vasárnap 22:55
Adminisztrátor

Akkor most aludjunk

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2011. július 10., vasárnap 22:53

Ezt linkeltem be.
Különben tudod mire emlékeztet? Nagyanyáméknál a szőlőhegyen (régen nevezték el így, noha ott én már soha szőlőt nem láttam, mindig búza volt) volt egy hatalmas cseresznyefa. Lejtős domboldal volt és a fa mellett körös-körül búza volt. Adva van belőle minden, a többit majd részletezem.

2011. július 10., vasárnap 22:48
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 98 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Következő