Hol is kezdjem!Aki nem szeret olvasni,az csak a képeket nézegesse
.
Gervai Miklós van a személyimben,és Nyíregyházán élek 37 éve,asszonypajtival,és 2,5 éves kisfiammal.Kb 10-15 éve hagytam abba az akvarisztikát egy márvány sügér személyében(Ő MARADT EGYEDÜL,AJÁNDÉK LETT BELŐLE),amit itt a Széchenyi útcán lévő halas bolban szereztem be anno,sok mással egyetemben.Volt ott egy nagyon kedves sokat füstölő ,harcsabajuszu nem fiatal PAPÓ-ka
aki osztotta a jó tanácsokat,és sokat lehetett tőle tanulni.Nem ismeritek?Na szóval.Akkor ment a szineskavics,hajóroncs feeling,amit szerettem
,növény valisnéria ,átokhínár és társai stb voltak!Idő hiány miatt megszünt ez a hobbi sajnos!Ezután SZÜNET sokáig!Ez év januárban beruháztam egy Eheim MP 60 szettre,ekkora fér el a szekrénybe ,nagyobbat per-pill nem tudok berakni a lakásba(112l-t szerettem volna).
Kezdés ilyenre sikerült:
Jó pár hétig járattam mire beköltöztek a lakók!
Legfőképp garniknak készült,tetszenek eme kis jószágok!Később megbarátkoztam a csigákkal is(na nem a barnával).
Sok változáson ment át az aki,köszönhetően a világhálón fellelhető sok fórum blog stb-nek,de szem előtt tartva hogy a gazdinak is tetszen!
Volt ilyen is:
meg ilyen:
Ezután beszereztem egy külső szűrőt(eheim ecco 2234 ),és a tetőbe egy 24wattos T5 865 daylight cső került a 15 watt T8 helyett.
Ugyebár sokat nézelődik az ember ,és sok idő mire rájön mi kell neki,low tech-nél maradok mindenképpen,nekem ez az elrendezés nagyon tetszett:
.Itt volt bakopa,kagylótutaj,samolus,vizicsillag ,crypto,lángmoha(köszi mardelboy),almacsigusz,maláj tornyos,rózsaszínü postakürt csiga,rengeteg red cherry,1 amano,1 oto harcsa,2 panda és kolibri halak.Ide később még bekerült egy adag monosolenium tenerum ami hotel lett a garniknak és a csigáknak!
Szerintem szerethető állapot volt:
Volt egy kis DIY,meg még lesz is:
Ezután kivettem az akiból a szőlőgyökeret,meg a palakövet és ők
fognak bekerülni,csak még áznak a vödörben.Fűzfa ágak,illetve egy kis karácsony moha megy majd be!A tápozás,1,4ml carbo,1,2 profito,heti 40-50% vízcsere vízelőkészítővel.Eddig bevállt,bár ezeknek a növényeknek nem kell sok és szépek maradnak.Remélem sikerül egy élhető kis akit fenttartanom minden kis lakómnak,ilyen low tech körülmények között .
Folyt köv...........