Szerző |
Üzenet |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Egy kis helyzetjelentés hátha érdekel valakit!Bekerültek a fűzfa ágak,a bal oldali még le van súlyozva.Monosoleniumot megritkítottam,végleges helye bal elől lesz,mert bal hátra kerül a Ramen szaktárstól kapott microsorium.A bal oldali fán a moha most kezd magához térni,de ha nem jön össze neki akkor egy kis palakövön van jobboldalt ami elég szépen kezd növögetni,akkor azt kötöm fel.Jobb oldali fára kerül majd riccia,és a vizicsillagot is le szeretném cserélni Proserpinaca palustris ''Cuba'' -ra!Technikát nem vettem ki ,nem versenyfotó készült,nem is tudnék a kis kompaktommal jobb képet készíteni,a lényeg látszik!Várom az építő kritikákat! Ha valaki igényt tart maláj tornyos csiguszra ,az tőlem ingyen vihet! Egy dologgal kapcsolatban vagyok tanácstalan,van szép fekete és barnás vöröses folyami kavicsom 5-7 cm-esek,hová érdemes berakni?
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2011. augusztus 29., hétfő 8:37 |
|
|
mardelboy
Csatlakozott: 2011. augusztus 11., csütörtök 20:29 Hozzászólások: 244 Tartózkodási hely: Bp- Zugló
|
de tök ari
|
2011. augusztus 29., hétfő 8:16 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Kedvenc csiguszom Gertrúd!
|
2011. augusztus 29., hétfő 7:36 |
|
|
myk74
|
papó írta: Szerintem a 0,5 -s fehérvárcsurgói is jó. Ennél apróbb már összetömörödhet. Azért van szűrőhomokom , mert ezt kaptam "Van valami praktikus tanács amivel megelőzhetem a mérgelődést?" Mire vagy kíváncsi ? Mi az ami kérdéses ? Pl mennyi adagot kell felkötni?Vastagon vagy szellősebben?Gondolom a nálatok lévő háló megfelelő erre a célra? Még egy kérdés.Van most Proserpinaca palustris ''Cuba'' a boltban?Vizicsillag helyett szeretném.Low tech körülményeket bírja?Köszi
|
2011. augusztus 25., csütörtök 6:16 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Szerintem a 0,5 -s fehérvárcsurgói is jó. Ennél apróbb már összetömörödhet. Azért van szűrőhomokom , mert ezt kaptam "Van valami praktikus tanács amivel megelőzhetem a mérgelődést?" Mire vagy kíváncsi ? Mi az ami kérdéses ?
2011. augusztus 24., szerda 19:34 |
|
|
myk74
|
LEHET lecserélném a talajt!Manado .Régen szemezek a kvarchomokkal ,eleinte is azt akartam,de nem tudom miért döntöttem a manado melett,kvarc nagyon tetszik,és régen is használtam.Itt nézelődve csak megerősítésre találtam hogy jó választás lenne.Papó írta hogy homokszűrőhöz való kvarc amit ő használ.Az mennyiben másabb mint pl: fehérvárcsurgói,és mennyibe kerül?Cserét úgy oldanám meg hogy veszek egy másik 54-es akit,kvarc bele,és utánna az élőlények a használt vízzel.Gondolom így nagy gondom nem lehet!A maláj tornyos csiguszoktól is megszabadulnék egy időre,meg a monosolenium bokorból kizavarnám a kis redekek és szépen sorba átkerülnének a másik akiba. Most bekerült fáim egyikére ricciát akarok kötözni háló segítségével.Van valami praktikus tanács amivel megelőzhetem a mérgelődést?Köszi
|
2011. augusztus 24., szerda 16:18 |
|
|
myk74
|
deck írta: Szia!
Simán bekötheted, max 36 wattig bírja az előtét. Köszi hiszek neked!Látom mit műveltél az akiddal
|
2011. augusztus 19., péntek 13:38 |
|
|
deck
Adminisztrátor
|
Szia!
Simán bekötheted, max 36 wattig bírja az előtét.
|
2011. augusztus 19., péntek 13:15 |
|
|
myk74
|
Kb 2,5 hónapja megy a T5 24watt ,hagyományos előtéttel,eddig semmi gondom nem volt vele.Melegszik elég rendesen.Most kaptam ajándékba egy elektronikus előtétet ,ez viszont 36 wattos.Beköthetem vele a 24wattos csövet,vagy tegyek bele egy power compact 36 wattosat.Mondjuk az elég jelentős fénynövelés lenne,lehet többet ártana mint használna egy 54literes low tech akinál! ???
|
2011. augusztus 19., péntek 12:26 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
myk74 írta: SlyChocolate írta: Tiszteletem Miklós. Mi már ismerjük egymást az internetről. Privi ment. Persze hogy ismerjük egymást!Jön az értesítő ha új képet raksz fel az akiról!Figyellek .Nálam a top 10-be van az akid!Az a fissidens,az álomszép,meg a többi is! Köszi! Jó, hogy itt vagy, a legjobb helyen. Segítünk, hogy Neked is legyen!
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. augusztus 18., csütörtök 18:44 |
|
|