|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:42
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A nyomás be tudja vinni a mötyit , mint a szódavizet. Azért kell a 2 palack.
2011. szeptember 18., vasárnap 21:44 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Elkezdtem az élesztős co2-t!Háááááááááát..........kicsit s@opatós mire belövöd.Nekem 2 napomba telt,és 2 adagot csínáltam,mert az első bedöglött.Lehet nem így kell a rendszert összerakni(majd megmondjátok),de most megy.A szűrőpalack nem sokára hozzá lesz szerkesztve,mert egyenlőre ezt az egy palackot sikerült,szivárgásmentesre megcsínálni.Esztergáltatok kis tüskéket műanyagból,hogy a kupakba jól és szivárgásmentesen bele lehessen pászítani a csövet!Hülye kérdés.Az élesztős lötyi nem tud az akiba befolyni valahogyan?Értem ezen hogy a nyomás nem nyomja fel? Dc-t még beszerzek,meg holnap méricskélek,igaz csak neptun teszt van.
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2011. szeptember 18., vasárnap 21:37 |
|
|
mardelboy
Csatlakozott: 2011. augusztus 11., csütörtök 20:29 Hozzászólások: 244 Tartózkodási hely: Bp- Zugló
|
KaZe írta: myk74 írta: Úhh Mester.Megbíztattál! szakmai tanácsot kértél és kaptál is. Itt valóban a szmötyi medencébe történő bekerülése az egyetlen dolog, amivel vigyázni kell, de ezt a gondos élesztős rendszereket üzemeltető akvaristák dupla palack megoldásával szokták kiküszöbölni. És mindenképpen kerülném az instant élesztő használatát! Na az be tud habzani a rendszerbe! Tisztító palackba odaadom a nagy porlasztómat, ne tedd tönkre a fát
|
2011. szeptember 12., hétfő 23:26 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
KaZe írta: myk74 írta: Úhh Mester.Megbíztattál! szakmai tanácsot kértél és kaptál is. Itt valóban a szmötyi medencébe történő bekerülése az egyetlen dolog, amivel vigyázni kell, de ezt a gondos élesztős rendszereket üzemeltető akvaristák dupla palack megoldásával szokták kiküszöbölni. Köszi! Meg van minden hozzá,de még tervezgetem a legjobb szigetelést a kupakoknál ,és várok az öszerakással!Két palackost néztem én is!
|
2011. szeptember 5., hétfő 22:38 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
myk74 írta: Úhh Mester.Megbíztattál! szakmai tanácsot kértél és kaptál is. Itt valóban a szmötyi medencébe történő bekerülése az egyetlen dolog, amivel vigyázni kell, de ezt a gondos élesztős rendszereket üzemeltető akvaristák dupla palack megoldásával szokták kiküszöbölni.
2011. szeptember 5., hétfő 16:46 |
|
|
myk74
|
papó írta: myk74 írta: Egy kis segítség kellene! Dillemázok hogy érdemes-e nekem élesztős co2-t beraknom(palackosra nincsen keret)!Növényeknek biztosan jót tenne,de most szinte alig van algám,minden rendben.Félek ha valami balul üt ki az élesztőssel,oda a több hónapi munka! Viszont ha kicsit gyorsabban nőnének és szebbek lennének a növényeim az nem lenne baj. Kaptam egy fórumtárstól szép kis üveg cuccokat.Bubiszámláló,visszafolyásgátló,diffúzor,és hozott nekem egy szabályozható műanyag tűszelepet Debiből.Tehát csak flakon kell meg a lötyi és mehetne a dolog.Drop checker beszerzés alatt.Olvastam vagy 100oldalt sok helyről az élesztősről,és a receptet sem tudom eldönteni hogy mi legyen.Valaki használ élesztőset itt?Kellene egy tuti recept ami legalább egy hétig bírja.Vagy lehet sokat variálok és ez a baj!Kicsit körülményes vagyok na! Nekem -anno- kudarcba fulladt az élesztős próbálkozásom. Volt olyan , hogy a cucc belekerült az akváriumba és olyan is , hogy a sok CO2 -el tettem el láb alól az élőlényeket. Az is igaz viszont , hogy sokan sikeresen üzemeltetik az élesztőset. Úhh Mester.Megbíztattál!
|
2011. szeptember 3., szombat 19:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
myk74 írta: Egy kis segítség kellene! Dillemázok hogy érdemes-e nekem élesztős co2-t beraknom(palackosra nincsen keret)!Növényeknek biztosan jót tenne,de most szinte alig van algám,minden rendben.Félek ha valami balul üt ki az élesztőssel,oda a több hónapi munka! Viszont ha kicsit gyorsabban nőnének és szebbek lennének a növényeim az nem lenne baj. Kaptam egy fórumtárstól szép kis üveg cuccokat.Bubiszámláló,visszafolyásgátló,diffúzor,és hozott nekem egy szabályozható műanyag tűszelepet Debiből.Tehát csak flakon kell meg a lötyi és mehetne a dolog.Drop checker beszerzés alatt.Olvastam vagy 100oldalt sok helyről az élesztősről,és a receptet sem tudom eldönteni hogy mi legyen.Valaki használ élesztőset itt?Kellene egy tuti recept ami legalább egy hétig bírja.Vagy lehet sokat variálok és ez a baj!Kicsit körülményes vagyok na! Nekem -anno- kudarcba fulladt az élesztős próbálkozásom. Volt olyan , hogy a cucc belekerült az akváriumba és olyan is , hogy a sok CO2 -el tettem el láb alól az élőlényeket. Az is igaz viszont , hogy sokan sikeresen üzemeltetik az élesztőset.
2011. szeptember 3., szombat 17:22 |
|
|
myk74
|
Egy kis segítség kellene! Dillemázok hogy érdemes-e nekem élesztős co2-t beraknom(palackosra nincsen keret)!Növényeknek biztosan jót tenne,de most szinte alig van algám,minden rendben.Félek ha valami balul üt ki az élesztőssel,oda a több hónapi munka! Viszont ha kicsit gyorsabban nőnének és szebbek lennének a növényeim az nem lenne baj. Kaptam egy fórumtárstól szép kis üveg cuccokat.Bubiszámláló,visszafolyásgátló,diffúzor,és hozott nekem egy szabályozható műanyag tűszelepet Debiből.Tehát csak flakon kell meg a lötyi és mehetne a dolog.Drop checker beszerzés alatt.Olvastam vagy 100oldalt sok helyről az élesztősről,és a receptet sem tudom eldönteni hogy mi legyen.Valaki használ élesztőset itt?Kellene egy tuti recept ami legalább egy hétig bírja.Vagy lehet sokat variálok és ez a baj!Kicsit körülményes vagyok na!
|
2011. szeptember 3., szombat 10:58 |
|
|
myk74
|
csabi1987 írta: Mi történt a Microsoriummal? Öööööööööö sajnos berakva nem tetszett.De jó helyen van
|
2011. szeptember 2., péntek 22:21 |
|
|
csabi1987
Csatlakozott: 2011. július 7., csütörtök 15:47 Hozzászólások: 116
|
Mi történt a Microsoriummal?
|
2011. szeptember 2., péntek 22:14 |
|
|