|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:40
|
Szerző |
Üzenet |
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
myk74 írta: Értem én,de nálam valami nem működik.Szerintem jól beállítottam a flowot,és perlonom is van legfelül(tegyek máshová is?),lehet gyenge a szűrőm. Az egyik ismerősömnél pl. az volt a baj, hogy a perlont rosszul tette be. Eheim prof 2-es szűrőnél a felső kosár fogantyúja alá tette, és így nem szűrt semmit. Ennél a kosár fölé kell tenni. Meg kellene fognia a Manado porát is.
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit.
|
2011. október 3., hétfő 20:20 |
|
|
mardelboy
Csatlakozott: 2011. augusztus 11., csütörtök 20:29 Hozzászólások: 244 Tartózkodási hely: Bp- Zugló
|
Gyere nyugodtan, úgy is van mit csinálni
|
2011. október 3., hétfő 19:24 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Ja!És átviszem hozzád!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2011. október 3., hétfő 19:21 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
atti76 írta: Egy ideális flow, és a külső szűrő közepes vastagságú perlonja megoldja Értem én,de nálam valami nem működik.Szerintem jól beállítottam a flowot,és perlonom is van legfelül(tegyek máshová is?),lehet gyenge a szűrőm.Mondjuk a csigákat kiszippantja a házukból ha rámásznak a csőre. Mosás lesz a vége,meg vagy kifőzés vagy sütőben piritás a maláj tornyos csigák miatt!
|
2011. október 3., hétfő 19:21 |
|
|
mardelboy
Csatlakozott: 2011. augusztus 11., csütörtök 20:29 Hozzászólások: 244 Tartózkodási hely: Bp- Zugló
|
|
2011. október 3., hétfő 19:19 |
|
|
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Egy ideális flow, és a külső szűrő közepes vastagságú perlonja megoldja
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit.
|
2011. október 3., hétfő 19:15 |
|
|
csabi1987
Csatlakozott: 2011. július 7., csütörtök 15:47 Hozzászólások: 116
|
myk74 írta: Van egy kis gondom a manadoval!1 db panda harcsám van és ha dolgozik benne szegényke ,akkor nagy felhő marad mögötte.Létezhet hogy fél év alatt telítődik mulmal?Vagy a maláj tornyos csigák piszkítottát tele?Az a baj hogy nem teljesen tiszta (vagy is tiszta csak szöszös)a vizem ,mindíg lebeg benne valami,és zavar.Vízcseréknél ,porszívózom a talajt,de ezek szerint már nem hatékony.Nem etetek sokat,van koplaló nap is,halam 7 db van összesen,meg red cherryk meg csigák.Malájból rengeteg,6 almacsiga,és egy tylo.Lehet 54 literbe sok ennyi élőlény,és az baj?Vagy cseréljek többször kevesebb vizet,porszívózással egybekötve,vagy vegyek egy talajmulmozót amit légpumpára kell kötni ,és csak a dzsuvát szedem ki vele,vízcsere nélkül.Ha kimosom a manadot a csigákat mivel tudom belőle eltüntetni? Én mielőtt betettem a manadot átmostam vagy 10xer, még mindig felhősödik ha mozgatom a talajt, ezért a pénzért szerintem csak ezt kapjuk. Bár nagy tapasztalatom nincs, de én a következő akváriumnál tuti nem fogok manadot használni.
|
2011. október 3., hétfő 19:05 |
|
|
myk74
|
Van egy kis gondom a manadoval!1 db panda harcsám van és ha dolgozik benne szegényke ,akkor nagy felhő marad mögötte.Létezhet hogy fél év alatt telítődik mulmal?Vagy a maláj tornyos csigák piszkítottát tele?Az a baj hogy nem teljesen tiszta (vagy is tiszta csak szöszös)a vizem ,mindíg lebeg benne valami,és zavar.Vízcseréknél ,porszívózom a talajt,de ezek szerint már nem hatékony.Nem etetek sokat,van koplaló nap is,halam 7 db van összesen,meg red cherryk meg csigák.Malájból rengeteg,6 almacsiga,és egy tylo.Lehet 54 literbe sok ennyi élőlény,és az baj?Vagy cseréljek többször kevesebb vizet,porszívózással egybekötve,vagy vegyek egy talajmulmozót amit légpumpára kell kötni ,és csak a dzsuvát szedem ki vele,vízcsere nélkül.Ha kimosom a manadot a csigákat mivel tudom belőle eltüntetni?
|
2011. szeptember 24., szombat 15:59 |
|
|
mardelboy
|
Sok sikert ! holnap beszélünk személyesen!
|
2011. szeptember 18., vasárnap 22:19 |
|
|
myk74
|
papó írta: A nyomás be tudja vinni a mötyit , mint a szódavizet. Azért kell a 2 palack. Na most nem fogok jól aludni!
|
2011. szeptember 18., vasárnap 21:54 |
|
|