Szerző |
Üzenet |
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szia! Mostani akváriumomnál én régi Tropica táptalajt használtam és nekem is lassan indult be a Parvula mini, szerintem ez nem a táptalaj miatt van
_________________ Sólyom Gábor
|
2013. december 24., kedd 14:21 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
asera írta: Ez parvula mini? Volt már nagyobb is régebben ,de mostanság igen ,"parvula mini"
|
2013. december 24., kedd 14:19 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
pit975 írta: Ez hogy elkerülte a figyelmem, még nem is láttam ezt az elrendezést, Pöpec lett!! Mennyi táptalajt tetté alá? Köszi . Az új tropica 2,5l-s felét.
|
2013. december 24., kedd 14:18 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ez parvula mini?
|
2013. december 24., kedd 14:02 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Ez hogy elkerülte a figyelmem, még nem is láttam ezt az elrendezést, Pöpec lett!! Mennyi táptalajt tetté alá?
|
2013. december 24., kedd 13:52 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
|
N-emy írta: Szerintem is sz@r az új tropica . Másfél hónap alatt sem képes fejlődni a parvula szinte sehova az akimban. A többi növény köszöni , jól van. A régi táptalajokkal sosem volt ilyen problémám (régi tropica, aquabasis plus), de majd dobok egy fotót holnap , miről is beszélek. Egy tegnapi hozzászólásomat idézve egy másik naplóból itt a kapcsolt fotó: Nem mondhatnám ,hogy ennyi idő elteltével a parvula mezőnek így kellene kinéznie . Ezt abszolút a táptalaj gyengeségének tudom felróni. Szóval szvsz a tropicánál egy kicsit letértek a kitaposott útról ,esetemben viszont én még nem jöttem rá ,hogy merre is lenne a továbbra járható út .
|
2013. december 24., kedd 13:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
N-emy írta: Szóval a jelenlegi tápozás a következő: KNO3 : 20g KH2PO4: 2,3g K2SO4: 7g 500ml flakonban RO-vízben feloldva. Mindezt a 45literes akvában hetente 3*3ml-el adagolva Sajna az 1:10 arányú "etalon" keverés mellett foszfáthiány jelentkezett. Egyik napról a másikra megállt a növények fejlődése, hiába emeltem a tápanyagszinteken, az csak az üvegen megjelenő zöld poralga megjelenését segítette elő . Az arányok megváltoztatásával javult a helyzet. Ez nem feltétlenül általánosítható, minden akva más és más egyedi igényekkel. Van mikor csak a kísérletezés vezet el a megfelelő megoldáshoz ,hogy stabilizálni tudjuk ezt a kis ökorendszert . Az arányok közel vannak a redfield arányhoz. Nálam 1 : 10 van a bekevert macro táp aránya. Az való igaz , hogy minden akvárium más . Nálam is van olyan akvárium amely soha nem algás és van olyan ahol az egyik algát eltüntetem jön helyette másik fajta.
2013. november 5., kedd 20:13 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
|
Szóval a jelenlegi tápozás a következő: KNO3 : 20g KH2PO4: 2,3g K2SO4: 7g 500ml flakonban RO-vízben feloldva. Mindezt a 45literes akvában hetente 3*3ml-el adagolva Sajna az 1:10 arányú "etalon" keverés mellett foszfáthiány jelentkezett. Egyik napról a másikra megállt a növények fejlődése, hiába emeltem a tápanyagszinteken, az csak az üvegen megjelenő zöld poralga megjelenését segítette elő . Az arányok megváltoztatásával javult a helyzet. Ez nem feltétlenül általánosítható, minden akva más és más egyedi igényekkel. Van mikor csak a kísérletezés vezet el a megfelelő megoldáshoz ,hogy stabilizálni tudjuk ezt a kis ökorendszert .
|
2013. november 5., kedd 19:13 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
Úgy látom jól sikerült az újra indítás... Már most látszik rajta, hogy milyen szépen fognak rajta mutatni a növények... Mivel a zöldségek nevelésével sosem volt gondod... Tetszik az elrendezés!!!
_________________Üdv. Bevi
|
2013. november 5., kedd 14:29 |
|
|
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
N-emy írta: Köszönöm az elismerő hozzászólásokat . dz1 írta: Szia!
Az akid nagyon popec:oJelenleg TPN-bol mennyit tapozol?
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9100-ről A TPN már jó rég elfogyott, akkor kevertem saját tápot kísérleti jelleggel, azóta azt használom. E szerint a recept szerint kotyvasztottam: http://www.ukaps.org/forum/threads/how- ... post-33261 Abból napi 2ml- t használok ,szóval a bekevert 250 ml még egy darabig eltart . Idézet: Az utolsó mondatodra reagálnék csak , ill. helyesbítenék 1/8 - foszfát/nitrát arányt alkalmazok , ez azért megközelíti a Redfield- arányt, ettől ilyen drasztikus mértékben nem akarok eltérni . A kitartásodért pedig maximális elismerésem, jól gatyába ráztad az akidat Szia N-emy! Amit még nekem linkeltél receptet abban kiszámoltam pontosan 1:4.25-hőz a po4/no3 arány. Puszta kíváncsiságból kérdezem, akkor most pontosan porokból, hogy kevered ki az összetevőket
|
2013. november 5., kedd 13:09 |
|
|