Pontos idő: 2024. november 30., szombat 1:49

Hozzászólás a témához  [ 148 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Következő
 My precious_2nd 
Szerző Üzenet

Szia!

Mostani akváriumomnál én régi Tropica táptalajt használtam és nekem is lassan indult be a Parvula mini, szerintem ez nem a táptalaj miatt van :)

2013. december 24., kedd 14:21
Barkács Szaki

asera írta:
Ez parvula mini?

Volt már nagyobb is régebben ,de mostanság igen ,"parvula mini" :D

2013. december 24., kedd 14:19
Barkács Szaki

pit975 írta:
Ez hogy elkerülte a figyelmem, még nem is láttam ezt az elrendezést, Pöpec lett!!
Mennyi táptalajt tetté alá?

Köszi ;) .
Az új tropica 2,5l-s felét.

2013. december 24., kedd 14:18

Ez parvula mini?

2013. december 24., kedd 14:02

Ez hogy elkerülte a figyelmem, még nem is láttam ezt az elrendezést, Pöpec lett!!
Mennyi táptalajt tetté alá?

2013. december 24., kedd 13:52
Barkács Szaki

N-emy írta:
Szerintem is sz@r az új tropica . Másfél hónap alatt sem képes fejlődni a parvula szinte sehova az akimban. A többi növény köszöni , jól van. A régi táptalajokkal sosem volt ilyen problémám (régi tropica, aquabasis plus), de majd dobok egy fotót holnap , miről is beszélek.

Egy tegnapi hozzászólásomat idézve egy másik naplóból itt a kapcsolt fotó:
Kép

Nem mondhatnám ,hogy ennyi idő elteltével a parvula mezőnek így kellene kinéznie :? . Ezt abszolút a táptalaj gyengeségének tudom felróni. Szóval szvsz a tropicánál egy kicsit letértek a kitaposott útról ,esetemben viszont én még nem jöttem rá ,hogy merre is lenne a továbbra járható út :? :shock: .

2013. december 24., kedd 13:33
Adminisztrátor

N-emy írta:
Szóval a jelenlegi tápozás a következő:
KNO3 : 20g
KH2PO4: 2,3g
K2SO4: 7g
500ml flakonban RO-vízben feloldva. Mindezt a 45literes akvában hetente 3*3ml-el adagolva
Sajna az 1:10 arányú "etalon" keverés mellett foszfáthiány jelentkezett. Egyik napról a másikra megállt a növények fejlődése, hiába emeltem a tápanyagszinteken, az csak az üvegen megjelenő zöld poralga megjelenését segítette elő :o . Az arányok megváltoztatásával javult a helyzet. Ez nem feltétlenül általánosítható, minden akva más és más egyedi igényekkel. Van mikor csak a kísérletezés vezet el a megfelelő megoldáshoz ,hogy stabilizálni tudjuk ezt a kis ökorendszert .

Az arányok közel vannak a redfield arányhoz.
Nálam 1 : 10 van a bekevert macro táp aránya.
Az való igaz , hogy minden akvárium más .
Nálam is van olyan akvárium amely soha nem algás és van olyan ahol az egyik algát eltüntetem jön helyette másik fajta.

2013. november 5., kedd 20:13
Barkács Szaki

Szóval a jelenlegi tápozás a következő:
KNO3 : 20g
KH2PO4: 2,3g
K2SO4: 7g
500ml flakonban RO-vízben feloldva. Mindezt a 45literes akvában hetente 3*3ml-el adagolva
Sajna az 1:10 arányú "etalon" keverés mellett foszfáthiány jelentkezett. Egyik napról a másikra megállt a növények fejlődése, hiába emeltem a tápanyagszinteken, az csak az üvegen megjelenő zöld poralga megjelenését segítette elő :o . Az arányok megváltoztatásával javult a helyzet. Ez nem feltétlenül általánosítható, minden akva más és más egyedi igényekkel. Van mikor csak a kísérletezés vezet el a megfelelő megoldáshoz ,hogy stabilizálni tudjuk ezt a kis ökorendszert .

2013. november 5., kedd 19:13
Adminisztrátor

Úgy látom jól sikerült az újra indítás...
Már most látszik rajta, hogy milyen szépen fognak rajta mutatni a növények... Mivel a zöldségek nevelésével sosem volt gondod... :D :D
Tetszik az elrendezés!!!

2013. november 5., kedd 14:29

N-emy írta:
Köszönöm az elismerő hozzászólásokat ;) .
dz1 írta:
Szia!

Az akid nagyon popec:oJelenleg TPN-bol mennyit tapozol?

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9100-ről

A TPN már jó rég elfogyott, akkor kevertem saját tápot kísérleti jelleggel, azóta azt használom.
E szerint a recept szerint kotyvasztottam:
http://www.ukaps.org/forum/threads/how- ... post-33261
Abból napi 2ml- t használok ,szóval a bekevert 250 ml még egy darabig eltart :mrgreen: .

Idézet:
Az utolsó mondatodra reagálnék csak , ill. helyesbítenék 1/8 - foszfát/nitrát arányt alkalmazok , ez azért megközelíti a Redfield- arányt, ettől ilyen drasztikus mértékben nem akarok eltérni ;).
A kitartásodért pedig maximális elismerésem, jól gatyába ráztad az akidat :mrgreen:

Szia N-emy!

Amit még nekem linkeltél receptet abban kiszámoltam pontosan 1:4.25-hőz a po4/no3 arány. Puszta kíváncsiságból kérdezem, akkor most pontosan porokból, hogy kevered ki az összetevőket :?:

2013. november 5., kedd 13:09
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 148 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Következő