Pontos idő: 2024. november 30., szombat 11:47

Hozzászólás a témához  [ 297 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 30  Következő
 My Dream 
Szerző Üzenet

Köszönöm!

Képekkel igyekszem, csak nem jutok egyszerűen oda... Nekem nincs értékelhető gépem, egy ismerősömet kell majd megkérnem.
Remélem pár napon belül sikerül összehozni vmit.

2011. november 5., szombat 0:17
Profil Honlap

Elolvastam Levinen bejegyzését a berendező partiról. Az ilyen zárt körű rendezvényekre hogyan lehet belépőt nyerni?:)
Amugy az akvárium hozza a tőle részemről elvárt színvonalat. Csak így tovább, képeket akarunk:)

http://borosgabor.blogspot.de/
http://www.flickr.com/photos/borosgabor1984

2011. november 4., péntek 17:17
Profil Honlap

Atti, friss képek mikor várhatóak?

2011. november 3., csütörtök 21:20

goldman írta:
Koszi a gyors valaszt,biztatast...nem az ozmovizet sajnalom,van egy nagyon jo kis gepem 1+ion cserelo szurovel,de nagyon lusta,(100l/ora).szoval maceras,de inkabb aggaszt ez a bizonytalansag,instabilitas,hogy kuzdesz,tomod ozmoval,es kozben allandoan mered a kh-t(en most soha sem merem!)es 4-5 nap alatt valtozhat tobb fokot is,hat ez zavar!

Ne izgulj, én sem mérem... :D
Most beállásra kaptam kölcsön egy mérőt, de a másikban is csak egy darabig mértem, aztán durr neki a full ozmó :mrgreen:

Úgy rémlik, te hetente többször cserélsz kevesebb vizet (a nagy vízcserék között), így lehet, hogy könnyebben beállna az 5-6-os KH. A köztes vízcseréket full ozmóval csinálnám, a heti nagyot 60/40 % ozmó/csapvízzel. Így be tudna állni egy viszonylagos egyensúly.

2011. november 3., csütörtök 20:29
Profil Honlap

Koszi a gyors valaszt,biztatast...nem az ozmovizet sajnalom,van egy nagyon jo kis gepem 1+ion cserelo szurovel,de nagyon lusta,(100l/ora).szoval maceras,de inkabb aggaszt ez a bizonytalansag,instabilitas,hogy kuzdesz,tomod ozmoval,es kozben allandoan mered a kh-t(en most soha sem merem!)es 4-5 nap alatt valtozhat tobb fokot is,hat ez zavar!

2011. november 3., csütörtök 14:11

goldman írta:
atti76 írta:
Nem lesz nullás vizem, már csak a kövek miatt sem. Mérem a paramétereket, most kb. még csak 8-as a KH-m (csapvíz nálam 10-12-es). A TDS mérő 140-et mutatott az akiban tegnap. A másik akimnál is max. 3-4-re tudtam levinni a KH-t 1 év után a heti 1x50% cserékkel, mert a Seiryu folyamatosan visszakeményíti. Ca és Mg hiányt még sohasem tapasztaltam. Csapvizet akkor teszek hozzá, ha "elbambulok", azaz több vizet szívok le, mint amennyi RO-m van. Ez minimális mennyiség (kb. 20-30 liter) lehet talán havonta a nagyban.

Tonkretettel :( ...egy vilag dolt ossze bennem, magas seiryu sziklas setup-ot akartam volna jovore.De ehez a stresszhez nekem nincs turelmem hogy 1kerek evig harcoljak a kh ertekekkel,nekem kel egy fincsi lagy (5-6-os)viz,amit pofon egyszeruen erek el:fele(esetleg60%)ozmo,fele csapviz.Most amit te meg itt leirsz az egy olyan allando bizonytalansag meg algaveszely hogy rettenet,ennyit nem ernek azok a szep kovek!Milyen kar...:(
Biztos hogy mindegyik olyan lugos?

Hétfőn cseréltem 300 liter ozmóval (+kb 20 liter csapvízzel). A csapvizem 230-as (kb. 12,9 KH). A TDS mérő 100-at mutatott (kb. 5,6 KH) utána az akiban, ez mostanra (csütörtök 13:30) 130-ra (kb. 7,2-7,3 KH) ment fel. A mérő jó, mostanában volt kalibrálva, Ro-ra 000-át mér.

Lehet olyan setupot is belőle kihozni, amit szeretnél, csak full RO-val kell indítani már az elején. Egy hét alatt felvinné 4-5-(6)-ra, kövek mennyiségétől függően. De gondolom indításnál úgysem heti 1 csere lenne? Az a baj, hogy pontosan nem tudod belőni, mert folyamatosan keményít, de sűrűbb vízcserékkel (heti 2-3) stabilizálni tudod +/- 1 értékkel 5-6-ra.
Az enyémbe olyan 35-40 kiló van (és szűrőhomok), de ennél is bőven látszik a hatása.

2011. november 3., csütörtök 13:52
Profil Honlap

atti76 írta:
Nem lesz nullás vizem, már csak a kövek miatt sem. Mérem a paramétereket, most kb. még csak 8-as a KH-m (csapvíz nálam 10-12-es). A TDS mérő 140-et mutatott az akiban tegnap. A másik akimnál is max. 3-4-re tudtam levinni a KH-t 1 év után a heti 1x50% cserékkel, mert a Seiryu folyamatosan visszakeményíti. Ca és Mg hiányt még sohasem tapasztaltam. Csapvizet akkor teszek hozzá, ha "elbambulok", azaz több vizet szívok le, mint amennyi RO-m van. Ez minimális mennyiség (kb. 20-30 liter) lehet talán havonta a nagyban.

Tonkretettel :( ...egy vilag dolt ossze bennem, magas seiryu sziklas setup-ot akartam volna jovore.De ehez a stresszhez nekem nincs turelmem hogy 1kerek evig harcoljak a kh ertekekkel,nekem kel egy fincsi lagy (5-6-os)viz,amit pofon egyszeruen erek el:fele(esetleg60%)ozmo,fele csapviz.Most amit te meg itt leirsz az egy olyan allando bizonytalansag meg algaveszely hogy rettenet,ennyit nem ernek azok a szep kovek!Milyen kar...:(
Biztos hogy mindegyik olyan lugos?

2011. november 3., csütörtök 10:53

papó írta:
A táp kereskedőnek is meg kell élni :D

Legalább nekik.
Ennyi... :D

2011. november 2., szerda 23:10
Profil Honlap
Adminisztrátor

atti76 írta:
Ma rátoltam az aki elejére még 2x80 W pilácsot, mert a Kaze-tól kapott bal oldali glosso- talán- kezdene Egerbe indulni... Biztos honvágya van :) (Egy pár szál felfele nézegetett)
A hátsó 160 Wattot majd később gondoltam rákapcsolni.

Így is oxigén sátor feeling van, úgy bubiznak :D

Fogy a táp és a CO2 is rendesen :mrgreen: .

"Fogy a táp és a CO2 is rendesen"
A táp kereskedőnek is meg kell élni :D

2011. november 2., szerda 22:54

Ma rátoltam az aki elejére még 2x80 W pilácsot, mert a Kaze-tól kapott bal oldali glosso- talán- kezdene Egerbe indulni... Biztos honvágya van :) (Egy pár szál felfele nézegetett)
A hátsó 160 Wattot majd később gondoltam rákapcsolni.

Így is oxigén sátor feeling van, úgy bubiznak :D

Fogy a táp és a CO2 is rendesen :mrgreen: .

2011. november 2., szerda 22:50
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 297 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 30  Következő