Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
boszeb írta: Egy mai kép. Olyan mintha két sziget lenne. Lehet, hogy középen ki is szedném a növényt és elől sem hagynám ennél jobban benőni, csak sűrűsödni. Így egyszerre két akváriumot is csinálhatsz az egyben.
_________________ K.Tamás
|
2014. április 5., szombat 9:57 |
|
|
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
"Nagyon szép állatban van. Le a kalappal előtted .." "Nagyon szépen alakul valóban.. a baloldalra abba a nagy üres részbe tűzdelhetnél pár tő növényt nyírásnál és kész is lenne ! Melóhelyen gondolom büszkék, hogy ilyen szépen feldobod a környezetet " Köszi szépen! Igyekszem a lehető legjobban odafigyelni rá. Mindent rendszeresen csinálok (tápozás, vízcser stb.) A két szélén a stau most kezd magához térni. Ültetéskor szép nagy volt, aztán sárgultak a levelei. Majd kezdet felkopaszodni az az öt centi amekkorára "megnőtt". Lenyisszantottam a leveleit amik algásak vagy sárgák voltak. Persze csak egyesével. Aztán pár napja vettem észre hogy oldalán szépen hajt. Gondoltam segítek neki bokrosodni. Levágtam a tetejét és mellé dugtam. remélem szépen terjeszkedni fog a segítségemmel.Na ennyit szerintem nem írt még senki a sturól:) Baloldalt az üres sarokba a pogostemon erectus-nak kellene domborítania de még nem ért ki a szikla mögül. Majd segítek neki! A két hydr szépen terjeszkedik. A Hydrocotyle Tripartita szerintem megtízszerezte magát. Amikor megláttam a zacsiban ezt a csenevész vékony növénykét.. hát.. És tessék csak úgy szalad szerteszét:) Lassan kaszálni kell és oldal átfut a pogo alatt. a melóhelyen sokan megnézegetik, főleg a párom kolléganői a nővérkék a legjobban. Sokan bökik be a hátam mögött a vendégek is hogy: Nagyon szép gratulálok! tavaj nem ilyen volt! Ez nagyon jól esik! Kicsit hosszú lett bocs! Üdv. Balázs!
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2014. április 4., péntek 23:24 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nagyon szépen alakul valóban.. a baloldalra abba a nagy üres részbe tűzdelhetnél pár tő növényt nyírásnál és kész is lenne ! Melóhelyen gondolom büszkék, hogy ilyen szépen feldobod a környezetet
2014. április 4., péntek 22:15 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagyon szép állatban van. Le a kalappal előtted ..
2014. április 4., péntek 18:06 |
|
|
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Egy mai kép.
|
2014. április 4., péntek 16:03 |
|
|
boszeb
|
Nem tudom mitől algás a kövek teteje, és picit középen az aljzaton picit szőrős a talaj, de csak picit -világítás 8 óra -co2 előtte egy órával bekapcs, előtte egy órával lekapcs adagolás állandó nem piszkálom -szűrés szétszedés nélkül megy indítás óta nagy áramlás nincs szépen lengedeznek a növények -heti 50 liter vízcsere, nincs kihagyva egyszer sem 40 liter lágyítós víz 10 liter csapi, leszívócsővel átmatatom az aljzat felszínét es a növényeket is amennyire lehet - tápozás heti 25 ml micro, napi 3 ml macro (200liter az akvárium és a növény min 3szer annyi mint ültetéskor) -más nem jut eszembe:))
|
2014. április 3., csütörtök 8:35 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
boszeb írta: Szia! Köszi hogy érdeklődsz. Egész jól fejlődik. Már háromszor nyírtam. Vagdosom a z algás régi leveleket is. Pici ecset jelentkezik a kövek tetején, de nem vészes. A növények fejlődnek, ki jobban ki kevésbé. Pénteken dolgozom és készítek friss képet. Tervbe van hétvégén a szűrőtakarítás ha kell egyáltalán?? Szűrőcsövet viszont kell pucolnom. Meg fogom csinálni a második 2x39W-os beépíthető lámpatestet is. Így már 4x39W lesz. Készítek egy 10 centi magas habosított PVC tálcát a gyári juwel tetőre, hogy ne melegedjen és melegítsen a világítás. Képet pénteken feltöltöm!
Üdv. Balázs Nem kellene algának lennie .. Tudod az okát ?
2014. április 2., szerda 21:44 |
|
|
boszeb
|
Szia! Köszi hogy érdeklődsz. Egész jól fejlődik. Már háromszor nyírtam. Vagdosom a z algás régi leveleket is. Pici ecset jelentkezik a kövek tetején, de nem vészes. A növények fejlődnek, ki jobban ki kevésbé. Pénteken dolgozom és készítek friss képet. Tervbe van hétvégén a szűrőtakarítás ha kell egyáltalán?? Szűrőcsövet viszont kell pucolnom. Meg fogom csinálni a második 2x39W-os beépíthető lámpatestet is. Így már 4x39W lesz. Készítek egy 10 centi magas habosított PVC tálcát a gyári juwel tetőre, hogy ne melegedjen és melegítsen a világítás. Képet pénteken feltöltöm!
Üdv. Balázs
|
2014. április 2., szerda 21:29 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Hogy áll ez az akvárium ? Rég hallottunk felőle!
2014. április 2., szerda 11:15 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
boszeb írta: "Fekete fantom lazacról volt szó .. az amanda pici ebbe az akváriumba" Igen aztán fekete tetrát tudott beszerezni a srác. De nem engedek a nyomásnak és marad a tetra. De a tetra is jó ebbe a társaságba ugye? Persze az is jó de jobban ment volna a rózsa lazachoz , temperamentumban is.
2014. március 3., hétfő 13:05 |
|
|