Szerző |
Üzenet |
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Ma hívtak a villanyos boltból, megjöttek a T5 39W-os csövek. Előtétjük van készleten, azt nem kellet rendelni. Holnap megyek dolgozni, lenyomok egy 24-et aztán reggel bent maradok a melóhelyen és nekilátok az akinak. Összerakom a szűrőt és a co-t meg a reaktort. Össze is csövezem. Megpróbálom kitalálni a plusz csövek rögzítését. Apropó, szerintetek van értelme összerakott rendszerrel talaj nélkül feltölteni vízzel és érlelni a vizet és a szűrőt?
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2014. január 9., csütörtök 21:18 |
|
|
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Mexx2 írta: boszeb írta: Sajnos a sziló nyomot hagy az üvegen. Ez mit jelent? Nálam szépen lejött a szilikon, sima az üveg. Ahol szilikon volt az üvegen matt foltok maradtak, pedig zsír új pengével toltam:(
|
2014. január 8., szerda 20:00 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
boszeb írta: Sajnos a sziló nyomot hagy az üvegen. Ez mit jelent? Nálam szépen lejött a szilikon, sima az üveg.
_________________ K.Tamás
|
2014. január 8., szerda 19:51 |
|
|
boszeb
|
Köszi! Nem tudom milyen kövek teszek fel képet. A köveket lelocsoltam ecettel, nem láttam semmi pezsgést. A szűrőről is teszek fel de az bent van mér a munkahelyemen az aki szekrényében.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára boszeb 2014. január 8., szerda 21:59-kor.
|
2014. január 8., szerda 19:11 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
boszeb írta: Találtam egy vonyarci kőkereskedésben sötétzöld színű köveket, ezzel szeretném megoldani a talajemelést szorosan belenyomkodva a kvarchomokba. Rotala rotundifolia A köveket azért teszteld le előtte egy kis savval, nehogy túlkeményítse a vizet! Pontosan milyen kövek amúgy? A szűrőről feltehetnél majd 1 képet, érdekesek az ilyen cuccok . Sok sikert az akvával!
2014. január 8., szerda 18:42 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nem tudod felnagyítani a képeket nagyobbra?
_________________ K.Tamás
|
2014. január 8., szerda 18:27 |
|
|
boszeb
|
Folyt. köv. A terv a következő: Amit pirossal írtam az még hiányzik. Akvárium: 100x40x50 gyári juwel aki merevítéssel Világítás: gyári kétajtós tető 2x30 W T8 fénycsővel+ reflektor tuningolni fogom mert már megvan 2x39W T5 fénycsővel+ reflektor Szűrés: 200-as pvc csőből készített külső szűrő atman 1200 l/h pumpával, 1. rekesz:kerámia gyűrű, 2. rekesz:apró lávakő kerámiagyűrű, 3.és 4. rekesz Matrix Trop a tetején perlonvatta co2: 10 kg-os palack, Kayser reduktor, Festo mágnesszelep, tűszelep, visszafolyásgátló, Levi féle DIY reaktor gégecsődarabkákkal töltve, belül porlasztókő Talaj, dekor: régi tropica táptalaj, uszodatechnikai szűrőhomok, kétoldali dombos elrendezés, fa nincs még nem tudom lesz-e később Találtam egy vonyarci kőkereskedésben sötétzöld színű köveket, ezzel szeretném megoldani a talajemelést szorosan belenyomkodva a kvarchomokba. Talán így össze tudom hozni a teraszos emelést, amit a növények dombbá simítanak:) Növények: Bacopa australis Echinodorus tenellus Hemianthus micranthemoides Staurogyne repens Myriophyllum mattogrossense Pogostemon erectus Rotala rotundifolia
Tápozás: Papó féle micro és macro - ezt is rendelnem kell majd a növényekkel együtt Talajba kell még baci??? Nitrivec-em van.
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára boszeb 2014. január 12., vasárnap 19:17-kor.
|
2014. január 8., szerda 18:21 |
|
|
boszeb
|
Folyt. köv. Ott tartottam:Az újév első napján nekiestem és szétszedtem. Kibontottam a hátteret a belsőszűrőt. Nem volt egyszerű Sajnos a háttér és a szűrő után sok szilóplecsni maradt. Fogtam is a fejem, mire pucolom én ki ezt. Nekiestem sniccerrel. Vettem hozzá új pengét is, hogy le tudjam tolni a szilót az üvegről. Sajnos a sziló nyomot hagy az üvegen. Arról nem is beszélve, hogy cement is rá volt kenve az üvegre. A cementet is sikerült lekaparnom. Az aki üres és csupasz lett belülről, bár az üveg eléggé karcos. Megjegyezném nem a mostani művelettől. A párom segítségével levettem a gyári műanyag keretet az aki aljáról. Tettünk alá szürke polifoam-ot. Ragasztottunk a hátoldalára kívülről!!:)) matt öntapadós fóliát. Remélem így nem lesz annyira szembetűnő a sziló. Ecettel levízköveztük a pilácsot és a csöveket. Itt tartok most.
A hozzászólást 15 alkalommal szerkesztették, utoljára boszeb 2014. január 8., szerda 22:01-kor.
|
2014. január 7., kedd 21:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
boszeb írta: Sziasztok! Mint már említettem a kvarchomokos topicban naplózom a munkahelyi akvárium újraindítását. Néhány szó a az előzményekről. Kb. 2-3 éve gondozom(kínlódok) ezzel az akváriummal. Ez egy gyári 200-as juwel szett. Az akiban szilóval beragasztott cementes háttér és beragasztott gyári szűrő szivacsokkal. A szűrő szivattyúját korábban már kicyeréltem 1200-as atmanra és feltuningoltam kerámiagyűrűvel. Az aljtat vegyes méretű kavics volt. A dekor lávakő es egy kicsi vasfa. Igazán soha nem tetszett. Algásodott is rendesen. Az újév első napján nekiestem és szétszedtem. Kibontottam a hátteret a belsőszűrőt. Nem volt egyszerű. Folyt. köv. Várjuk..
2014. január 7., kedd 12:26 |
|
|
boszeb
|
Sziasztok! Mint már említettem a kvarchomokos topicban naplózom a munkahelyi akvárium újraindítását. Néhány szó a az előzményekről. Kb. 2-3 éve gondozom(kínlódok) ezzel az akváriummal. Ez egy gyári 200-as juwel szett. Az akiban szilóval beragasztott cementes háttér és beragasztott gyári szűrő szivacsokkal. A szűrő szivattyúját korábban már kicseréltem 1200-as atmanra és feltuningoltam kerámiagyűrűvel. Az aljzat vegyes méretű kavics volt. A dekor lávakő es egy kicsi vasfa. Igazán soha nem tetszett. Algásodott is rendesen. Az újév első napján nekiestem és szétszedtem. Kibontottam a hátteret a belsőszűrőt. Nem volt egyszerű. Folyt. köv.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boszeb 2014. január 9., csütörtök 7:45-kor.
|
2014. január 7., kedd 10:53 |
|
|