Pontos idő: 2024. november 29., péntek 21:55

Hozzászólás a témához  [ 240 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
 Munkahelyi juwel 
Szerző Üzenet

Ma hívtak a villanyos boltból, megjöttek a T5 39W-os csövek. Előtétjük van készleten, azt nem kellet rendelni. Holnap megyek dolgozni, lenyomok egy 24-et aztán reggel bent maradok a melóhelyen és nekilátok az akinak. Összerakom a szűrőt és a co-t meg a reaktort. Össze is csövezem. Megpróbálom kitalálni a plusz csövek rögzítését.
Apropó, szerintetek van értelme összerakott rendszerrel talaj nélkül feltölteni vízzel és érlelni a vizet és a szűrőt?

2014. január 9., csütörtök 21:18

Mexx2 írta:
boszeb írta:
Sajnos a sziló nyomot hagy az üvegen.

Ez mit jelent?
Nálam szépen lejött a szilikon, sima az üveg.

Ahol szilikon volt az üvegen matt foltok maradtak, pedig zsír új pengével toltam:(

2014. január 8., szerda 20:00
Sasszem

boszeb írta:
Sajnos a sziló nyomot hagy az üvegen.

Ez mit jelent?
Nálam szépen lejött a szilikon, sima az üveg.

2014. január 8., szerda 19:51

Köszi!
Nem tudom milyen kövek teszek fel képet. A köveket lelocsoltam ecettel, nem láttam semmi pezsgést. A szűrőről is teszek fel de az bent van mér a munkahelyemen az aki szekrényében.
Kép

A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára boszeb 2014. január 8., szerda 21:59-kor.

2014. január 8., szerda 19:11

boszeb írta:
Találtam egy vonyarci kőkereskedésben sötétzöld színű köveket, ezzel szeretném megoldani a talajemelést szorosan belenyomkodva a kvarchomokba.
Rotala rotundifolia

A köveket azért teszteld le előtte egy kis savval, nehogy túlkeményítse a vizet! ;) Pontosan milyen kövek amúgy?
A szűrőről feltehetnél majd 1 képet, érdekesek az ilyen cuccok :) .

Sok sikert az akvával!

2014. január 8., szerda 18:42
Profil Honlap
Sasszem

Nem tudod felnagyítani a képeket nagyobbra?

2014. január 8., szerda 18:27

Folyt. köv.
A terv a következő:
Amit pirossal írtam az még hiányzik.
Akvárium:
100x40x50 gyári juwel aki merevítéssel
Világítás:
gyári kétajtós tető 2x30 W T8 fénycsővel+ reflektor
tuningolni fogom mert már megvan 2x39W T5 fénycsővel+ reflektor
Szűrés:
200-as pvc csőből készített külső szűrő atman 1200 l/h pumpával,
1. rekesz:kerámia gyűrű, 2. rekesz:apró lávakő kerámiagyűrű, 3.és 4. rekesz Matrix Trop a tetején perlonvatta
co2:
10 kg-os palack, Kayser reduktor, Festo mágnesszelep, tűszelep, visszafolyásgátló, Levi féle DIY reaktor gégecsődarabkákkal töltve, belül porlasztókő
Talaj, dekor:
régi tropica táptalaj, uszodatechnikai szűrőhomok, kétoldali dombos elrendezés, fa nincs még nem tudom lesz-e később
Találtam egy vonyarci kőkereskedésben sötétzöld színű köveket, ezzel szeretném megoldani a talajemelést szorosan belenyomkodva a kvarchomokba. Talán így össze tudom hozni a teraszos emelést, amit a növények dombbá simítanak:)
Növények:
Bacopa australis
Echinodorus tenellus
Hemianthus micranthemoides
Staurogyne repens
Myriophyllum mattogrossense
Pogostemon erectus
Rotala rotundifolia

Tápozás:
Papó féle micro és macro - ezt is rendelnem kell majd a növényekkel együtt
Talajba kell még baci???
Nitrivec-em van.

A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára boszeb 2014. január 12., vasárnap 19:17-kor.

2014. január 8., szerda 18:21

Folyt. köv.
Ott tartottam:Az újév első napján nekiestem és szétszedtem. Kibontottam a hátteret a belsőszűrőt. Nem volt egyszerű
Sajnos a háttér és a szűrő után sok szilóplecsni maradt. Fogtam is a fejem, mire pucolom én ki ezt.

Kép
Kép
Nekiestem sniccerrel. Vettem hozzá új pengét is, hogy le tudjam tolni a szilót az üvegről. Sajnos a sziló nyomot hagy az üvegen. Arról nem is beszélve, hogy cement is rá volt kenve az üvegre. A cementet is sikerült lekaparnom. Az aki üres és csupasz lett belülről, bár az üveg eléggé karcos. Megjegyezném nem a mostani művelettől. A párom segítségével levettem a gyári műanyag keretet az aki aljáról. Tettünk alá szürke polifoam-ot. Ragasztottunk a hátoldalára kívülről!!:)) matt öntapadós fóliát. Remélem így nem lesz annyira szembetűnő a sziló. Ecettel levízköveztük a pilácsot és a csöveket.
Itt tartok most.

A hozzászólást 15 alkalommal szerkesztették, utoljára boszeb 2014. január 8., szerda 22:01-kor.

2014. január 7., kedd 21:22
Adminisztrátor

boszeb írta:
Sziasztok!
Mint már említettem a kvarchomokos topicban naplózom a munkahelyi akvárium újraindítását.
Néhány szó a az előzményekről. Kb. 2-3 éve gondozom(kínlódok) ezzel az akváriummal. Ez egy gyári 200-as juwel szett. Az akiban szilóval beragasztott cementes háttér és beragasztott gyári szűrő szivacsokkal. A szűrő szivattyúját korábban már kicyeréltem 1200-as atmanra és feltuningoltam kerámiagyűrűvel. Az aljtat vegyes méretű kavics volt. A dekor lávakő es egy kicsi vasfa.
Igazán soha nem tetszett. Algásodott is rendesen.
Az újév első napján nekiestem és szétszedtem. Kibontottam a hátteret a belsőszűrőt. Nem volt egyszerű.
Folyt. köv.

Várjuk..

2014. január 7., kedd 12:26

Sziasztok!
Mint már említettem a kvarchomokos topicban naplózom a munkahelyi akvárium újraindítását.
Néhány szó a az előzményekről. Kb. 2-3 éve gondozom(kínlódok) ezzel az akváriummal. Ez egy gyári 200-as juwel szett. Az akiban szilóval beragasztott cementes háttér és beragasztott gyári szűrő szivacsokkal. A szűrő szivattyúját korábban már kicseréltem 1200-as atmanra és feltuningoltam kerámiagyűrűvel. Az aljzat vegyes méretű kavics volt. A dekor lávakő es egy kicsi vasfa.
Igazán soha nem tetszett. Algásodott is rendesen.
Az újév első napján nekiestem és szétszedtem. Kibontottam a hátteret a belsőszűrőt. Nem volt egyszerű.
Folyt. köv.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boszeb 2014. január 9., csütörtök 7:45-kor.

2014. január 7., kedd 10:53
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 240 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24