|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:54
|
Szerző |
Üzenet |
solon
Csatlakozott: 2016. december 30., péntek 18:51 Hozzászólások: 91 Tartózkodási hely: Dorog
|
Ma átkerült 3 süncsiga, meg 10 valahány garnéla a kis akváriumból, egy hosszabb szoktatás után, önként jelentkeztek, ezért is tettem át őket . Jelenleg matat mindenki, remélhetőleg a önkéntes felderítő csapatból nem lesz elhullás .
|
2018. június 2., szombat 13:44 |
|
|
solon
Csatlakozott: 2016. december 30., péntek 18:51 Hozzászólások: 91 Tartózkodási hely: Dorog
|
Bekerült egy kevéske karácsonyi moha ide-oda pár gyökérre ragasztva, remélem megerednek. Nézegettem a halacsokat, lehetséges hengeli razbóra lesz, olyan 16 darab. A lámpa 28 cm -re volt, most feltettem 36,5 cm-re, meglátjuk, mivel jön az üvegre a zöld pont rendesen. Kicseréltem a ventit, feltettem a régi taiwanin volt megbuherált jblt, a hőfokot 24,5-ön tartja folyamatosan, fölé nem megy. Ja, elfelejtettem, végre ma mértem, az ammonia 0 nitrit 0
|
2018. június 1., péntek 16:34 |
|
|
solon
|
papó írta: solon írta: 12. nap. A nitrit sajnos, nem jó, betett a baciknak a 6 órás áramszünet, valahogy a 9.napon lehetett. Úgyhogy kivárás van ezzel kapcsolatba, pedig, a csiguszokat, meg az amanokat, már lassan szeretném beletenni. A sün csiguszok a kis akvába vannak, ott minden oldala az akváriumnak zöld pontalgás volt, de durván, jelenleg, szinte alig van, tényleg nagyon megérik az árukat ezek a csigák ! A nitrát, 40 körül van, mondjuk, ennél a talajnál már megszoktam, kell, vagy 2-3 hónap, míg letudom vinni a szintet. A foszfát, meg szinte nulla, ezért elkezdtem adagolni foszfátot, hátha, mivel, megjelent a zöld pont alga az üvegen, meg hétvégén, felemelem 5 cm még a lámpát, hátha. Az ammónia, kezd normális szinten lenni, ennek örülök. Most már, másodszor kezdtem el cserélni fele ro, fele kezelt csapvízzel, mert a ph 6 alatt volt folyton, a tds, meg ne is mondjam. Így jelenleg a ph 6.9-7.00 között van, a tdst így is 1 nap alatt visszahúzza a talaj 150-ről, 98-ra, nem semmi. A növények, egyébként gyönyörűen nőnek. A valóságban, nem fényképről, a ada solar annyira gyönyörűen adja vissza, ahogy hullámzik a víz, és ahogy az árnyékok játszanak, hogy eszméletlen, nagyon tetszik ! Egy jelenlegi kép az akváról. Nagyon ügyesen elmanőverezed az akváriumodat a sok nehézség között . Nagyon drukkolok , de nem lesz itt baj . Köszönöm szépen!
|
2018. május 29., kedd 20:31 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
solon írta: 12. nap. A nitrit sajnos, nem jó, betett a baciknak a 6 órás áramszünet, valahogy a 9.napon lehetett. Úgyhogy kivárás van ezzel kapcsolatba, pedig, a csiguszokat, meg az amanokat, már lassan szeretném beletenni. A sün csiguszok a kis akvába vannak, ott minden oldala az akváriumnak zöld pontalgás volt, de durván, jelenleg, szinte alig van, tényleg nagyon megérik az árukat ezek a csigák ! A nitrát, 40 körül van, mondjuk, ennél a talajnál már megszoktam, kell, vagy 2-3 hónap, míg letudom vinni a szintet. A foszfát, meg szinte nulla, ezért elkezdtem adagolni foszfátot, hátha, mivel, megjelent a zöld pont alga az üvegen, meg hétvégén, felemelem 5 cm még a lámpát, hátha. Az ammónia, kezd normális szinten lenni, ennek örülök. Most már, másodszor kezdtem el cserélni fele ro, fele kezelt csapvízzel, mert a ph 6 alatt volt folyton, a tds, meg ne is mondjam. Így jelenleg a ph 6.9-7.00 között van, a tdst így is 1 nap alatt visszahúzza a talaj 150-ről, 98-ra, nem semmi. A növények, egyébként gyönyörűen nőnek. A valóságban, nem fényképről, a ada solar annyira gyönyörűen adja vissza, ahogy hullámzik a víz, és ahogy az árnyékok játszanak, hogy eszméletlen, nagyon tetszik ! Egy jelenlegi kép az akváról. Nagyon ügyesen elmanőverezed az akváriumodat a sok nehézség között . Nagyon drukkolok , de nem lesz itt baj .
2018. május 29., kedd 19:26 |
|
|
solon
|
12. nap. A nitrit sajnos, nem jó, betett a baciknak a 6 órás áramszünet, valahogy a 9.napon lehetett. Úgyhogy kivárás van ezzel kapcsolatba, pedig, a csiguszokat, meg az amanokat, már lassan szeretném beletenni. A sün csiguszok a kis akvába vannak, ott minden oldala az akváriumnak zöld pontalgás volt, de durván, jelenleg, szinte alig van, tényleg nagyon megérik az árukat ezek a csigák ! A nitrát, 40 körül van, mondjuk, ennél a talajnál már megszoktam, kell, vagy 2-3 hónap, míg letudom vinni a szintet. A foszfát, meg szinte nulla, ezért elkezdtem adagolni foszfátot, hátha, mivel, megjelent a zöld pont alga az üvegen, meg hétvégén, felemelem 5 cm még a lámpát, hátha. Az ammónia, kezd normális szinten lenni, ennek örülök. Most már, másodszor kezdtem el cserélni fele ro, fele kezelt csapvízzel, mert a ph 6 alatt volt folyton, a tds, meg ne is mondjam. Így jelenleg a ph 6.9-7.00 között van, a tdst így is 1 nap alatt visszahúzza a talaj 150-ről, 98-ra, nem semmi. A növények, egyébként gyönyörűen nőnek. A valóságban, nem fényképről, a ada solar annyira gyönyörűen adja vissza, ahogy hullámzik a víz, és ahogy az árnyékok játszanak, hogy eszméletlen, nagyon tetszik ! Egy jelenlegi kép az akváról.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2018. május 29., kedd 17:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Brutális ütemben nőnek a növényeid . Majdnem kész .
2018. május 27., vasárnap 17:05 |
|
|
solon
|
Készítettem egy kis videót, majd beletanulok. https://youtu.be/DolGuHWjKqU
|
2018. május 26., szombat 19:38 |
|
|
solon
|
9. nap. Ma még megy egy vízcsere majd, és utána, átállok a 2 napi vízcserékre. Tegnap előtt kicsit rendezgettem az akvát ,így valahogy jobban adja a képet magáról. Bekerült pár darab Eriocaulon polaris , ide - oda. Még karácsonyi mohák mennek majd a gyökerekre, és pár buce megy a fára. Az algák szerencsére elkerülnek. Néhány új kép.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2018. május 26., szombat 8:32 |
|
|
Pemete
Csatlakozott: 2011. március 26., szombat 15:51 Hozzászólások: 145
|
solon írta: 4. nap, még hosszú út áll előtte, de szerintem jól halad. Sok változtatás lesz még, gyökerek pluszba, a meglévők igazítása, meg persze a nagy fa beigazítása, ha végre majd lenn marad. A beindulást a növényeken, hátul jobbra a rotala bonsai-on látom, nagyon megindult. A fa, elkezdett taknyosodni. A rilik, és a süncsigák, várják, hogy , ha minden jól megy, 2 héten belül átkerüljenek. Összesen, olyan 20 darab süncsigát, és 10 darab amanót tervezek bele. Egy jelenlegi kép. Igen , ahogy Papa írja . Az üveg oldalában a kő elviszi a felépítményt . Amúgy nagyon tetszik . Algamentes folytatást .
|
2018. május 22., kedd 19:52 |
|
|
solon
|
4. nap, még hosszú út áll előtte, de szerintem jól halad. Sok változtatás lesz még, gyökerek pluszba, a meglévők igazítása, meg persze a nagy fa beigazítása, ha végre majd lenn marad. A beindulást a növényeken, hátul jobbra a rotala bonsai-on látom, nagyon megindult. A fa, elkezdett taknyosodni. A rilik, és a süncsigák, várják, hogy , ha minden jól megy, 2 héten belül átkerüljenek. Összesen, olyan 20 darab süncsigát, és 10 darab amanót tervezek bele. Egy jelenlegi kép.
|
2018. május 21., hétfő 11:53 |
|
|