|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:37
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
solon írta: Egy molly éjjel megijedhetett, mikor felkapcsolódott kinn a lámpa, a akvától 4 méterre találtam meg . Ma bekerült 15 darab ékfoltos , meglátjuk, hogy mire jutok velük. Nagyon remélem, hogy nem lesz öngyilkos közöttük. Tetra pro colourt kaptak ma ízelítőnek, a kezem majd leharapták érte, ízlik nekik . A zöld pont teljesen eltűnt, és más algát sem látok . A víz kristálytiszta. A vízparaméterek a szokásosak. Jelenleg 2,5 ml Seachem Flourish Excel, 4 ml Brighty Step 2, 4 ml Brighty K tápozással megy az akva. Hétvégén egy képet kérünk
2018. június 7., csütörtök 21:00 |
|
|
solon
Csatlakozott: 2016. december 30., péntek 18:51 Hozzászólások: 91 Tartózkodási hely: Dorog
|
Egy molly éjjel megijedhetett, mikor felkapcsolódott kinn a lámpa, a akvától 4 méterre találtam meg . Ma bekerült 15 darab ékfoltos , meglátjuk, hogy mire jutok velük. Nagyon remélem, hogy nem lesz öngyilkos közöttük. Tetra pro colourt kaptak ma ízelítőnek, a kezem majd leharapták érte, ízlik nekik . A zöld pont teljesen eltűnt, és más algát sem látok . A víz kristálytiszta. A vízparaméterek a szokásosak. Jelenleg 2,5 ml Seachem Flourish Excel, 4 ml Brighty Step 2, 4 ml Brighty K tápozással megy az akva.
|
2018. június 7., csütörtök 20:30 |
|
|
solon
Csatlakozott: 2016. december 30., péntek 18:51 Hozzászólások: 91 Tartózkodási hely: Dorog
|
friz74 írta: Nagyon szépen alakul! Gratulálok! Köszönöm !
|
2018. június 4., hétfő 20:17 |
|
|
solon
|
papó írta: Egy kis parvulát és mohát érdemes lenne a kövek közé becsempészni . Köszi a tanácsot , megfogadom !
|
2018. június 4., hétfő 20:16 |
|
|
friz74
|
Nagyon szépen alakul! Gratulálok!
|
2018. június 4., hétfő 19:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Egy kis parvulát és mohát érdemes lenne a kövek közé becsempészni .
2018. június 4., hétfő 19:31 |
|
|
solon
|
Ma fényképeztem, alakulgat, bekerült két kisebb black molly, már csipegetnek. Ezüst fonalalgázót, csak nagyokat tudtam volna hozni, akkor inkább nem, a sziámiba, meg nem bízok. A vízparaméterek jók. A hőfok állandó 23,5-24. Élőlénypusztulás nincs. Várom, hogy a mohák fejlődjenek a gyökereken, azt igazítom őket, jelenleg, elég kuszán állnak. Íme két kép, gyors fényképezés, de az összkép picit látszik.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2018. június 4., hétfő 15:03 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
solon írta: papó írta: solon írta: Bekerült egy kevéske karácsonyi moha ide-oda pár gyökérre ragasztva, remélem megerednek. Nézegettem a halacsokat, lehetséges hengeli razbóra lesz, olyan 16 darab. A lámpa 28 cm -re volt, most feltettem 36,5 cm-re, meglátjuk, mivel jön az üvegre a zöld pont rendesen. Kicseréltem a ventit, feltettem a régi taiwanin volt megbuherált jblt, a hőfokot 24,5-ön tartja folyamatosan, fölé nem megy. Ja, elfelejtettem, végre ma mértem, az ammonia 0 nitrit 0 Egy foszfátot mérhetnél . A talaj ilyenkor beszippantja . Mérek, folyamatosan megy a foszfát, mert 0,1 a nitrát, meg 30 . Tényleg, így ekkora nitrát mellett, mennyinek kellene lennie a foszfátnak ? A foszfát értéknek a nitrát tizede körül kellene lenni. . Jobb lenne a ha nitrát csökkenne.
2018. június 3., vasárnap 18:36 |
|
|
solon
|
papó írta: solon írta: Bekerült egy kevéske karácsonyi moha ide-oda pár gyökérre ragasztva, remélem megerednek. Nézegettem a halacsokat, lehetséges hengeli razbóra lesz, olyan 16 darab. A lámpa 28 cm -re volt, most feltettem 36,5 cm-re, meglátjuk, mivel jön az üvegre a zöld pont rendesen. Kicseréltem a ventit, feltettem a régi taiwanin volt megbuherált jblt, a hőfokot 24,5-ön tartja folyamatosan, fölé nem megy. Ja, elfelejtettem, végre ma mértem, az ammonia 0 nitrit 0 Egy foszfátot mérhetnél . A talaj ilyenkor beszippantja . Mérek, folyamatosan megy a foszfát, mert 0,1 a nitrát, meg 30 . Tényleg, így ekkora nitrát mellett, mennyinek kellene lennie a foszfátnak ?
|
2018. június 2., szombat 14:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
solon írta: Bekerült egy kevéske karácsonyi moha ide-oda pár gyökérre ragasztva, remélem megerednek. Nézegettem a halacsokat, lehetséges hengeli razbóra lesz, olyan 16 darab. A lámpa 28 cm -re volt, most feltettem 36,5 cm-re, meglátjuk, mivel jön az üvegre a zöld pont rendesen. Kicseréltem a ventit, feltettem a régi taiwanin volt megbuherált jblt, a hőfokot 24,5-ön tartja folyamatosan, fölé nem megy. Ja, elfelejtettem, végre ma mértem, az ammonia 0 nitrit 0 Egy foszfátot mérhetnél . A talaj ilyenkor beszippantja .
2018. június 2., szombat 14:00 |
|
|