|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:50
|
Szerző |
Üzenet |
Evereka
Csatlakozott: 2013. július 8., hétfő 11:00 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Bátaszék
|
JANNUS333 írta: A vízparaméterekről tudnál írni? A kövek miatt kérdezem nem befolyásolják nagyon a vízparamétereket, illetve milyen talajt használsz? A talaj a jól megszokott Amazonia.A víz értékeket nem nagyon szoktam mérni ,hogy őszinte legyek.Amíg nem látok gondot addig amit fontosnak találok az inkább a foszfát időszakos,és a TDS rendszeres mérése.Ezeket szoktam ellenőrizni.A seiryu miatt egyébként a vízcsere utáni 130-ra beállitott TDS olyan 150-ig kúszik fel.Ami most jelenleg zavar az a kis fonal ami van jelenleg az akváriumban.Ezt betudom a lámpának,már vissza vettem az időből ,és tervezek hozni bele sziámi algázót,az remélem elrendezi a sorsát. Tapatalk-kal küldve az én LG-D855-el
|
2016. január 5., kedd 10:49 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
A vízparaméterekről tudnál írni? A kövek miatt kérdezem nem befolyásolják nagyon a vízparamétereket, illetve milyen talajt használsz?
|
2016. január 5., kedd 9:36 |
|
|
herQmanOne
Csatlakozott: 2015. november 1., vasárnap 12:02 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Bitang jól néz ki! Gratulálok! Üdv herQman
|
2016. január 5., kedd 8:05 |
|
|
friz74
|
Szia Laci! Nagyon szép az akvárium, örülök, hogy feltetted!
|
2016. január 5., kedd 7:57 |
|
|
Evereka
Csatlakozott: 2013. július 8., hétfő 11:00 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Bátaszék
|
rigoszabi írta: Nagyon szép, én erre fogok szavazni, ha nem bánod Én azt olvastam, hogy az amanok akkor szöknek ki tömegesen, ha nem tetszik nekik a vízminőség. Lehetett ez ok? Nem gondolom a képek alapján, csak találgatok. Meddig szokattad őket? Nem engedted bele őket túlságosan hamar az indítás után? Persze lehet ez teljesen véletlenszerű. Nálam 11-en voltak, a 2. hét után kerültek bele és 1 szökött el, de az is csak most, a 3. hónapban. Több órán keresztül lettek szoktatva a vízhez,az akvárium már 1 hónapos is volt talán ,ennek ellenére úgy gondolták jobb nekik szárazon.A szűrő pedig már egy bejáratott szűrő,mert a nagy 200 literes alatt volt mindkettő ,amikor ez elindult csak átdobtam a csöveket.Szerintem nem a vízminőség miatt volt ,inkább csak lehet stresszesek voltak még .Aztán kaptam egy olyan infót ,hogy érdemes az akváriumot letakarni az első pár napban pont emiatt a szökések miatt.Állitólag ha megszokják a helyüket pár nap után már nem ugrálnak ki.Én egy szúnyogháló darabot dobtam rá.Igaz a tanulópénzt már megfizettem ,de újfent tanultam valamit.A maradék öt azóta már megszokta a helyét.Nagyon örültem amikor meghoztam őket ,mert sajnos meg is látszott az akváriumokon a hiányuk.Ez az amanohiány nem kellett,pont az indítás után.A környékünkön sehol nem lehetett kapni.Amugy is ha élőállatot szeretnék venni ,mindig le kell autóznom Pécsre ,mert csak ott lehet kapni normális garnélát. A szavazatot pedig nagyon köszi. örülök ha tetszik
|
2016. január 5., kedd 0:12 |
|
|
rigoszabi
Csatlakozott: 2015. szeptember 10., csütörtök 19:53 Hozzászólások: 112
|
Nagyon szép, én erre fogok szavazni, ha nem bánod Én azt olvastam, hogy az amanok akkor szöknek ki tömegesen, ha nem tetszik nekik a vízminőség. Lehetett ez ok? Nem gondolom a képek alapján, csak találgatok. Meddig szokattad őket? Nem engedted bele őket túlságosan hamar az indítás után? Persze lehet ez teljesen véletlenszerű. Nálam 11-en voltak, a 2. hét után kerültek bele és 1 szökött el, de az is csak most, a 3. hónapban.
|
2016. január 4., hétfő 23:52 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagyon szép akváriumot építettél . Az inspirációt nézegetve ... el kellene lopni az egész hegyet ..
2016. január 4., hétfő 23:41 |
|
|
Evereka
|
Az nincs ....csak taiwanok
|
2016. január 4., hétfő 23:11 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nagyon szép! CRS garni is van?
_________________ Pé.Zoli
|
2016. január 4., hétfő 23:02 |
|
|
Evereka
|
Engedve a nyomásnak nyitok mégis egy naplót az akváriumnak Szeretném leszögezni előre ,hogy nem a hónap versenye miatt ,csak szimplán szerettem volna szavazni egy aktív naplóval rendelkező akváriumra.Viszont ha éri indulni akkor ....... És Molnár Béci után szabadon....a száraz tények Akvárium:Do!aqua 60*30*36 ,64 literes akvárium Szűrés:Tetra ex1200 Világítás:Giesemann matrix 4*24W T5 Co2 :nagynyomású,a nagy akváriummal közösködik egy 10 kilós törpepalackon Hardscape:15 kg seiryu kő ,12 kg Amazonia talaj Növények:Parvula Mini ,Fissidens Halak,garnélák: 7 db Boraras Maculatus,és jelenleg 3 db amano.10-et vettem ,de másnapra 5 elszökött.Viszont muszáj lesz még hoznom melléjük párat. Tápozás:Vízcserekor TF Planter ,valamint naponta a TF Macro Egy kép az inspiráló tájról ami a Dolomitokban található Aztán jött egy szárazon építés,itt még próbálgattam magam Az építés Most jelenleg ilyen Valamint ez ,és a nagy akváriummal párhuzamosan indítottam egy 54 literes taiwanos akváriumot is.A kezdet 10 példány volt vegyesen RedBolt ,BlueBolt,Panda,KingKong,RedRuby fajtákkal,és mára olyan 90 egyedből áll a szaporulat.Imádom őket
|
2016. január 4., hétfő 22:55 |
|
|