|
Pontos idő: 2024. november 1., péntek 3:39
|
Szerző |
Üzenet |
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
Nagyon tetszik ez az akid szép ,meg minden de nekem kicst egyenes az a rész ahol a zúzalék van
|
2016. január 6., szerda 7:03 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Evereka írta: HUGO írta: Evereka írta: Köszi srácok. Hugo itt a sziklásban nem mértem még ph-t,mert nincs miért foglakozni vele,a taiwanosban pedig ha már kérdezed van co2,mert egy 200 literes rendes növényes akváriumból van a szaporulat,és eszméletlen ,hogy milyen egyensúly alakult ki abban az akváriumban .Csak ugy hemzseg a taiwanoktól Tibi akváriuma.Pont ez miatt, kis bubiszámmal ,de megy a co2.Ha már egyszer hozzá voltak szokva .Ugye a co2 is lefelé tolja a ph-t ,no meg van még pár elem a rendszerben amivel értéken tartom.ADA BioRio van a kis EX800Plus másfél tálcájában,és van bent náluk még égertoboz is,meg catappa levél is.Ezek jótékony hatása is érezhető ,mert ezek savasítanak picit a vizen,és a ph-t is szinten tartják.Egyébként olyan 6 körül van,de nem nagyon szoktam mérni.Jah ,és itt JBL ShrimpSoil Beige garnélás talajt használtam ,ami megint egyenletes ph-t tart. Van egy kis félsz az akvaristákban amikor ezekről a garnélákról van szó,pedig nem olyan nagy kunszt.Vagy csak nekem van szerencsém velük .Tibi mondta egyszer,hogy volt egy betegsége az akváriumban ,az amanok hamarabb kipusztultak mint a taiwanok.Meg hát tavaly amikor CBS-t szerettem volna tartani ,az nekem sem ment.Így utólag tudom miért volt a kudarc.Ezek a kis lények nem nagyon csipázzák a magas Kh-t,és én azzal sóztam vissza. Remélem kielégítő volt a válaszom ,és megtaláltad benne amit kerestél ápá: Üdv:Lackó Igen köszi! Mostánában rákattantam a garnis témára! CRS CBS-el próbálkozok eddig nem sok sikerrel. Pusztulás nincs vedlés van szaporulat az nincs.De valószínű hogy a közel jövőben fogok egy kis nano-t összerakni csak garnéláknak és akkor taiwanok fognak bele menni! Na de a naplódat nem akarom szétbombázni az én problémáimmal! Indítok egy kis szösszenetet neki,ott kidumálhatjuk ,ha gondolod;) Ok
_________________ Pé.Zoli
|
2016. január 5., kedd 16:25 |
|
|
Evereka
Csatlakozott: 2013. július 8., hétfő 11:00 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Bátaszék
|
HUGO írta: Evereka írta: Köszi srácok. Hugo itt a sziklásban nem mértem még ph-t,mert nincs miért foglakozni vele,a taiwanosban pedig ha már kérdezed van co2,mert egy 200 literes rendes növényes akváriumból van a szaporulat,és eszméletlen ,hogy milyen egyensúly alakult ki abban az akváriumban .Csak ugy hemzseg a taiwanoktól Tibi akváriuma.Pont ez miatt, kis bubiszámmal ,de megy a co2.Ha már egyszer hozzá voltak szokva .Ugye a co2 is lefelé tolja a ph-t ,no meg van még pár elem a rendszerben amivel értéken tartom.ADA BioRio van a kis EX800Plus másfél tálcájában,és van bent náluk még égertoboz is,meg catappa levél is.Ezek jótékony hatása is érezhető ,mert ezek savasítanak picit a vizen,és a ph-t is szinten tartják.Egyébként olyan 6 körül van,de nem nagyon szoktam mérni.Jah ,és itt JBL ShrimpSoil Beige garnélás talajt használtam ,ami megint egyenletes ph-t tart. Van egy kis félsz az akvaristákban amikor ezekről a garnélákról van szó,pedig nem olyan nagy kunszt.Vagy csak nekem van szerencsém velük .Tibi mondta egyszer,hogy volt egy betegsége az akváriumban ,az amanok hamarabb kipusztultak mint a taiwanok.Meg hát tavaly amikor CBS-t szerettem volna tartani ,az nekem sem ment.Így utólag tudom miért volt a kudarc.Ezek a kis lények nem nagyon csipázzák a magas Kh-t,és én azzal sóztam vissza. Remélem kielégítő volt a válaszom ,és megtaláltad benne amit kerestél ápá: Üdv:Lackó Igen köszi! Mostánában rákattantam a garnis témára! CRS CBS-el próbálkozok eddig nem sok sikerrel. Pusztulás nincs vedlés van szaporulat az nincs.De valószínű hogy a közel jövőben fogok egy kis nano-t összerakni csak garnéláknak és akkor taiwanok fognak bele menni! Na de a naplódat nem akarom szétbombázni az én problémáimmal! Indítok egy kis szösszenetet neki,ott kidumálhatjuk ,ha gondolod;)
|
2016. január 5., kedd 16:18 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Evereka írta: Köszi srácok. Hugo itt a sziklásban nem mértem még ph-t,mert nincs miért foglakozni vele,a taiwanosban pedig ha már kérdezed van co2,mert egy 200 literes rendes növényes akváriumból van a szaporulat,és eszméletlen ,hogy milyen egyensúly alakult ki abban az akváriumban .Csak ugy hemzseg a taiwanoktól Tibi akváriuma.Pont ez miatt, kis bubiszámmal ,de megy a co2.Ha már egyszer hozzá voltak szokva .Ugye a co2 is lefelé tolja a ph-t ,no meg van még pár elem a rendszerben amivel értéken tartom.ADA BioRio van a kis EX800Plus másfél tálcájában,és van bent náluk még égertoboz is,meg catappa levél is.Ezek jótékony hatása is érezhető ,mert ezek savasítanak picit a vizen,és a ph-t is szinten tartják.Egyébként olyan 6 körül van,de nem nagyon szoktam mérni.Jah ,és itt JBL ShrimpSoil Beige garnélás talajt használtam ,ami megint egyenletes ph-t tart. Van egy kis félsz az akvaristákban amikor ezekről a garnélákról van szó,pedig nem olyan nagy kunszt.Vagy csak nekem van szerencsém velük .Tibi mondta egyszer,hogy volt egy betegsége az akváriumban ,az amanok hamarabb kipusztultak mint a taiwanok.Meg hát tavaly amikor CBS-t szerettem volna tartani ,az nekem sem ment.Így utólag tudom miért volt a kudarc.Ezek a kis lények nem nagyon csipázzák a magas Kh-t,és én azzal sóztam vissza. Remélem kielégítő volt a válaszom ,és megtaláltad benne amit kerestél ápá: Üdv:Lackó Igen köszi! Mostánában rákattantam a garnis témára! CRS CBS-el próbálkozok eddig nem sok sikerrel. Pusztulás nincs vedlés van szaporulat az nincs.De valószínű hogy a közel jövőben fogok egy kis nano-t összerakni csak garnéláknak és akkor taiwanok fognak bele menni! Na de a naplódat nem akarom szétbombázni az én problémáimmal!
|
2016. január 5., kedd 16:15 |
|
|
Evereka
Csatlakozott: 2013. július 8., hétfő 11:00 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Bátaszék
|
Köszi srácok. Hugo itt a sziklásban nem mértem még ph-t,mert nincs miért foglakozni vele,a taiwanosban pedig ha már kérdezed van co2,mert egy 200 literes rendes növényes akváriumból van a szaporulat,és eszméletlen ,hogy milyen egyensúly alakult ki abban az akváriumban .Csak ugy hemzseg a taiwanoktól Tibi akváriuma.Pont ez miatt, kis bubiszámmal ,de megy a co2.Ha már egyszer hozzá voltak szokva .Ugye a co2 is lefelé tolja a ph-t ,no meg van még pár elem a rendszerben amivel értéken tartom.ADA BioRio van a kis EX800Plus másfél tálcájában,és van bent náluk még égertoboz is,meg catappa levél is.Ezek jótékony hatása is érezhető ,mert ezek savasítanak picit a vizen,és a ph-t is szinten tartják.Egyébként olyan 6 körül van,de nem nagyon szoktam mérni.Jah ,és itt JBL ShrimpSoil Beige garnélás talajt használtam ,ami megint egyenletes ph-t tart. Van egy kis félsz az akvaristákban amikor ezekről a garnélákról van szó,pedig nem olyan nagy kunszt.Vagy csak nekem van szerencsém velük .Tibi mondta egyszer,hogy volt egy betegsége az akváriumban ,az amanok hamarabb kipusztultak mint a taiwanok.Meg hát tavaly amikor CBS-t szerettem volna tartani ,az nekem sem ment.Így utólag tudom miért volt a kudarc.Ezek a kis lények nem nagyon csipázzák a magas Kh-t,és én azzal sóztam vissza. Remélem kielégítő volt a válaszom ,és megtaláltad benne amit kerestél Üdv:Lackó
|
2016. január 5., kedd 15:52 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Ezt az akvát láttam mikor legóztál vele a másik fórumon, azóta nem láttam de ez csodásan ki alakult! Nagyon szép,gratulálok!!
|
2016. január 5., kedd 12:06 |
|
|
HUGO
|
Taiwanoknál Co2 van? Én szeretném tudni a ph-t ennél az akinál. (garnis) Nagyon felkeltette az érdeklődésemet!
|
2016. január 5., kedd 11:57 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Bocs..azt hittem ebbe az akiban vannak....ezért értetlenkedtem....
|
2016. január 5., kedd 11:40 |
|
|
Evereka
|
JANNUS333 írta: Evereka írta: JANNUS333 írta: A vízparaméterekről tudnál írni? A kövek miatt kérdezem nem befolyásolják nagyon a vízparamétereket, illetve milyen talajt használsz? A talaj a jól megszokott Amazonia.A víz értékeket nem nagyon szoktam mérni ,hogy őszinte legyek.Amíg nem látok gondot addig amit fontosnak találok az inkább a foszfát időszakos,és a TDS rendszeres mérése.Ezeket szoktam ellenőrizni.A seiryu miatt egyébként a vízcsere utáni 130-ra beállitott TDS olyan 150-ig kúszik fel.Ami most jelenleg zavar az a kis fonal ami van jelenleg az akváriumban.Ezt betudom a lámpának,már vissza vettem az időből ,és tervezek hozni bele sziámi algázót,az remélem elrendezi a sorsát. Tapatalk-kal küldve az én LG-D855-el A garnik miatt kérdeztem...a ph-t csak co biztosítja nékik? Márcsak azért kérdezem mert nekem annó a seiryu össze vissza basz...a vizkeménységet meg a ph-t vele együtt... A taiwanoknál nincs seiryu kő,itt meg csak amanok vannak ,azok meg bírják . A ph-t melyik akváriumra kérdezed ?Erről vagy a taiwanosról szeretnéd tudni? Tapatalk-kal küldve az én LG-D855-el
|
2016. január 5., kedd 11:37 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Evereka írta: JANNUS333 írta: A vízparaméterekről tudnál írni? A kövek miatt kérdezem nem befolyásolják nagyon a vízparamétereket, illetve milyen talajt használsz? A talaj a jól megszokott Amazonia.A víz értékeket nem nagyon szoktam mérni ,hogy őszinte legyek.Amíg nem látok gondot addig amit fontosnak találok az inkább a foszfát időszakos,és a TDS rendszeres mérése.Ezeket szoktam ellenőrizni.A seiryu miatt egyébként a vízcsere utáni 130-ra beállitott TDS olyan 150-ig kúszik fel.Ami most jelenleg zavar az a kis fonal ami van jelenleg az akváriumban.Ezt betudom a lámpának,már vissza vettem az időből ,és tervezek hozni bele sziámi algázót,az remélem elrendezi a sorsát. Tapatalk-kal küldve az én LG-D855-el A garnik miatt kérdeztem...a ph-t csak co biztosítja nékik? Márcsak azért kérdezem mert nekem annó a seiryu össze vissza basz...a vizkeménységet meg a ph-t vele együtt...
|
2016. január 5., kedd 11:27 |
|
|