Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:35

Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
 Morannon 
Szerző Üzenet

Sziasztok!
Itt az év vége ,és én tartozom még a fórumnak egy akváriumom bemutatásával.Gondoltam most bemutatom nektek.Az akvárium augusztusban elején indult.A kezdeti remek indítás után jöttek a bajok ,mert csak betámadt az alga.Szerettem volna ,hogy az év végi versenyekre elkészüljön ,de egy-másfél hónapja elég kilátástalan volt a helyzet. Ecset,és fonal borította be az akváriumot.Majd néhány akvakertész kolléga tanácsait megfogadva,elkezdtem pár dolgon változtatni.Ezeket már csak azért is leírom hátha tanulságos lesz valakinek.Szóval a két Tetra 1200-esből az egyiket kivettem az akvárium alól.A másik szűrőn lévő DIY reaktort kiiktattam ,hogy azért megfelelő legyen az áramlás.Így nem lett visszafogva a szűrő a reaktor által.Most maxon üzemel ,és a co2-t egy DoAqua 40-es diffuzorral oldom be.Amennyire féltem tőle ,annyira eloszlatta a kételyeimet.Szép kis üveg termék ,és partiban van a reaktorral beoldás terén is.A talajra kellett rátöltenem ,mert a kezdetekkor kevés lett a talaj középen ,és a kikandikáló táptalajtól jött is az alga.Valamint a lily is le lett cserélve egy GW típusúra.A leginkább a Brasiliensis szenvedett.Amikor rátöltöttem a talajt jól visszanyírtam a növényt ,a nagyja algát eltávolítottam.Úgy nézett ki szegény akvárium ,mintha újra lett volna indítva.Majd újabb segítségnek köszönhetően megtudtam ,hogy a Brasil inkább gyökérről veszi fel a tápot ,nem levélzetről.Jól körbedugdostam táprudakkal az akváriumot.A talajrátöltések,a lilycserének,a szűrővariálásnak ,és a táprudazásnak köszönhetően jelenleg kicsattan az akvárium .Az algák visszahúzódtak,és nyomuk sincs.Nem mondhatom ,hogy algamentes,mert van némi alga pl.az anubias levelein is ,de ezt még az amanok sem eszik meg.Végezetül pár képet mutatnék,az indítástól kezdve a jelenlegi állapotig.
KépDSC06580 by László Simon, on Flickr
KépDSC06604 by László Simon, on Flickr
Ez pedig a versenyre készített fotózáskor készült .Köszönöm Tibicuk Marikának a fotókat.
KépIMG_20161222_174739 by László Simon, on Flickr
Köszi ,hogy elolvastad. :)

2016. december 30., péntek 20:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 11 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2