Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:48

Hozzászólás a témához  [ 129 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Következő
 Mohás nano 
Szerző Üzenet

Gegob írta:
Remélem fenn tudom tartani a helyzetet co2 nelkül is.

Ezekkel a növényekkel, tuti hogy menni fog a dolog CO nélkül is, de ha nem szeretnél egy vagyont rákölteni, killer leírása alapján (D.I.Y. Topic) összerakhatsz egy házi citromsavas CO-t, hogy meg nézd, hogyan reagálnak a növényeid. :)

2014. március 2., vasárnap 0:56
Profil Honlap

Köszi. En is latom, hogy fejlődik, mohak pici vilagoszöld hajtast hoztak, a ht- n pedig viszonylag sok uj levél fejlődött. Remélem fenn tudom tartani a helyzetet co2 nelkül is. Egyenlöre elnapoltam a rendelést. Nem akarom bonyolitani amíg nincs semmi gond. :)

Tapatalk-kal küldve az én GT-N8000-el

2014. március 1., szombat 23:26
Adminisztrátor

Tényleg látszik a fejlődés... :pápá: :pápá: :pápá:
A kis guppik meg tökéletesek az akvádba... Imádom őket...
Az oto is jó választásnak bizonyulnak, de én pl ancit mindig teszek fás akvába, mert szépen tisztogatják...

2014. február 28., péntek 19:25

Látszódik azért a fejlődés .. :) ha 1 napja lent van a fa, tuti hogy nem fog feljönni. Jól áll neki a háttér, kipróbálhatod majd fehérrel is, bár a talaj miatt inkább a fekete/sötét a nyerő.

2014. február 28., péntek 15:55
Profil Honlap

Tegnap kivettem a nehezéket, másfél hét után. Kicsit azért féltem, hogy megindul a fa, de egy napja lent van remélhetően már nem lesz meglepetés. :roll:
Betettem egy hátteret, most sötétszürke, de szerintem változni fog. Azért lőttem néhány képet. :D 4 napja megy a carbo, néhány bubit látok feljönni néha, de lehet, hogy csak halucinálok. :) Növényi fejlődés még nem számottevő, és a kifolyó csövön megjelnt egy fehér piheszerű alga (szerintem). A bizti, kedvéért még visszább vettem az áramlást.
Kép
2 week by gegob87 Aquascape, on Flickr
Kép
2 week by gegob87 Aquascape, on Flickr

2014. február 27., csütörtök 19:34

Gegob írta:
De@th írta:
Én inkább az Ancik helyett Oto-t javasolnék,mert ők nem túrják annyira szét az akit,főleg hogy 5 centinél nem nagyon nőnek nagyobbra.
Tetszik a scape,jól kitaláltad,ám adnék egy tanácsot.A mohát takarítsd rendesen,mert nagyon megtudják magukat szedni mulmal és hamar jön az ecset.A másik pedig,ne csempe darabokra kötözz,hanem keress gömbölyű szélű köveket és azokra kötözz bármit,sokkal jobb.
Ez az én véleményem,bocsi hogy okoskodok én se vok egy nagy profi,csak a tapasztalataimat osztottam meg. :D

Szia, köszi, hogy írtál!
Ancik ideiglenesek, a fa fehér trutymósodása miatt kellenek, amint nőnek vagy túrnak, vagy bármi kiveszem őket, és a helyükre pont ahogy mondtad otokat tervezek. :)
A mohát vízcserekor szoktam porszívózni, szépen szedi most még, de ha majd megnő nem tudom hogy fogom. :) neked van valami speckó módszered? Kiszeded egyenként?
Ezek nem csempe darabok, hanem egy virágcserép van darabokra törve, ezt tartottam ésszerűnek, kb 3 perc alatt megvolt és végtelen alakú darabok jöttek létre, amik ráadásul nem is sík felületűek hanem van bennük egy pici ív, amit én fontosnak gondoltam. :) Kövekhez nem volt türelmem, illetve bevallom féltem, hogy keményíteni fogják a vizemet.

Nekem már az az aki nem él amiben jávai volt gyepként használva.Szerintem a folyamatos kiszedegetés megbonthatja az egyensúlyt,de főleg mikor már nagyjából összenőtt elég macera kiszedni.Nem egy fadarab,hogy kikapod megrázod vödörben és visszarakod.

2014. február 25., kedd 12:10

De@th írta:
Én inkább az Ancik helyett Oto-t javasolnék,mert ők nem túrják annyira szét az akit,főleg hogy 5 centinél nem nagyon nőnek nagyobbra.
Tetszik a scape,jól kitaláltad,ám adnék egy tanácsot.A mohát takarítsd rendesen,mert nagyon megtudják magukat szedni mulmal és hamar jön az ecset.A másik pedig,ne csempe darabokra kötözz,hanem keress gömbölyű szélű köveket és azokra kötözz bármit,sokkal jobb.
Ez az én véleményem,bocsi hogy okoskodok én se vok egy nagy profi,csak a tapasztalataimat osztottam meg. :D

Szia, köszi, hogy írtál!
Ancik ideiglenesek, a fa fehér trutymósodása miatt kellenek, amint nőnek vagy túrnak, vagy bármi kiveszem őket, és a helyükre pont ahogy mondtad otokat tervezek. :)
A mohát vízcserekor szoktam porszívózni, szépen szedi most még, de ha majd megnő nem tudom hogy fogom. :) neked van valami speckó módszered? Kiszeded egyenként?
Ezek nem csempe darabok, hanem egy virágcserép van darabokra törve, ezt tartottam ésszerűnek, kb 3 perc alatt megvolt és végtelen alakú darabok jöttek létre, amik ráadásul nem is sík felületűek hanem van bennük egy pici ív, amit én fontosnak gondoltam. :) Kövekhez nem volt türelmem, illetve bevallom féltem, hogy keményíteni fogják a vizemet.

2014. február 25., kedd 11:42

Gegob írta:
Az aki ma egy hetes, készítettem pár képet, csupán dokumentálás jelleggel.
Kép
First week by gegob87 Aquascape, on Flickr
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Az üveg sajnos torzít, ez rányomja a bélyegét a képek minőségére. :roll:

2014. február 25., kedd 10:12

Az optiban egyenlőre nem tudok nyilatkozni,még üresen áll,úgy nem torzít :D
Szemből fotózz,nincs más megoldás.

2014. február 23., vasárnap 18:47

asera írta:
Az L-es obi azért kárpótol a torzításért ;) ,viszont ha szemből fotóznád,nem torzítana!
Lightroomban utána egy kis lencsekorrekció és tádááámmm :D

Igen, de nem az optika torzítása zavar. :) Hanem a közeli képeknél az üvegé, ha nem vagy teljesen síkban az üveggel akkor szétdobja a képet, és szinte semmi nem lesz éles. Vajon az opti üvegek is így viselkednek, vagy csak ezek az olcsóbbak?
Az optika torzításait a széleken tudnám korrigálni, de most ezek ugysem olyan komoly képek. Egy preset van ráhuzva minddre. :D

2014. február 23., vasárnap 18:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 129 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Következő