|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:32
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Gegob írta: Találtam egy kis műanyag falkont amiből, jó kis lily-t tudnék vágni. De nem passzol teljesen a kifolyó csőre, egy picivel nagyobb. Milyen anyagot vehetnék szerintetek amivel letömíthetem, valami szalagszerű kellene, ami nem oldódik bele a vízbe hosszú idő után sem, rácsavarnám a kifolyócsőre és azzal szorítenám be a palackot. Köszi előre is a segítséget. Sima teflon szalag.
2014. március 9., vasárnap 18:53 |
|
|
Gegob
|
Találtam egy kis műanyag falkont amiből, jó kis lily-t tudnék vágni. De nem passzol teljesen a kifolyó csőre, egy picivel nagyobb. Milyen anyagot vehetnék szerintetek amivel letömíthetem, valami szalagszerű kellene, ami nem oldódik bele a vízbe hosszú idő után sem, rácsavarnám a kifolyócsőre és azzal szorítenám be a palackot. Köszi előre is a segítséget.
|
2014. március 9., vasárnap 18:40 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: tommyv írta: Nem érdemes ilyeneket használni. Az algából kiírthat valamennyit, de az okot nem szünteti meg. Ennyi erővel akkor a papó algaölő porát sem érdemes használni. Más a mechanizmusa Mexx.
2014. március 8., szombat 17:43 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
tommyv írta: Nem érdemes ilyeneket használni. Az algából kiírthat valamennyit, de az okot nem szünteti meg. Ennyi erővel akkor a papó algaölő porát sem érdemes használni.
_________________ K.Tamás
|
2014. március 8., szombat 17:41 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nem érdemes ilyeneket használni. Az algából kiírthat valamennyit, de az okot nem szünteti meg.
2014. március 8., szombat 10:10 |
|
|
Gegob
|
tommyv írta: Nem lesz nagy baj, de amit tudsz és nagyon csúnya próbáld meg levágni. A bomlástermék ammóniával jár, ha sok az ammónia, azt te is látod majd barna alga formájában. Köszi szépen, vízcserekor majd nyírbászolom. Most hirtelen lett egy ilyenem, szerintetek használható? Vagy csak akkor érdemes, ha már nagyon lealgásodik valami? Árt egyébként a növényeknek ez a szer? Köszi előre a tapasztalati segedelmet.
|
2014. március 8., szombat 9:47 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nem lesz nagy baj, de amit tudsz és nagyon csúnya próbáld meg levágni. A bomlástermék ammóniával jár, ha sok az ammónia, azt te is látod majd barna alga formájában.
2014. március 7., péntek 9:08 |
|
|
Gegob
|
papó írta: Gegob írta: tommyv írta: Miért lenne lehangoló a növényzet? A legalsó fotó, ábrázolja a helyzetet jó pár tő így néz ki, elsárgult és kilyukadt, ahogy néztem másoknál ennek nem így kellene kinézni. Lehet valami hiánytünet azért fotóztam le, hátha tud valaki segíteni benne. A kis akiban, se táptalaj rossz fény rossz szűrés, oda a maradékot raktam be kosarastól, csak pár szál semmi levél nem volt rajta, most már csomó kis levél van, és bubizik! Ha jól megnézed akkor tisztán kivehető , hogy az új levelekkel semmi gond nincs . Levelet vált a növényed . Köszönöm, kissé túllihegem az ügyet akkor , de nem tudom ilyenkor mi az eljárás. Próbáltam levágni a sárga leveleket, vízcserekor, de annyira könnyen kijönnek a talajból még, hogy sok így megmozdult, néhány ki is jött. Nem lesz nagy baj, ha bennhagyom őket?
|
2014. március 7., péntek 8:55 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Gegob írta: tommyv írta: Miért lenne lehangoló a növényzet? A legalsó fotó, ábrázolja a helyzetet jó pár tő így néz ki, elsárgult és kilyukadt, ahogy néztem másoknál ennek nem így kellene kinézni. Lehet valami hiánytünet azért fotóztam le, hátha tud valaki segíteni benne. A kis akiban, se táptalaj rossz fény rossz szűrés, oda a maradékot raktam be kosarastól, csak pár szál semmi levél nem volt rajta, most már csomó kis levél van, és bubizik! Ha jól megnézed akkor tisztán kivehető , hogy az új levelekkel semmi gond nincs . Levelet vált a növényed .
2014. március 7., péntek 8:45 |
|
|
Gegob
|
tommyv írta: Miért lenne lehangoló a növényzet? A legalsó fotó, ábrázolja a helyzetet jó pár tő így néz ki, elsárgult és kilyukadt, ahogy néztem másoknál ennek nem így kellene kinézni. Lehet valami hiánytünet azért fotóztam le, hátha tud valaki segíteni benne. A kis akiban, se táptalaj rossz fény rossz szűrés, oda a maradékot raktam be kosarastól, csak pár szál semmi levél nem volt rajta, most már csomó kis levél van, és bubizik!
|
2014. március 7., péntek 7:52 |
|
|