Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:29

Hozzászólás a témához  [ 129 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Következő
 Mohás nano 
Szerző Üzenet

A péntek esti takarító projektem során lejött az akiból egy csomó víz a szűrő miatt. Amit ozmóval pótoltam, elvileg olyn 3 liter. Én hetente 5 litert szoktam cserélni. Nagy gond lenne, ha most kimaradna szerintetek? Nincs szivem leengedni a két napos friss tisztított vizet. :roll:

2014. március 16., vasárnap 19:10

papó írta:
A vöröses barna nyálka a baci telepek .

Akkor lehet, hogy nem kellett volna kitakarítanom az egészet :oops: . De miért fújhat koszt a szűrő? Olyankor csak a perlont cseréljem? Vagy valami nem jol van összerakva? Sorrend: kerámia - kék szivacs - mátrix - 1db perlon korong (de nem éri teljesen körbe a kosarat)

2014. március 15., szombat 11:08
Adminisztrátor

A vöröses barna nyálka a baci telepek .

2014. március 15., szombat 10:29

tommyv írta:
Gegob, sajna a párolgó víz pótlása ozmóval a világon semmit nem fog változtatni. Az úgy érné meg, hogy szerzel egy 20lityós kannát és hetente benézel papáékhoz egy kis vízért és vízcseréknél 3:2 , de inkább 3:1 arányban csapvízzel elkeverve adod az akváriumhoz.

Értelek. Hát erre most nincsen mód, már a 20 lityós kannára. :D Előbb utóbb beszerzek egy víztisztítót és abból fogok engedni. Most ez csak azért kell nekem, hogy ha utántöltök akkor legalább ne vigyek be klórt. A vízcsere nekem olyan 5 liter szokott lenni, azt előre kiengedem hagyom állni 1 napot és dobok bele antiklórt is.
Tegnap este már nagyon fújt a szűrő. Elkezdtem átnézni, a legalsó csatinál kicsit lerugta magát a gumi, a rászorító is le volt lazulva, ezzel szenvedtem egy sort. Aztán a bubifujás megszűnt. Másik probléma, hogy már koszt is fújt a szűrő, picit bedühödtem és kitakarítottam a egészet, habár még nincs egy hónapos, de nem tudtam nézni, hogy koszos a felszín. :roll:
A perlont kicseréltem, a kék szivacsot kimostam meleg csapvízzel. A kerámiát is forróval, meg a kosarat is. A mátrixot viszont csak átöblítettem a tartályban maradt akvárium vízzel kétszer. Összerak és most minden randben. Locsoltam bacit, Nincs bubi, nincs kosz. Remélem mindent jól csináltm, nem gondoltam volna, hogy 3 hét után ki kell takarítanom. Az egész szűrő belseje ilyen vöröses barnas nyálka volt.

2014. március 15., szombat 9:55

Gegob, sajna a párolgó víz pótlása ozmóval a világon semmit nem fog változtatni. Az úgy érné meg, hogy szerzel egy 20lityós kannát és hetente benézel papáékhoz egy kis vízért és vízcseréknél 3:2 , de inkább 3:1 arányban csapvízzel elkeverve adod az akváriumhoz.

2014. március 14., péntek 16:01
Profil Honlap
Adminisztrátor

Gegob írta:
A szűrő apró buborék fújása még mindig fenn áll. :S (Szerintem jövő héten perlon csere.) Illetve az a alga amit korábban már linkeltem, több mohapárnán is megjelent, ezeket kiszedegettem, de a gyökere ott marad, és visszajön. Még mindig nem tudom pontosan milyen moha faj, a zöld szőrre gondolok, az meg a növények szenvedését mutatja. Olyan tanácsot is kaptam, hogy túl sok a fényem, napi hét órában megy a led, szóval hamarosan beszerzek egy szabályzót és lentebb veszem a fényerőt picivel. Illetve, mától a napi 7 óra megvilágításomat levettem hatra. Ha ez nem segít, akkor 2 nap blackout.
Illetve, kaptam ozmózis vizet, úgy 3 litert, és ezentúl a párolgásból fakadó vízveszteséget ezzel fogom pótolni. Hátha ez is segít.
Esetleg tudtok abban segíteni, hol lehetne venni, megfelelő lágy vizet, olyan 5 liter nekem egész sokáig elég.

Húsz forintért adjuk a boltban literjét az ozmó víznek.
Hozni kell edényt ..

2014. március 14., péntek 12:18

A szűrő apró buborék fújása még mindig fenn áll. :S (Szerintem jövő héten perlon csere.) Illetve az a alga amit korábban már linkeltem, több mohapárnán is megjelent, ezeket kiszedegettem, de a gyökere ott marad, és visszajön. Még mindig nem tudom pontosan milyen moha faj, a zöld szőrre gondolok, az meg a növények szenvedését mutatja. Olyan tanácsot is kaptam, hogy túl sok a fényem, napi hét órában megy a led, szóval hamarosan beszerzek egy szabályzót és lentebb veszem a fényerőt picivel. Illetve, mától a napi 7 óra megvilágításomat levettem hatra. Ha ez nem segít, akkor 2 nap blackout.
Illetve, kaptam ozmózis vizet, úgy 3 litert, és ezentúl a párolgásból fakadó vízveszteséget ezzel fogom pótolni. Hátha ez is segít.
Esetleg tudtok abban segíteni, hol lehetne venni, megfelelő lágy vizet, olyan 5 liter nekem egész sokáig elég.

2014. március 14., péntek 12:11

tommyv írta:
Hmm.. a baciknak bírnia kell egy rövidebb ideig álló szűrőt.. a bubik tuti, hogy nem amiatt vannak. Milyen szűrő ez? Nem lehet, hogy levegőt szív be valahol?

Eheim 2213. Ha szívna levegőt annak hangja is lenne nem? Meg eddig nem csinalta csak most kezdte el, etetés után, amikor picit többet állt?
Már azóta nem olyan intenzív, de még fúj egy keveset.
Meg csalóka is, mert a lily bekavarja a már az akiban lévő kis buborékokat is, így olyan mintha mindíg újakat fujna bele. :)
Reggel megnézem, hátha letisztul a kép.

2014. március 11., kedd 22:46

Hmm.. a baciknak bírnia kell egy rövidebb ideig álló szűrőt.. a bubik tuti, hogy nem amiatt vannak. Milyen szűrő ez? Nem lehet, hogy levegőt szív be valahol?

2014. március 11., kedd 22:43
Profil Honlap

papó írta:
Gegob írta:
Találtam egy kis műanyag falkont amiből, jó kis lily-t tudnék vágni. De nem passzol teljesen a kifolyó csőre, egy picivel nagyobb. Milyen anyagot vehetnék szerintetek amivel letömíthetem, valami szalagszerű kellene, ami nem oldódik bele a vízbe hosszú idő után sem, rácsavarnám a kifolyócsőre és azzal szorítenám be a palackot. :D
Köszi előre is a segítséget.

Sima teflon szalag.

Köszönöm, vettem szalagot is, de végül egy kis gumicsővel kötöttem össze, és így még a szöget is tudom állítgatni. Szerintem szépen örvénylik a felszín, de pontosan nem tudom, hogy kell egy ilyennek működni.
Most véletlen etetés után elfelejtettem visszadugni a szűrőt és most olyan mintha levegőbeoldás is lenne, ilyen pici apró bubikat fúj. Nem tudom pontosan mennyit volt kihúzva, de szerintem egy fél óra vagy picit több. :roll:
Ez lehet a szünet miatt, elkezdtek döglődni a bacik és azok termelnek valamit? Mi lesz itt áramszünet után, ha fél napot fog állni. :oops:
A szűrőt megpróbátam ujraindítgatni, hátha csak levegős, de a bubi áradat ugyanúgy folytatódott. most már lekapcsolt a lámpa, nem is baj, mert nem tudtam nézni. :)

2014. március 11., kedd 22:40
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 129 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Következő