Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Úgy veszem észre a mostanában indított akváriumokon , hogy működik az óvatos indítás. Értem ez alatt a visszafogott macro és micro tápok adagolását.
Nem nagyon látni mindenféle algával telített akváriumokat.
2014. március 26., szerda 18:55 |
|
|
De@th
|
Nagyon frankón néz ki Csak gratulálni tudok hozzá,egészséges üde zöld növényzet így tovább
|
2014. március 26., szerda 18:44 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Gegob írta: Jelenleg a 6. hétben van, egy pár hetet sikerült kihagyni dokumentálás terén, csak nem akartam mindig szórni az ugyan olyan képeket. Szórjad csak nyugodtan!
|
2014. március 26., szerda 18:04 |
|
|
Gegob
|
Jelenleg a 6. hétben van, egy pár hetet sikerült kihagyni dokumentálás terén, csak nem akartam mindig szórni az ugyan olyan képeket.
|
2014. március 26., szerda 11:34 |
|
|
Gegob
|
papó írta: A baci és a carbo külön adagolása nagyon jó elgondolás , hiszen a carbó egy erős fertőtlenítő szer a bacikat sem kíméli. ahol az ecset megjelenik ott bizony van áramlás , csak nem veszed észre . A sötétítés az ecsetalgára nincs hatással. A carbo napi adagját kellene szisztematikusan közvetlen az algára nyomni fecskendővel. Köszönöm! Vízcsere ma este, aztán dobok fel pár képet, szerintem látványosat fejlődött az aki.
|
2014. március 25., kedd 8:12 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Gegob írta: Vízcsere megvolt! Mindig gondban vagyok, amikor vízcserekor a feltöltés után egyszerre kellene adagolnom tápot bacit és Lcarbot is. Nyilván együtt nem szeretném. Ezért a megszokott adagolásom, azon a napon, először a táp rögtön vízcsere után. Aztán amikor a lámpa kialszik, akkor adok estére bacit, a carbo pedig aznap kimarad. Azért írok, hogy szerintetek mennyi idő teljen el a táp és a carbo adagolás között? Valamint az akiban megjelent egy pici ecset(ott ahol egyáltalán nincs áramlás ), az aki fala tiszta szőr, és a mohákról sem akar lekopni, pedig csipeszelem rendesen . Úgy döntöttem, hétvégére 3 nap sötétségre ítélem. Ez a helyes döntés nem? Köszönöm a segítséget! A baci és a carbo külön adagolása nagyon jó elgondolás , hiszen a carbó egy erős fertőtlenítő szer a bacikat sem kíméli. ahol az ecset megjelenik ott bizony van áramlás , csak nem veszed észre . A sötétítés az ecsetalgára nincs hatással. A carbo napi adagját kellene szisztematikusan közvetlen az algára nyomni fecskendővel.
2014. március 20., csütörtök 8:57 |
|
|
Gegob
|
Vízcsere megvolt! Mindig gondban vagyok, amikor vízcserekor a feltöltés után egyszerre kellene adagolnom tápot bacit és Lcarbot is. Nyilván együtt nem szeretném. Ezért a megszokott adagolásom, azon a napon, először a táp rögtön vízcsere után. Aztán amikor a lámpa kialszik, akkor adok estére bacit, a carbo pedig aznap kimarad. Azért írok, hogy szerintetek mennyi idő teljen el a táp és a carbo adagolás között? Valamint az akiban megjelent egy pici ecset(ott ahol egyáltalán nincs áramlás ), az aki fala tiszta szőr, és a mohákról sem akar lekopni, pedig csipeszelem rendesen . Úgy döntöttem, hétvégére 3 nap sötétségre ítélem. Ez a helyes döntés nem? Köszönöm a segítséget!
|
2014. március 20., csütörtök 8:14 |
|
|
Pemete
Csatlakozott: 2011. március 26., szombat 15:51 Hozzászólások: 145
|
Gegob írta: papó írta: Neked kell eldöntened mennyi ásványi anyag van benne és abból mennyi lehet felesleges.. Halvány fogalmam sincs. De köszönöm a segítséget. Azt se tudom, hogy ezek a kövek keményíthetik e a vizet. Ezért érdemes cserélni
|
2014. március 17., hétfő 12:51 |
|
|
Gegob
|
papó írta: Neked kell eldöntened mennyi ásványi anyag van benne és abból mennyi lehet felesleges.. Halvány fogalmam sincs. De köszönöm a segítséget. Azt se tudom, hogy ezek a kövek keményíthetik e a vizet.
|
2014. március 17., hétfő 11:52 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Gegob írta: A péntek esti takarító projektem során lejött az akiból egy csomó víz a szűrő miatt. Amit ozmóval pótoltam, elvileg olyn 3 liter. Én hetente 5 litert szoktam cserélni. Nagy gond lenne, ha most kimaradna szerintetek? Nincs szivem leengedni a két napos friss tisztított vizet. Neked kell eldöntened mennyi ásványi anyag van benne és abból mennyi lehet felesleges..
2014. március 16., vasárnap 20:01 |
|
|