Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:43

Hozzászólás a témához  [ 129 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Következő
 Mohás nano 
Szerző Üzenet

Az L-es obi azért kárpótol a torzításért ;) ,viszont ha szemből fotóznád,nem torzítana!
Lightroomban utána egy kis lencsekorrekció és tádááámmm :D

2014. február 23., vasárnap 17:51

Az aki ma egy hetes, készítettem pár képet, csupán dokumentálás jelleggel.
Kép
First week by gegob87 Aquascape, on Flickr
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Az üveg sajnos torzít, ez rányomja a bélyegét a képek minőségére. :roll:

2014. február 23., vasárnap 17:39

papó írta:
Ha nincs CO2 akkor legalább L. carbo kellene.

A héten beszerzek egy kis adagot. :)

2014. február 23., vasárnap 17:35

Gegob írta:
Ma 1 nap híján egy hetes az aki. Ennek örömére megvolt - olyan 4 - 5 liter - a vízcsere, vettem egy nagyon vékony csövet, azzal engedtem le, poszívozva közben a mulm-ot. Meglepő, hogy csak pár napja vannak bent az ancik mégis tele volt az aljzat ürülékkel. Sokat ki tudtam szívni, viszont jött egy kevés bazalt is. Legközelebb, átalakítom a kis csövet mini aljzat porszívóvá, és azzal fogok vizet leengedni. Van egyébként gyári megoldásom is, de az túl nagy és nem férne oda ahova kell.
Feltöltés után, nem volt semmi extra bubizásom, ahogy másoknál olvasgattam, ez általános jelenség. :roll:
Bekerült egy kevés baci, és antiklór is. Holnap lámpagyujtásnál pedig 2,5 mili táp is bemegy. Képet most nem csatolok, ugyanúgy néz ki mint legutóbb. :)

Ha még csak 1 hetes az aksi, kicsit több vizet is cserélhetsz, mondjuk olyan 40%-ot.

2014. február 23., vasárnap 13:32
Profil Honlap

Ma 1 nap híján egy hetes az aki. Ennek örömére megvolt - olyan 4 - 5 liter - a vízcsere, vettem egy nagyon vékony csövet, azzal engedtem le, poszívozva közben a mulm-ot. Meglepő, hogy csak pár napja vannak bent az ancik mégis tele volt az aljzat ürülékkel. Sokat ki tudtam szívni, viszont jött egy kevés bazalt is. Legközelebb, átalakítom a kis csövet mini aljzat porszívóvá, és azzal fogok vizet leengedni. Van egyébként gyári megoldásom is, de az túl nagy és nem férne oda ahova kell.
Feltöltés után, nem volt semmi extra bubizásom, ahogy másoknál olvasgattam, ez általános jelenség. :roll:
Bekerült egy kevés baci, és antiklór is. Holnap lámpagyujtásnál pedig 2,5 mili táp is bemegy. Képet most nem csatolok, ugyanúgy néz ki mint legutóbb. :)

2014. február 22., szombat 23:21
Adminisztrátor

Gegob írta:
Angol írta:
Ígéretes a berendezés .
Kíváncsi vagyok , hogy valójában milyen is a nehezék nélkül a látvány.
Algamentest !

tommyv írta:
Az ancik nem valószínű hogy vadászgatják a garnélákat, azok inkább akkor tesznek kárt, ha nem találnak megfelelő búvóhelyet maguknak, elkezdik turkálni a talajt a fák, kövek tövében.
A baktériumot vízcserénél mindenképpen, de én minden 3. nap nyomnék bele egy keveset, lehetőleg mikor ég a lámpa és nincs akkora Co2 telítettség(Mondjuk ha nincs CO beoldás lényegtelen :) ) ja és carbo-t + bacit egyszerre ne.

Arra, hogy a súlyok nélkül mit ad, arra én is kíváncsi vagyok. :) De még úgy két hétig biztos bent lesznek.
Tommyv - Köszi az infót. Én egyáltalán nem carbozok, lehet kellene? :)

Ha nincs CO2 akkor legalább L. carbo kellene.

2014. február 22., szombat 23:18

Angol írta:
Ígéretes a berendezés .
Algamentest !

tommyv írta:
Az ancik nem valószínű hogy vadászgatják a garnélákat, azok inkább akkor tesznek kárt, ha nem találnak megfelelő búvóhelyet maguknak, elkezdik turkálni a talajt a fák, kövek tövében.
A baktériumot vízcserénél mindenképpen, de én minden 3. nap nyomnék bele egy keveset, lehetőleg mikor ég a lámpa és nincs akkora Co2 telítettség(Mondjuk ha nincs CO beoldás lényegtelen :) ) ja és carbo-t + bacit egyszerre ne.

Arra, hogy a súlyok nélkül mit ad, arra én is kíváncsi vagyok. :) De még úgy két hétig biztos bent lesznek.
Tommyv - Köszi az infót. Én egyáltalán nem carbozok, lehet kellene? :)

2014. február 22., szombat 23:09

Gegob írta:
Mai képek kő nélkül. :) Mintha egy két HT-n látnék pici kis hajtást. :) ezek egyébként először inkább vízszintesen terjeszkednek vagy megindulnak felfelé?
Kép
Untitled by gegob87 Aquascape, on Flickr
Kép
Untitled by gegob87 Aquascape, on Flickr

Ígéretes a berendezés .
Algamentest !

2014. február 21., péntek 21:32

2014. február 21., péntek 18:02
Profil Honlap

Hozzászólás 
Pótoltam a vizet, Köszi. Bekerult tegnap ket kicsi arany színű anci es néhány guppi. Mindkét faj elkezdte csipegetni a reedmoron lévő fehér koszt, tegnaphoz képest már kevesebbet látok belőle. :) Hamarosan érkeznek a garnéla ivadekok, szerintetek az ancik levadásszák majd őket? Lassan egy hetes lesz az akvarium, a baktérium oldatot majd már csak vízcserénként adagoljam?

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9100-el

2014. február 21., péntek 17:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 129 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Következő