|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 17:35
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ez bizony kecskéért könyörög
2014. október 6., hétfő 17:46 |
|
|
Gegob
|
Sziasztok! Ezer éve nem tettem képet. Picit szegényes de így festünk. 1 töltet diy Co2 most fogyott ki. Untitled by gegob87 Aquascape, on Flickr
|
2014. október 6., hétfő 16:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Gegob írta: Sziasztok! Több mint egy hónapja üzemel a Co2 és azóta a házi twint is sikerült elindítani, habár voltak időkapcsolóval problémáim (csak 8 ki be kapcsolást lehet beállítani, így az hogy minden órában kapcsoljon 3 percre az kivitelezhetetlen, így lett minden két órában 5 perc és ez jórészt lefedi az aki sötét szakaszát, éjféltől megy délután kettőig. ) A múlt héten kaptam a tf-ből egy fél adag levegőt kapott motecarlot, ennek örömére csináltam egy nagytakarítást. A vallisneria nagyon elharapódzott és nem is tetszett már a vége felé, nagyon nagy és gyorsan terjeszkedik az aki méretéhez képest, ezért mennie kellett. Az olyan mohák is kikerültek amik picit döglődtek vagy elvékonyodtak, a helyükre ahol az aljzatra is jut bőven fény ültettem montecarlot, nagyon basic felhasználó módon kérdezném, hogy szerintetek megmarad? (az ültetés kb egy hete volt és még mindig zöld) A legutóbbi képet nézve, az akim akkor jobban tetszett (de lehet csak a mostani képem minősége rosszabb), pedig a növények most sincsenek rossz kondiban, legalábbis szerintem. Az egyik képen látszik, a co2 elég jól ontja a bubikat pedig csak egy bubi/percen megy, hozzáteszem ezen nem tudok emelni akárhogy csavargatom. IMG_1047 by gegob87 Aquascape, on Flickr IMG_1043 by gegob87 Aquascape, on Flickr IMG_1049 by gegob87 Aquascape, on Flickr IMG_1050 by gegob87 Aquascape, on Flickr IMG_1052 by gegob87 Aquascape, on Flickr IMG_1053 by gegob87 Aquascape, on Flickr IMG_1059 by gegob87 Aquascape, on Flickr Bőven elegendő a CO2 bubi szám. A MOnte c . nagyon úgy néz ki , hogy megmarad , igen jó állapotban van. Nekem is jobban tetszett a " régi " akvárium , de majd kialakítod ezt is.
2014. június 30., hétfő 13:30 |
|
|
Gegob
|
Sziasztok! Több mint egy hónapja üzemel a Co2 és azóta a házi twint is sikerült elindítani, habár voltak időkapcsolóval problémáim (csak 8 ki be kapcsolást lehet beállítani, így az hogy minden órában kapcsoljon 3 percre az kivitelezhetetlen, így lett minden két órában 5 perc és ez jórészt lefedi az aki sötét szakaszát, éjféltől megy délután kettőig. ) A múlt héten kaptam a tf-ből egy fél adag levegőt kapott motecarlot, ennek örömére csináltam egy nagytakarítást. A vallisneria nagyon elharapódzott és nem is tetszett már a vége felé, nagyon nagy és gyorsan terjeszkedik az aki méretéhez képest, ezért mennie kellett. Az olyan mohák is kikerültek amik picit döglődtek vagy elvékonyodtak, a helyükre ahol az aljzatra is jut bőven fény ültettem montecarlot, nagyon basic felhasználó módon kérdezném, hogy szerintetek megmarad? (az ültetés kb egy hete volt és még mindig zöld) A legutóbbi képet nézve, az akim akkor jobban tetszett (de lehet csak a mostani képem minősége rosszabb), pedig a növények most sincsenek rossz kondiban, legalábbis szerintem. Az egyik képen látszik, a co2 elég jól ontja a bubikat pedig csak egy bubi/percen megy, hozzáteszem ezen nem tudok emelni akárhogy csavargatom. IMG_1047 by gegob87 Aquascape, on Flickr IMG_1043 by gegob87 Aquascape, on Flickr IMG_1049 by gegob87 Aquascape, on Flickr IMG_1050 by gegob87 Aquascape, on Flickr IMG_1052 by gegob87 Aquascape, on Flickr IMG_1053 by gegob87 Aquascape, on Flickr IMG_1059 by gegob87 Aquascape, on Flickr
|
2014. június 30., hétfő 8:28 |
|
|
Gegob
|
Sziasztok rég nem jelentkeztem, de csak azért mert nem volt új információm az akiról. Állapotát tekintve szépen lassan csúszik lefelé, de a most bekerült upgrade remélem szárnyakat ad majd neki. Killer81 kollégának köszönhetően bekerült egy citromsavas co2 szett, és egy egyedi csillagpatrik nano, amiket ezúton is külön köszönök!!! Szerkezet tegnap este lett élesítve, jelenleg a co2 bevezető státuszban 1 bubi/percen pöfög. A vízbontó eszköz óránként 4 percet fog üzemelni 17 voltos tápról, amint ma beszerzek egy időkapcsolót. Lényegében ennyi, most várom a változásokat.
|
2014. május 26., hétfő 7:28 |
|
|
Gegob
|
Köszönöm nektek! Amióta leszabályoztam a ledsort, és 6,5 órára növeltem a megvilágítást azóta szebb az aki. Valahogy zöldebb minden. Karácsony moha is életre kapott pedig az eléggé rosszul nézett ki, és az alga is visszaszorult. Gyakorlatilag elenyésző amit látok és az már annyira nem is zavar mint korábban. Még mindig nem vágtam egyetlen növényből sem, de ha így halad hamarosan kénytelen leszek beszerezni egy ollót.
|
2014. május 5., hétfő 10:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nem is hiszem el , hogy az első akváriumod
2014. május 4., vasárnap 21:47 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Pazar
|
2014. május 4., vasárnap 21:42 |
|
|
Gegob
|
|
2014. május 4., vasárnap 21:23 |
|
|
Gegob
|
Tegnap a petés garnélák elengedték a kicsik egy részét, és azzal a lendülettel a guppik elkezdték őket megkajálni. Hirtelen átvándoroltattam őket a kis akvába. Nem tudom mennyit ettek meg. Ami furcsa volt, hogy a kis garnik felúsztak és nem bújtak rögtön el a mohában.
|
2014. április 29., kedd 9:21 |
|
|