Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nagyon kivi vagyok az UG, hogy muzsikál majd nálad...???
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. szeptember 8., vasárnap 21:20 |
|
|
Icepeak
|
Kedves naplóm. Elérte azt a bizonyos 1. hónapot az akva. A héten kapott 1 adag ug és 1 adag monte carlót. A "carló" még aznap ki is került belőle. Nagyon nem tetszik ez a növény és nem is illik ide. Kivettem a fát is ,hogy leszedjem róla a Microsorum Windelov-ot. Az egyik legganébb növény amivel találkoztam. Feketedik , foszlik mondhatni sose jó neki semmi , amíg a mellette lévő trident és narrow vígan éldegél, gyarapodik... A parvulánál egy érdekes dologra lettem figyelmes. A 4cserép friss mini parvula 4-5x gyorsabban fejlődik mint a régi amit megmentettem az előző szettből. Nő azis , de veszett lassan a frisshez képest. Elfáradt volna? Nem tudom szavakba önteni ,hogy mennyire zavar.. A növényekről ennyit jöjjön egy kis alga! A sok buzerálás(ültetés , fa kivétel) után tegnap megint megjelent a drága zöld por alga. Estefele lettem rá figyelmes. Mondanom se kell hót ideg voltam... Ma már alig lehetett belelátni az akvába.... Lassan ismét sötétítenem kell , de még előtte pár cserép növényt belerakok , biztos ami biztos!!! Hardszkééép Ne legyen félreértés nem lesz szétkapva csak egy kicsit kiegészítve Marad a minimál stílus csak beleviszek egy kis sötét erőt Nem árulok el semmit meglepetés lesz A kis crs-ek megvannak mind nem volt elhullás. Óriásit nőttek mióta felfedeztem őket. Vedlés volt már a héten. Bár még nagyon aprók , de már élénk vörösek. Nagy remények vannak hozzájuk fűzve!
2013. szeptember 8., vasárnap 20:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Icepeak írta: papó írta: Mikor voltál ? Hogy -hogy nem találkoztunk ? Én még köszöntem is , csak hát gabibá nagyon el volt foglalva ott a csappal Fenébe .. legközelebb lökjél oldalba ..
2013. szeptember 6., péntek 18:50 |
|
|
Icepeak
|
papó írta: Mikor voltál ? Hogy -hogy nem találkoztunk ? Én még köszöntem is , csak hát gabibá nagyon el volt foglalva ott a csappal
2013. szeptember 6., péntek 18:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Icepeak írta: Csak azért ,hogy ne legyen olyan egyszerű az életem beszereztem egy 1adag UtriculariaGraminifolia -t és egy adag Micranthemum Monte Carlo -t. Az ug-t a jobb oldalra beszurkáltam a parvula közé. Remélem összegubancolódik rendesen a parvulával és nem kell attól tartanom ,hogy feljön. Talán lent marad Szerintem 1-2 adag még elfér a jobb oldalra úgyhogy nemsoká ültetek megint. A monte carlo a bal oldalra került ugyanúgy a parvula közé beszurkálva. Hát mit ne mondjak szerintem nem lesz az életem értelme ez a növény , de egy esélyt kap tőlem! Mikor voltál ? Hogy -hogy nem találkoztunk ?
2013. szeptember 6., péntek 17:52 |
|
|
Icepeak
|
Csak azért ,hogy ne legyen olyan egyszerű az életem beszereztem egy 1adag UtriculariaGraminifolia -t és egy adag Micranthemum Monte Carlo -t. Az ug-t a jobb oldalra beszurkáltam a parvula közé. Remélem összegubancolódik rendesen a parvulával és nem kell attól tartanom ,hogy feljön. Talán lent marad Szerintem 1-2 adag még elfér a jobb oldalra úgyhogy nemsoká ültetek megint. A monte carlo a bal oldalra került ugyanúgy a parvula közé beszurkálva. Hát mit ne mondjak szerintem nem lesz az életem értelme ez a növény , de egy esélyt kap tőlem!
2013. szeptember 6., péntek 15:09 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Icepeak írta: 12 nap telt el a black out óta. A por alga azóta nem tért vissza , még nyomokban se fedezhető fel! Ki merem jelenteni ,hogy tökéletes megoldás a zöld por ellen a black out!!! Mégis akkor ,hogy merre meddig. 1. Hagyni kell 10-12napot az üvegen az algát had lepje el rendesen. 2. Nem szabad kapargatni ,hozzányúlni sőt még csúnyán se lehet ránézni! 3. A 10-12 nap eltelte után meg kell ejteni a sebészi pontossággal kidolgozott sötétítést. Fény semennyi se jusson be az üvegkalitka belsejébe!!! 4. Miután vége van a sötétítésnek egy nagy vízcsere. Ilyenkor még nyomokban felelhető az üvegen az alga , de nem kell vele foglalkozni már úgyis megmurdelt! 5. Vízcsere után 2 nappal már tisztára lehet takarítani az üveget és ismét tolni kell neki egy vízcserét. Nekem eme módszerrel sikerült véget vetnem az algának! Remélem mások is fogják igazolni ezt a módszert. A vízcsere hány %-os szokott lenni nálad? Úgy látszik jól kitapasztaltad már, hogy kell megválni eme szoros kapcsolattól.
_________________ K.Tamás
|
2013. szeptember 1., vasárnap 17:25 |
|
|
Icepeak
|
12 nap telt el a black out óta. A por alga azóta nem tért vissza , még nyomokban se fedezhető fel! Ki merem jelenteni ,hogy tökéletes megoldás a zöld por ellen a black out!!! Mégis akkor ,hogy merre meddig. 1. Hagyni kell 10-12napot az üvegen az algát had lepje el rendesen. 2. Nem szabad kapargatni ,hozzányúlni sőt még csúnyán se lehet ránézni! 3. A 10-12 nap eltelte után meg kell ejteni a sebészi pontossággal kidolgozott sötétítést. Fény semennyi se jusson be az üvegkalitka belsejébe!!! 4. Miután vége van a sötétítésnek egy nagy vízcsere. Ilyenkor még nyomokban felelhető az üvegen az alga , de nem kell vele foglalkozni már úgyis megmurdelt! 5. Vízcsere után 2 nappal már tisztára lehet takarítani az üveget és ismét tolni kell neki egy vízcserét. Nekem eme módszerrel sikerült véget vetnem az algának! Remélem mások is fogják igazolni ezt a módszert.
2013. szeptember 1., vasárnap 15:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Icepeak írta: Hát számomra egy kisebb csoda történt! Újabb adag kis crs-el bővült az akva. Véletlen folyamán észrevettem egy kis apró rákot majd következőt és így tovább. Kb 8-10db-ot számoltam meg. Nem tudom ,hogy ez ,hogy volt lehetséges mivel a megmaradt 4db crs-ből egyik sem volt petés. Számomra ez rejtély , de örülök neki Apa lettél
2013. augusztus 31., szombat 16:03 |
|
|
Icepeak
|
Hát számomra egy kisebb csoda történt! Újabb adag kis crs-el bővült az akva. Véletlen folyamán észrevettem egy kis apró rákot majd következőt és így tovább. Kb 8-10db-ot számoltam meg. Nem tudom ,hogy ez ,hogy volt lehetséges mivel a megmaradt 4db crs-ből egyik sem volt petés. Számomra ez rejtély , de örülök neki
2013. augusztus 31., szombat 12:02 |
|
|