|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:41
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: Nem annyira rossz tanács a gáz kiengedése. Nekem is volt ilyen, csak a tropikás. Azt vettem észre, hogy 2-3 nap után marad a harang tetejében 2-3 centis réteg, ami egyszerűen nem oldódik be (lehet, hogy oxigén, vagy valami más). Ezt tapasztaltam a gyári flakonnal is, meg a sima szódás szifon patronnál is (szódás szifonnal toltam a flakonba, mert egy "picit" olcsóbb volt. ). De ha ezt a gázt kiengedtem, akkor az első napon teljesen beoldódott, a másodiktól pedig mindig egyre több maradék volt. A szódás szifonnal nem csak tiszta CO2-t engedtél a harangba hanem oxigént is. A CO2 flakkonban csak co2 van és az beoldódik. Természetesen más a helyzet a szódavízzel amit használhatsz , de akkor úgy kell eljárnod ahogyan Te csináltad.
2013. október 28., hétfő 21:26 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Nem annyira rossz tanács a gáz kiengedése. Nekem is volt ilyen, csak a tropikás. Azt vettem észre, hogy 2-3 nap után marad a harang tetejében 2-3 centis réteg, ami egyszerűen nem oldódik be (lehet, hogy oxigén, vagy valami más). Ezt tapasztaltam a gyári flakonnal is, meg a sima szódás szifon patronnál is (szódás szifonnal toltam a flakonba, mert egy "picit" olcsóbb volt. ). De ha ezt a gázt kiengedtem, akkor az első napon teljesen beoldódott, a másodiktól pedig mindig egyre több maradék volt. A többi részével maximálisan egyetértek. Türelem és semmi kapkodás!!!
2013. október 28., hétfő 21:23 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
Látom máshol is kaptál jó tanácsokat . "A haranbgól a nap végén engedd ki a gázt, és mindig tele töltsd másnap. A maradékra sose engedj újból." Meg a másik jó tanács rögtön előtte.
Az eszem megáll .Komolyan mondom rosszabb mint egy homokozó. Miért nem moderálja senki a butaságokat ??? Na mind egy nem az én dolgom
Drága barátom ! Ha semmihez nincs türelmed , vegyél inkább matchboxot. Ezt a hobbit meg kell tanulni alázattal türelemmel . A növényeid még nem élnek csak vegetálnak . Láttál már olyan búzát melyet egyik nap elvetettek másik nap pedig arattak ? Ne kapkodj , ne szaladj fűhöz fához . Ha Papa tanácsokkal látott el azt tartsd is be és lesz akváriumod. Az is megoldás ha keresel a fórumon egy olyan akvaristát akinek az akváriumán látod hogy nagyon profi, és azzal az egy emberrel felveszed a kapcsolatot.
|
2013. október 28., hétfő 19:11 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
premierpark írta: Sziasztok, megint semmi nem jó ebben az akksiban, pedig szinte mindent papó tippjei alapján csináltam amit nagyon köszönök neki, csak most már nem szeretném a privát üzeneteimmel zavarni, csak ha nagyon fontos ezért itt írok. Sajnos nem tudom mitől, de a barna alga minig jelen van az akksiban. Minden nap reggel 9-től este 7-ig megy az akksi világítás. Megy a szűrés. Fűtés 25 fokra. Heti 1 vítcsere aqua sana vízelőkészítővel és antiklórral. Minden szerdán kapnak a növények aqua plant plus tápfolyadékot. És van Co is harangban, ilyen palackból nyomós. Lehet hogy túl adagolom a co-t mert amikor félig van és észre veszem midnig tele nyomom. Egy nap többször is. Ez nem lehet a barna alga okozója? Már gondolkodtam ezen is . Növények mostmár a papó szerint rendben vannak benne, de semmi képen nem akar rendbejönni. Kellene kép is vagy így is tudtok tanácsot adni? Köszönöm előre is Még most ültetted bele a növényt 2-3 napja. Ennyi idő alatt semmi nem változik , hisz még meg sem gyökeresedtek.
2013. október 28., hétfő 18:37 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Akkora nagy problémát nem látok! Növényeknek kell egy kis idő hogy beinduljanak. Mennyi vizet cserélsz?
_________________ Pé.Zoli
|
2013. október 28., hétfő 18:18 |
|
|
premierpark
Csatlakozott: 2013. augusztus 25., vasárnap 19:18 Hozzászólások: 429
|
|
2013. október 28., hétfő 18:14 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
premierpark írta: Sziasztok, megint semmi nem jó ebben az akksiban, pedig szinte mindent papó tippjei alapján csináltam amit nagyon köszönök neki, csak most már nem szeretném a privát üzeneteimmel zavarni, csak ha nagyon fontos ezért itt írok. Sajnos nem tudom mitől, de a barna alga minig jelen van az akksiban. Minden nap reggel 9-től este 7-ig megy az akksi világítás. Megy a szűrés. Fűtés 25 fokra. Heti 1 vítcsere aqua sana vízelőkészítővel és antiklórral. Minden szerdán kapnak a növények aqua plant plus tápfolyadékot. És van Co is harangban, ilyen palackból nyomós. Lehet hogy túl adagolom a co-t mert amikor félig van és észre veszem midnig tele nyomom. Egy nap többször is. Ez nem lehet a barna alga okozója? Már gondolkodtam ezen is . Növények mostmár a papó szerint rendben vannak benne, de semmi képen nem akar rendbejönni. Kellene kép is vagy így is tudtok tanácsot adni? Köszönöm előre is A harangos CO2-őt tudtommal nem lehet túladagolni, mivel azt a növények veszik fel abban a tempóban ahogyan nekik jó.
_________________ K.Tamás
|
2013. október 28., hétfő 18:09 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Jó lenne kép is!
_________________ Pé.Zoli
|
2013. október 28., hétfő 17:42 |
|
|
premierpark
Csatlakozott: 2013. augusztus 25., vasárnap 19:18 Hozzászólások: 429
|
Sziasztok, megint semmi nem jó ebben az akksiban, pedig szinte mindent papó tippjei alapján csináltam amit nagyon köszönök neki, csak most már nem szeretném a privát üzeneteimmel zavarni, csak ha nagyon fontos ezért itt írok. Sajnos nem tudom mitől, de a barna alga minig jelen van az akksiban. Minden nap reggel 9-től este 7-ig megy az akksi világítás. Megy a szűrés. Fűtés 25 fokra. Heti 1 vítcsere aqua sana vízelőkészítővel és antiklórral. Minden szerdán kapnak a növények aqua plant plus tápfolyadékot. És van Co is harangban, ilyen palackból nyomós. Lehet hogy túl adagolom a co-t mert amikor félig van és észre veszem midnig tele nyomom. Egy nap többször is. Ez nem lehet a barna alga okozója? Már gondolkodtam ezen is . Növények mostmár a papó szerint rendben vannak benne, de semmi képen nem akar rendbejönni. Kellene kép is vagy így is tudtok tanácsot adni? Köszönöm előre is
|
2013. október 28., hétfő 16:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
premierpark írta: Esetleg más növények?? Rotalla , Egeria , Cabomba Valisneria.
2013. október 21., hétfő 20:46 |
|
|