Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Jól hangzik. Mondjuk hasonlóakat is lehet látni, de olyat még nem láttam, hogy ha már út/folyómeder akkor nem 1 hegy oldalról hanem 2 hegyoldalról jöjjön le. Lehetne az egyik sarokból egy nagyobb és a másik sarokból egy kisebb ami beletorkollik a nagyba
_________________ K.Tamás
|
2012. július 15., vasárnap 20:10 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
DeKol írta: AQViktor írta: A köves az iwagumi.... És rossz a link...ezt nem értem... Ma minden link rossz.... tudom hogy köves az iwagumi de ez szerintem még se Iwagumi stílust képviseli akkor ok, csak én telón nem látom a képet....
|
2012. július 15., vasárnap 20:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Lehet jobb lenne egy olyan rajz ami totál szembe van.
2012. július 15., vasárnap 19:56 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
AQViktor írta: A köves az iwagumi.... És rossz a link...ezt nem értem... Ma minden link rossz.... tudom hogy köves az iwagumi de ez szerintem még se Iwagumi stílust képviseli
_________________ Sólyom Gábor
|
2012. július 15., vasárnap 19:48 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
A köves az iwagumi.... És rossz a link...ezt nem értem... Ma minden link rossz....
|
2012. július 15., vasárnap 19:44 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok! Eléggé régen írtam nektek.Igazából most az akváriumba tesztelgetés van és elvan hanyagolva .Az Iwagumi-s akváriumot elvetettem mert mostanság nagyon sok Iwagumi készült.Hosszas gondolkozás után úgy döntöttem hogy köves lesz, méghozzá csak az egyik sarokba lesznek elhelyezve egy hegységet imitálva.Tervezés és kivitelezés alatt nem fogok valószínüleg semmilyen mostanság megszokott aranymetszést és 2/3 arányt se figyelembe venni, csupán annyit hogy nekem és a családnak tetsszen.Szóval így nem lesz verseny aki belőle.Akváriumot úgy tervezem hogy a letisztult formavilág fogja jellemezni, ezért csak egy fajta növényt fogok használni ami HC lesz.Mélység érzet miatt kialakításra kerül majd egy folyó szerű ami ugye a hegységből indul és az egyik sarokig teljesen lejön.Köveknek Seriu köveket fogok használni, talaj kvarchomok lesz.Végül egy kis skicc hogy lássátok hogy mi is az elképzelésem, a kövek és akvárium alakja egy picit csalóka de szerintem kilátni azt belőle amit szeretnék alkotni
|
2012. július 15., vasárnap 19:42 |
|
|
AQViktor
|
DeKol írta: Egy kis helyzetjelentés erről az akváriumról is.Az akvárium utolsó napjait, heteit éli.Mivel szeretném átvarázsolni őt egy Iwagumi stílusú akváriummá.Jelenleg egy dolgon nem tudok dűlőre jutni.Tőlem nem meg szokott módon csak pár növényt szeretnék majd tartani.A növények fő részét egy faj tennék ki ami előtéri.Na és itt jön a kérdés: UG vagy HC? Következő érveket tudom az UG mellet felhozni és ellene:UG Magyarországon nem nagyon elterjedt, nagyon kevés akváriumba látni és Iwagumi stílusba még nem is láttam magyar honba olyan akváriumot ahol a növényzet 90% UG adná.Viszont ami ellene szól az a úgymond a nehézsége.De hát szeretjük a kihívásokat.HC ezeket az érveket tudom felhozni: HC szőnyeg képzése ismereteim szerint könnyebben létrehozható mint egy UG mező.De pont ez adja úgymond az unalmasságát is.Hogy annyi de annyi HC-s akvárium van jelenleg is működés alatt hogy még pár kezet szereznem kéne hogy megtudjam számolni.Viszont ezzel meg szerintem tuti megbirkóznák.Szóval a nagy kérdés: HC vagy UG.Jelenleg úgy néz ki a dolog hogy megpróbálkozok az UG val, adok neki pár hónapot, ha nem úgy alakul a dolog akkor meg jön a HC.Viszont hogy ne csak kételyek legyenek így tudok konkrét dolgot is mondani.Ami tuti hogy LESZ CO2 rendszerem:D.Palack már megvan.Nyomáscsökkentő, mágnesszelep megvételre vár.Drop cheker és difi is megvételre vár meg a csövezés is.Szóval tuti CO2 vel fogom elindítani az újjárendezett akváriumot.Ti mit látnátok szívesen:Egy unalmasnak mondható hc mezős Iwagumi-t vagy egy merészebb UG-s iwagumi-t? Véleményeket most is szívesen fogadok. Nem tudom, milyen összképet adna IWa-ba az UG.....de mindenesetre izgalmas lesz!
|
2012. május 23., szerda 12:41 |
|
|
DeKol
|
Egy kis helyzetjelentés erről az akváriumról is.Az akvárium utolsó napjait, heteit éli.Mivel szeretném átvarázsolni őt egy Iwagumi stílusú akváriummá.Jelenleg egy dolgon nem tudok dűlőre jutni.Tőlem nem meg szokott módon csak pár növényt szeretnék majd tartani.A növények fő részét egy faj tennék ki ami előtéri.Na és itt jön a kérdés: UG vagy HC? Következő érveket tudom az UG mellet felhozni és ellene:UG Magyarországon nem nagyon elterjedt, nagyon kevés akváriumba látni és Iwagumi stílusba még nem is láttam magyar honba olyan akváriumot ahol a növényzet 90% UG adná.Viszont ami ellene szól az a úgymond a nehézsége.De hát szeretjük a kihívásokat.HC ezeket az érveket tudom felhozni: HC szőnyeg képzése ismereteim szerint könnyebben létrehozható mint egy UG mező.De pont ez adja úgymond az unalmasságát is.Hogy annyi de annyi HC-s akvárium van jelenleg is működés alatt hogy még pár kezet szereznem kéne hogy megtudjam számolni.Viszont ezzel meg szerintem tuti megbirkóznák.Szóval a nagy kérdés: HC vagy UG.Jelenleg úgy néz ki a dolog hogy megpróbálkozok az UG val, adok neki pár hónapot, ha nem úgy alakul a dolog akkor meg jön a HC.Viszont hogy ne csak kételyek legyenek így tudok konkrét dolgot is mondani.Ami tuti hogy LESZ CO2 rendszerem:D.Palack már megvan.Nyomáscsökkentő, mágnesszelep megvételre vár.Drop cheker és difi is megvételre vár meg a csövezés is.Szóval tuti CO2 vel fogom elindítani az újjárendezett akváriumot.Ti mit látnátok szívesen:Egy unalmasnak mondható hc mezős Iwagumi-t vagy egy merészebb UG-s iwagumi-t? Véleményeket most is szívesen fogadok.
|
2012. május 22., kedd 21:55 |
|
|
DeKol
|
deck írta: +ami fontos, bár nem aktuális, de a hőfokra figyelni kell náluk(is), most ezzel nem lesz gondod deck írta: Leírás az nem tudom, hogy van-e, de csináld így :
Folyamatos részleges vízcserék heti 2 is akár, a száraz kaja mellé, kell még pluszba egy kis spirulina, flora, valami zöld kajesz, aztán, ha nőnek kicsit, akkor jöhet a vágott tubi, de jó alaposan összevágva, és csak tőlünk vigyél, mert máshol ki tudja milyen "friss" a cucc. Egyébként később nyomhatod őket akár v planktonnal is. Meg toljál bele egy marék akármilyen csigát is, az is segít szétszerelni a mulmot;) Spirulina, plankton tabs, nagyon jó lehet összemorzsolva, illetve vipagran baby!
Sok sikert hozzájuk! Köszönöm Deck a tanácsokat.Megpróbálok minél többet felnevelni belőlük.
|
2012. május 22., kedd 21:44 |
|
|
deck
Adminisztrátor
|
+ami fontos, bár nem aktuális, de a hőfokra figyelni kell náluk(is), most ezzel nem lesz gondod
|
2012. május 21., hétfő 14:09 |
|
|