Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:53

Hozzászólás a témához  [ 128 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Következő
 Memories under the tree 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

DeKol írta:
papó írta:
Nos nem minden kérdésedre válaszolok.
Itt lesz egy kép , hogy nekem hogyan is tetszene igazán.
Sokat nem tudtam kötekedni :D

Köszönöm Papó a képet.Amit beszéltünk a vágásra azt majd papó betudná nekem húzogatni piros vonalakkal a képen?Mert akkor megpróbálnám úgy vágni a növényeket.Előre is köszönöm.

Oké megpróbálom. :shock:

2012. március 28., szerda 20:39

papó írta:

Köszönöm Papó a képet.Amit beszéltünk a vágásra azt majd papó betudná nekem húzogatni piros vonalakkal a képen?Mert akkor megpróbálnám úgy vágni a növényeket.Előre is köszönöm.

2012. március 28., szerda 20:00

Tibó írta:
-Első benyomás: nagyon tetszik. Szeretem, ha ilyen sok növény van az akváriumban.

-Mit látsz ki a kompozícióból : nem sok látszódik, mert a fát már elnyomta az elburjánzott növényzet.

-Természetesség: természetesnek hat. Azért valljuk be, hogy sok versenyre felkészített akvárium nagyon elrugaszkodik a természetességtől.

-Összhatás: jó. Egy tudatos nyírással még jobbá lehetne tenni. Jobban hangsúlyoznám a dekor fát.

-Halak helytállása a összképbe: nekem így tetszenek a halak ahogy vannak. Nem tetszik, ha egy fajta halraj van az akváriumban. Lehet, hogy a fotón jól mutat, de én azt szeretem, ha nyüzsgés van.

-Ha tied lenne az akvárium akkor mit alakítanál át rajta: megnyírnám egy kicsit az elejét és a fát hangsúlyosabbá tenném. :pápá: :lol:

-Ha egy fajta rajhalat tehetnél bele akkor melyik faj lenne az : így jó ahogy van. :D

-Melyik növényt vennéd ki és miért: nem vennék ki semmit.

-Milyen növényt látnál szívesen az akváriumba: egy közép magas növényt tennék bele. :lol:

Szia Tibó!

Hát igen a növényzet "enyhén" elvan burjánzva. A véleményed alapján úgy látom hogy te olyan akvarista vagy aki halas akváriumtól tért át erre a témára mivel te is szereted a sok színű akváriumot.Jelenleg is van közepesen magas növény az akvárium bal oldalán de szegényt elnyomja a többi növény, két fajta is jelen van egyik a Pogostemon Erectus ( bár ő nem igazán közepes növésű növény de én annak szeretném használni.A másik közepes növésű növényem a Cryptocoryne Parva, ebből nagyon sok van a fa hátsó részénél de teljesen ráfutott a H. Sp japan.Így majd lesz pár növény amit ki kell majd szabadítanom.Köszönöm a véleményedet, ha bármi észrevételed van vagy véleményed ne tarsd magadba mert én minden véleményre kíváncsi vagyok.

2012. március 28., szerda 19:58

myk74 írta:
-Első benyomás:haza hoznám!az enyém miért nem ilyen :(

-Mit látsz ki a kompozícióból :dzsungel ahol a párducok élnek

-Természetesség:perfect

-Összhatás:tudod,kedvencem de olyan mint egy rock zenész koncert után.Kócos! :D

-Halak helytállása a összképbe:sok

-Ha tied lenne az akvárium akkor mit alakítanál át rajta:így nagyon tetszik,de a nyírás tényleg ráférne,sp japant felére nyírnám hogy a fa érvényesüljön,meg a mohákat is megnyesném

-Ha egy fajta rajhalat tehetnél bele akkor melyik faj lenne az:csak amik most vannak a razborák neonok,azokat hagynám bent,meg az otot

-Melyik növényt vennéd ki és miért:bal oldalról szinte mindent kicsit összevisszaság van,csak a rotalát hagynám bent,fent az úszó növények is sokan vannak

-Milyen növényt látnál szívesen az akváriumba:csavart valisneria
:pápá:

Szia Myk!

Tudom hogy te szereted az én kócos "medencém".Igazából a kép készítése előtt lett a faágak végére kötözve a moha szóval azért volt még a moha olyan kócos :lol: . Reményeim szerint lassan elkezd nőni és akkor elmúlik a moha kócossága 8-). Az úszónövények nagy részét múltkor elcseréltem.Ami a képen van az kb 5% :o . Csavart Valisneriam volt anno a szűrő előtt de nem nagyon akart megmaradni, bár néha néha még összetalálkozok vele most is.Köszönöm a kiértékelésed, és továbbra is várom az építő kritikáidat.

2012. március 28., szerda 19:52

Mexx2 írta:
Akkor hozzátenném én is a szerény kis véleményem.

-Első benyomás: Hatalmas dzsungel egy kis akváriumban.

-Mit látsz ki a kompozícióból : Igazából, olyan mint amikor a hátsó kert nincs rendszeresen gondozva és a gaz felnövi magát. A dekor fa nehezen kivehető.

-Természetesség:Maximális pont, mivel én még nem láttam egyetlen egy embert sem az erdőben fűnyírót tologatni.

-Összhatás:Véleményem, hogy egy nyírás ráférne. Illetve amit képet betettem régebben, addig kiszedném az sp. japant és másik fajta kissebbre növő fű félével ültetném be és azt dúsítanám, vagy hagynám kicsit ritkábban és lenne egy szabad teraszod

-Halak helytállása a összképbe:Én egy kis akváriumba, inkább egy halfajból tartanék többet, így jobban kiadja a rajhalak jellegzetességét.

-Ha tied lenne az akvárium akkor mit alakítanál át rajta:A fűkaszát elővenném.

-Ha egy fajta rajhalat tehetnél bele akkor melyik faj lenne az:Én egy citrom- vagy serpalazac csapatot is el tudnék képzelni.

-Melyik növényt vennéd ki és miért: A rotalát, vagy a hínárt ( nevét nem tudom ) mivel elnyomják/takarják egymást.

-Milyen növényt látnál szívesen az akváriumba:Ennél a kérdésnél elhasaltam.

Béke mindenekfelett!! :!: :pápá:

Köszönöm a véleményedet Mexx2!Én bennem is felmerült az a dolog hogy esetleg a bal hátsó részt ahol sok fajta növény van egy csomóba (régi szűrő helyén) valami rendszert alakítsak ki, esetleg az onnan kiszedett növényeket áttelepíthetném a jobb oldali üres hátsó részre (ahol most van a szívó és a beömlő cső). Igazából a halak egy érdekes történet vagyis dolog.Nagyon szeretem a halakat, és elég sűrűn járok be a Tropicalfish be (ugye Papó? :lol: ) és néha néha találok valami olyan halat ami nagyon megtetszik abból hozok, bár mostanában megparancsoltam magamnak hogy nincs több hal!!A fűkaszát elő fogom venni tuti :) csak még gondolkozok a nyírás módján.Még egyszer köszönöm az építő kritikát.

2012. március 28., szerda 19:46
Sasszem

Akkor hozzátenném én is a szerény kis véleményem.

-Első benyomás: Hatalmas dzsungel egy kis akváriumban.

-Mit látsz ki a kompozícióból : Igazából, olyan mint amikor a hátsó kert nincs rendszeresen gondozva és a gaz felnövi magát. A dekor fa nehezen kivehető.

-Természetesség:Maximális pont, mivel én még nem láttam egyetlen egy embert sem az erdőben fűnyírót tologatni.

-Összhatás:Véleményem, hogy egy nyírás ráférne. Illetve amit képet betettem régebben, addig kiszedném az sp. japant és másik fajta kissebbre növő fű félével ültetném be és azt dúsítanám, vagy hagynám kicsit ritkábban és lenne egy szabad teraszod

-Halak helytállása a összképbe:Én egy kis akváriumba, inkább egy halfajból tartanék többet, így jobban kiadja a rajhalak jellegzetességét.

-Ha tied lenne az akvárium akkor mit alakítanál át rajta:A fűkaszát elővenném.

-Ha egy fajta rajhalat tehetnél bele akkor melyik faj lenne az:Én egy citrom- vagy serpalazac csapatot is el tudnék képzelni.

-Melyik növényt vennéd ki és miért: A rotalát, vagy a hínárt ( nevét nem tudom ) mivel elnyomják/takarják egymást.

-Milyen növényt látnál szívesen az akváriumba:Ennél a kérdésnél elhasaltam.

Béke mindenekfelett!! :!: :pápá:

2012. március 27., kedd 11:44

-Első benyomás:haza hoznám!az enyém miért nem ilyen :(

-Mit látsz ki a kompozícióból :dzsungel ahol a párducok élnek

-Természetesség:perfect

-Összhatás:tudod,kedvencem de olyan mint egy rock zenész koncert után.Kócos! :D

-Halak helytállása a összképbe:sok

-Ha tied lenne az akvárium akkor mit alakítanál át rajta:így nagyon tetszik,de a nyírás tényleg ráférne,sp japant felére nyírnám hogy a fa érvényesüljön,meg a mohákat is megnyesném

-Ha egy fajta rajhalat tehetnél bele akkor melyik faj lenne az:csak amik most vannak a razborák neonok,azokat hagynám bent,meg az otot

-Melyik növényt vennéd ki és miért:bal oldalról szinte mindent kicsit összevisszaság van,csak a rotalát hagynám bent,fent az úszó növények is sokan vannak

-Milyen növényt látnál szívesen az akváriumba:csavart valisneria
:pápá:

2012. március 26., hétfő 21:30

-Első benyomás: nagyon tetszik. Szeretem, ha ilyen sok növény van az akváriumban.

-Mit látsz ki a kompozícióból : nem sok látszódik, mert a fát már elnyomta az elburjánzott növényzet.

-Természetesség: természetesnek hat. Azért valljuk be, hogy sok versenyre felkészített akvárium nagyon elrugaszkodik a természetességtől.

-Összhatás: jó. Egy tudatos nyírással még jobbá lehetne tenni. Jobban hangsúlyoznám a dekor fát.

-Halak helytállása a összképbe: nekem így tetszenek a halak ahogy vannak. Nem tetszik, ha egy fajta halraj van az akváriumban. Lehet, hogy a fotón jól mutat, de én azt szeretem, ha nyüzsgés van.

-Ha tied lenne az akvárium akkor mit alakítanál át rajta: megnyírnám egy kicsit az elejét és a fát hangsúlyosabbá tenném. :pápá: :lol:

-Ha egy fajta rajhalat tehetnél bele akkor melyik faj lenne az : így jó ahogy van. :D

-Melyik növényt vennéd ki és miért: nem vennék ki semmit.

-Milyen növényt látnál szívesen az akváriumba: egy közép magas növényt tennék bele. :lol:

2012. március 26., hétfő 21:23
Adminisztrátor

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2012. március 26., hétfő 21:20

Sziasztok!

Mivel kíváncsiság hajt engem szeretnélek titeket megkérni hogy írjátok le a véleményeteket.Ehhez segítségkép adnák pár szempontot ( nem mindegyikre kell válaszolni).Persze ha tudtok még újabb szempontot akkor azt is írjátok bele nyugodtan.Ez nekem nagyon sokat segítene, mivel én elég elfogult vagyok az akváriumom iránt, de ti akik csak így látjátok, sokat tudnátok nekem segíteni hogy ki mit változtatna rajta.Aki nekem "kitölti" ez a pár szempontos dolgot annak nagyon hálás leszek mivel segít előrébb lépni az akváriummal.
A szempontok:

-Első benyomás:

-Mit látsz ki a kompozícióból :

-Természetesség:

-Összhatás:

-Halak helytállása a összképbe:

-Ha tied lenne az akvárium akkor mit alakítanál át rajta:

-Ha egy fajta rajhalat tehetnél bele akkor melyik faj lenne az:

-Melyik növényt vennéd ki és miért:

-Milyen növényt látnál szívesen az akváriumba:

Válaszotokat előre köszönöm

2012. március 26., hétfő 19:30
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 128 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Következő