Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Akkora a növénykavalkád , hogy szinte követhetetlen az elképzelésed. A Blyxa mehetett volna egy kicsit hátrább és elé mondjuk a Stau. Nem semmi meló lesz "pofát " adni az aksinak .
2012. május 3., csütörtök 19:53 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok! Lőttem nektek két képet, bár telefonnal készültek, így inkább csak a növények elhelyezkedése látható rajta mert annyira rossz minőség
_________________ Sólyom Gábor
|
2012. május 3., csütörtök 19:07 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
A H.sp jobban illett az akvához szerintem.... A Blyxa nagyon hamar ki fogja nőni......
|
2012. május 2., szerda 20:21 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok! Hosszú erőgyűjtés után rászántam magam hogy nekifogok a H.Sp. japan rendbetételéhez és így egyúttal az akvárium rendbetételéhez is.Kezdetnek itt egy mobilos kép hogy miből kellet kihoznom valamit: Tudom tudom, ez tényleg nagyon el van hanyagolva.Elő a machétát és minden vágó szerszámot, mert ezt a dzsungelt megkel hódítani és rendet kell benne csinálni.Úgy kezdtem el hogy akkor kiszedem a H.Sp. Japant, neki is fogtam erre az egész egy csomóként mozdult meg, mikor elkezdtem húzogatni akkor még a háttér növények is jöttek vele, így a Hm bokromat később újra kellet ültetni.Mikor kikerült az összes előtéri növény kb akkorra gombócot alkotott mint egy felnőtt férfi feje .Leültem az akvárium elé és néztem és néztem, ekkor jöttem rá hogy a előtér most már nem csak H. Sp japanból fog állni.Félig leengedett akváriumot hagytam ott és ugrottam a biciklimre mert még nyitva van a TropicalFish.Kértem pár tő Blyxa-t.Elültettem majd újrakötöztem a mohát ahol igényelte.Igazat megvalva már a háttérnövényekhez nem volt erőm.A következő kép csak egy részlet az akvárium jelenlegi arculatából teljes kép csak később ha előtéri növényzet megfelelő kondícióba lesz.
|
2012. május 2., szerda 19:58 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
DeKol írta: myk74 írta: Mi újság az egyik kedvenc akimmal? Valami változás történt? Szia Myk! Nagyon sok változás nem történt az akváriummal, inkább most ilyen stagnálós állapotba van.Újra kéne ültetnem a H.Sp. Japan-t az ancim miatt de nincs hozzá erőm.Az ancit is kikéne fogni mert ha újraültetem a Japant akkor ugyon úgy kiturkálja.A Rotala Rotundfolia kb 3 hete nem volt nyírva, már vagy másfél hete a felszínen fekszik a teteje de szépen vörösödik.A mohák a fákon szép állapotba vannak, mondjuk inkább a Chrismas mert még a Weeping nem nagyon akar cselekedni.Szóval szerintem megvan egy jó alap csak rendesen meg kéne nyírni és jó lenne .Ahogy valami változás van posztolni fogok:)Szerintem vagy vasárnap vagy hosszúhétvégén megfogom csinálni Gondolom a képeket sem hagyod ki!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2012. április 21., szombat 5:45 |
|
|
DeKol
|
myk74 írta: Mi újság az egyik kedvenc akimmal? Valami változás történt? Szia Myk! Nagyon sok változás nem történt az akváriummal, inkább most ilyen stagnálós állapotba van.Újra kéne ültetnem a H.Sp. Japan-t az ancim miatt de nincs hozzá erőm.Az ancit is kikéne fogni mert ha újraültetem a Japant akkor ugyon úgy kiturkálja.A Rotala Rotundfolia kb 3 hete nem volt nyírva, már vagy másfél hete a felszínen fekszik a teteje de szépen vörösödik.A mohák a fákon szép állapotba vannak, mondjuk inkább a Chrismas mert még a Weeping nem nagyon akar cselekedni.Szóval szerintem megvan egy jó alap csak rendesen meg kéne nyírni és jó lenne .Ahogy valami változás van posztolni fogok:)Szerintem vagy vasárnap vagy hosszúhétvégén megfogom csinálni
|
2012. április 20., péntek 21:13 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Mi újság az egyik kedvenc akimmal? Valami változás történt?
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2012. április 20., péntek 14:47 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
-Első benyomás: Gyönyörű a hydro . (10/7) -Mit látsz ki a kompozícióból : semmit , de nekem így tetszik (6/10) -Természetesség: (9/10) -Összhatás: (7/10) -Halak helytállása a összképbe: Szerintem ők illenek ilyen helyre, főleg hogy eléggé szeretem az ilyesféle halacsokat. (9/10) -Ha tied lenne az akvárium akkor mit alakítanál át rajta: Áttenném az egészet egy nagyobb akvába. -Ha egy fajta rajhalat tehetnél bele akkor melyik faj lenne az: rajhal... hm.... nem tennék bele..... -Melyik növényt vennéd ki és miért:egyiket se -Milyen növényt látnál szívesen az akváriumba: fissidens fontanust a fára
|
2012. április 9., hétfő 13:33 |
|
|
DeKol
|
Sziasztok! Mindenkinek felhívom a figyelmét hogy amikor megy az akváriumnál világítást kapcsolni akkor semmilyen esetbe se nézzen szét az akváriumba.Mert én ma este így tettem.És láss csodát mit vettem észre hogy megellet a tehenem.Eredménye legalább 1 óra kis guppy halászgatás a dzsungelből, hát nem kívánom senkinek.25db-ot szedtem ki de szerintem legalább 10 db még van bent (bár az jó lesz élő eleségnek a gurámiknak ). Nem volt szívem a kicsi halak egy befőttes üvegbe beledobni , bár tuti hogy ott is megéltek volna így inkább átraktam a teljesen friss nanoba.Hát így most már vannak élőlények a kicsi akváriumomba is
|
2012. március 29., csütörtök 23:43 |
|
|
DeKol
|
papó írta: DeKol írta: papó írta: Nos nem minden kérdésedre válaszolok. Itt lesz egy kép , hogy nekem hogyan is tetszene igazán. Sokat nem tudtam kötekedni Köszönöm Papó a képet.Amit beszéltünk a vágásra azt majd papó betudná nekem húzogatni piros vonalakkal a képen?Mert akkor megpróbálnám úgy vágni a növényeket.Előre is köszönöm. Oké megpróbálom. Köszönöm előre is
|
2012. március 28., szerda 20:42 |
|
|