Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:56

Hozzászólás a témához  [ 128 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Következő
 Memories under the tree 
Szerző Üzenet

SlyChocolate írta:
Nagyon érdekes-és-látványos az előtérben (nem a megszokott) magasabb növésű zöldségek.
Kivi lennék a gurámidra pár kép erejéig...
Illetve mennyire békés jószág?

Szia Sly!

Eredeti tervbe úgy volt hogy HC mező lesz, de mivel láttam hogy a H.sp japan sokkal jobban érzi magát Low tech körülmények között így úgy döntöttem hogy nekem ő lesz az előtéri növény.Nem tudom hogy mennyire látható az elképzelésem, de a tervem az volt hogy a fa olyan legyen mint ha egy domboldalon kinőtt fa lenne, aminek gyökerei úgymond a felszínre törtek.

Gurámi: lassan megvan már 1 hónapja hogy nálam él,kezdetbe a törpe gurámi hímemmel sokat kergetőzött hogy kié legyen a terült végül mind a kettő engedett és osztozkodnak a területen.Békés e vagy nem békés ez a jószág:személyes véleményem az hogy ha nem nézzük a törpe gurámi párommal lévő dolgait akkor igenis békés hal.Néha néha van amikor valami miatt megijed akkor így sokszor összevissza úszkál.Szokásává vált hogy villanyoltás előtt lefekszik a "mezőre" és úgy pihen ami elég ijesztő de meglehet barátkozni a látvánnyal.Tudni kell még azt az infót róla hogy ha le van kapcsolva a világítás , és teljes sötétség van a helyiségbe akkor is látható hogy hol úszkál a színe miatt.Képeket megpróbálok pár napon belül készíteni

2012. február 13., hétfő 22:53

Nagyon érdekes-és-látványos az előtérben (nem a megszokott) magasabb növésű zöldségek.
Kivi lennék a gurámidra pár kép erejéig...
Illetve mennyire békés jószág?

2012. február 13., hétfő 22:42

Sziasztok!

Elnézés hogy rég jelentkeztem nem nagyon volt eddig idő új bejegyzést írni a naplómba de most megpróbálok titeket kárpótolni néhány nem valami jó minőségű képpel.A képek minősége miatt előre bocsánatot kérek, nemsokára kölcsönkapok egy komolyabb fényképező gépet, remélem azzal tudok értékelhető képet lőni az akváriumomról.Mint az előző postomba leírtam az akváriumba került néhány úgy növény/HM,Echinodorus tenellus,Limnophila sessiliflora,Staurogyne/.Akváriumba sajnos folyamatosan jelen van a fonal alga amire bevetettem pár ifjú black molly-t.Még nagyon kicsik de már látom hogy néha néha csipkedik az algám :twisted: .Én úgy gondolom hogy a fonalalgámat a gyenge flow és a Co2 hiány miatt van.Mint már a DIY topicba láttátok készülőben van egy új külső szűrő / remélem azért tavaszra elkészül :D /. Nem várok nagy világ megváltást majd az új szűrőmtöl csak egy picit tisztább vizet és nagyobb flowot.A HM múlthét közepén lett visszavágva szóval azért néz így ki:). Héten még egy kis Hydrocotyle Sp. Japan ritkítás lesz meg a szűrő mellé hátulra kerül még egy kis Limnophila sessiliflora.Mielőtt rátérnék a képekre bekell mutatnom egy új halamat aki egy Kobalt Gurámi hím, ő róla is kerül majd fel kép.Na akkor jöjjenek a beígért képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Na ő lenne a legújabb és legfeltűnőbb élőlény az akváriumomba
Kép

Elején megijedtem amikor láttam hogy az oldalán fekszik, mert azt hittem hogy valami baja van, de utána Robi/Deck/ tájékoztatott hogy csak pihen.A képen épp "lefekvésre" készül
Kép

Kép

2012. február 13., hétfő 22:21

Sziasztok!

Stevbignek hála ma új növények kerültek be az akváriumba:
HM/Jobb oldalt szűrő előtt/
Echinodorus tenellus /oda került ahol a két fa találkozik/
Limnophila sessiliflora /Jobb oldalt hátul/
Staurogyne /egy tő került jobb első sarokba/

Moha egyenlőre még nem került fel a helyére mert még pontosan nem gondoltam ki hogy hova is kerül majd/ tippeket továbbra is várok/

2012. január 16., hétfő 20:05

Tippeket várok hogy hova rakjam / Vesicularia dubyana 'Christmas'/[/quote]
Középre mindenképp a többit meg belátásod szerint.
Egy a lényeg vékonyan kösd, mert egyébként berohad alatta.
Szerintem egy pár ágat be tudsz majd mohásítani :lol: !

2012. január 15., vasárnap 21:18

stevbig írta:
A moha és a HM nagyon felfogja dobni ;) !
Én a a HM-et a jobb sarokba ültetném.
A tenellust pedig a fa tövébe.

Igen én is pont így terveztem, rotala meg megy be a többi közé,bár azt nem tudom hogy melyik ágra rakjam a mohát:S Tippeket várok hogy hova rakjam / Vesicularia dubyana 'Christmas'/

2012. január 15., vasárnap 21:11

A moha és a HM nagyon felfogja dobni ;) !
Én a a HM-et a jobb sarokba ültetném.
A tenellust pedig a fa tövébe.

2012. január 15., vasárnap 21:07

Szép!Alakul a mező is!

2012. január 15., vasárnap 20:51

Próbáltam csinálni nektek fényképezővel egy full shotot /bár ez a gép egy kompakt gép/ nem a legjobb a minősége de a telefonnál jobb, megpróbálok majd egy normális fényképező gépet szerezni
Kép

2012. január 15., vasárnap 18:16

kovka76 írta:
DeKol írta:
Zebracsigám plusz egy pici alga:
Kép

Nem kezdet még western filmet forgatni a zebracsigád?
Mármint a petéit össze vissza lövöldözni?
Én ezért ajándékoztam el!

Hm még nem:D remélem nem is fog, bár mondjuk nem valami aktív élőlény:D kb 1 hét alatt mászott 5 centit:D, ha most is lefényképezném akkor azt hinnétek hogy azt a képet is akkor csináltam:D

2012. január 15., vasárnap 18:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 128 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Következő