Nos ez is elérkezett. Szétkaptam a Hazafelé elnevezésű akit, és a meglévő növényekkel és technikával egy új projekt indult. Az okok, amiért szétkaptam az előző akit, a növények túlzott elburjánzása, és a fonál alga erősödése volt, továbbá a HC is több helyen felvált a talajról.
Indítás: 2012. 04. 13. Szerencsére péntek..
Méret:
55(szé)x35(mé)x32(ma) kb. 61 l.
Hardscape:
Aljzat: Aquatic nature pro soil + JBL aquabasis plus (az előző akvából mentve sera növénytabival megtámogatva)
Kövek: ADA Fuji
Fa: Szőlőtőke
Technika:
Szűrés: Eheim 2224
Világítás: Power Compact 55W
CO2: Nagynyomású rendszer
Fűtés: Jäger eheim 50
Növények:
Hemianthus Callitrichoide "Cuba"
Bolbitis Heudelotii
Rotala Rotundifolia
Staurogyne Repens
Hydrocotyle Sp Japan
Eleocharis Parvula
Eleocharis Vivipara
Vesicularia Dubyana "Christmass"
Fissidens Fontanus
és
Echinodorus Tenellus Ezúton is köszi Papó!!!
Mostanság picit rákattantam a mandalákra, először másfelé gondolkoztam az újraindítás kapcsán, aztán jött az ötlet: Mi lenne, ha megpróbálnék egy víz alatti mandalát összehozni. Eztán már nem volt kecmec, nekiláttam a tervezésnek. Ami nálam úgy működik, hogy nagyjából az első ötletet felskiccelem, és ezt finomítgatom. Nem az én stílusom mindent előre elhelyezni, szeretem a spontán kreatív munkát, így a hardscape csak a telepítés napján készült el nagyvonalakban követve az eredeti vázlatot. A tervem az volt, hogy a kövek és a növények egy viszonylag szabályos kört alkossanak, a kört pedig szintén növények ölelnék körül. Ezt hívják körmondatnak, hoppá!
Ezt követően pedig jött az ültetés. Eközben több fotó is készült, de egy érdemes arra, hogy nyilvánosságot lásson:
Itt látszik hátul a viviparaa moha, bolbiis, staurogyne. Őket már elültettem.
Feltöltés után:
Másnaposan:
Tegnaposan:
Ma még bekerült a tenellus, így a flóra összetettsége elérte a tervezett szintet. Kicsit a HC-n parázok, hogy megindul-e, ugyanis picit kevés maradt az ültetésre, mivel a moha és a fonál megtizedelte az állományomat, és most úgy látszik, hogy a meglévők levelei is egy-két helyen elkezdtek fonnyadni.
Kérem a véleményeket, és a kritikák!