|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:45
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: Ezért is gondoltam, hogy kevesebb fény, de több ideig. És egyszer csak visszavonulót fújt, vagy azért voltak még trükkök? A fenébe . Nem olvastam el rendesen a felvetésed. "kevesebb fény, de több ideig " Nagyon jó a meglátásod. A trükk, tudod az algairtó szerem. Csak ugye túl messze vagy , Atti 76 készletét pedig megette egy egér.
2012. május 3., csütörtök 21:26 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Ezért is gondoltam, hogy kevesebb fény, de több ideig. És egyszer csak visszavonulót fújt, vagy azért voltak még trükkök?
|
2012. május 3., csütörtök 21:13 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ha nekem ilyen problémám volt , nem vettem vissza a világítást. Az igaz , hogy az alga is nőtt de mivel a növény is tudott megfelelően fejlődni le tudta győzni az algát. Szegény növény honnan szerezzen energiát ? Tudom én mindent fordítva csinálok , de csak úgy kérdezem ..
2012. május 3., csütörtök 19:58 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Rég nem sikerült írnom, sajnos egyéb teendők lekötöttek. Van jó hír is, meg rossz is. A parvula, vivipara, rotala beindult, és a középen levő növények is hajtogatnak. Az egyedüli necces még mindig a HC, ami most még ráadásul kapott egy kis Rhizoclonium alga támadást, persze nem csak a HC, de azt sújtja leginkább. Miért is ne, hiszen még nem nagyon tudott meggyökeresedni, ezért leszedni róla elég esélytelen, mert jön az egész növény. Eddig az aki a második héttől full fénnyel (power compact 55 w) ment napi 5 órát. Az alga miatt most kitakartam a cső egyik ágát alufóliával, és 6 órára állítottam az időtartamot, valamint a CO2-t is feljebb húztam picit. Ha valakinek van még egyéb javaslata ez ellen az alga ellen írja meg bátran! Amano garnit olvastam még ellene, viszont egyelőre nem tudok beszerezni ilyet, másrészt meg tartok tőle, hogy ők is kihúzgálnák a HC-t. Szóval így muzsikál jelenleg az aki, vízcserélgetek szorgosan, kétnaponta, és próbálom lágyítani a vizet, mert még mindig keménykedik , de én vagyok az erősebb. Vagy a lágy víz???
|
2012. május 2., szerda 20:32 |
|
|
zoi
|
bevi írta: Akárhogy nézem, de a Fibonacci-t nem tudom ráhúzni az akváriumra Azt csak arra írtam hogy: zoi írta: akkor középre vonzza a tekintetet, és körözzön egy picit a szem Bár lehet a koncentrikus körök ez esetben találóbb, minta a fibonacci, de úgy gondoltam, hogy középről indulva egyre a szélek felé körözve. bevi írta: Így jó, ahogy van... Köszi!
|
2012. április 21., szombat 14:59 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
Akárhogy nézem, de a Fibonacci-t nem tudom ráhúzni az akváriumra... Ehhez a azért el kellett volna indítani a hardscape-t a szélekről... Nem??? Persze, ha valami aranymetszése, Fibonacci-s dolgot szerettél volna készíteni. A tekintetem azonnal középre a fókuszpontba visz és nincs az, hogy odavezesse... Ez nem azt jelenti, hogy nem jó. Sőt! Így jó, ahogy van...
_________________Üdv. Bevi
|
2012. április 21., szombat 14:32 |
|
|
zoi
|
atti76 írta: A TDS-sel mért értéket be kell szorozni 0,056-al, ez megadja a keménységet. Én 110-130-ig szoktam belőni, alatta fonalas lehet az aki. Ezt be kell sakkozni, és a ph-t is - ennek tükrében- figyelembe kell venni. Köszi az infót főnök!
|
2012. április 20., péntek 17:08 |
|
|
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
A TDS-sel mért értéket be kell szorozni 0,056-al, ez megadja a keménységet. Én 110-130-ig szoktam belőni, alatta fonalas lehet az aki. Ezt be kell sakkozni, és a ph-t is - ennek tükrében- figyelembe kell venni.
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit.
|
2012. április 20., péntek 9:13 |
|
|
zoi
|
Jól látod. Nagy a "vonzalom" bevi írta: engedtessék meg, hogy ne kelljen mindig aranymetszést, fraktál, Fibonacci és egyéb dolgokat számításba venni Én is hasonlóan gondolkodtam, amikor megterveztem a dolgokat. Most nem "természetességre" törekedtem, hanem inkább megpróbáltam valamit rajzolni növények, kövek és fák segítségével. Természetesen nem vitatom, hogy az aranymetszésnek is van létjogosultsága, de a tervem az, ha elkészül az akva, akkor középre vonzza a tekintetet, és körözzön egy picit a szem. Bár ha jobban belegondolok a körözés közben leírt spirál (lásd a csigaházas példát) már megint csak fibonacci... Szóval nehéz megkerülni az ember mindent számokban, adatokban, értékekben mérő mivoltát. Visszatérve az akvához , azt még nem említettem, hogy most először próbálkozom lágy vízzel, mivel sikerült újítanom egy RO berendezést is. (Meg félig-meddig ennek köszönhetően egy új csaptelepet, de ez hosszú sztori) Az előző akvában is használt talaj jócskán telítődött ásványi anyagokkal, ugyanis az induláskor kb fele-fele arányban használtam csapvizet és RO vizet (ennyi volt itthon a hadra fogható cseber), és még így is jócskán a csapvíz keménysége fölé hágott az akvárium vizének keménysége. Nem adtam fel, és mára már kezd szépen ellágyulni a víz. Volna egy kérdésem is: TDS mérőt használok az oldott ásványi anyagok mérésére. Ha használ valaki ilyet akkor mennyire szokta belőni az akiban a ppm szintjét? Keménységet sajnos nem tudok mérni. Elméletileg ki lehet következtetni egy közelítő értéket a TDS arányából, de erről is több infót találtam a neten, szóval ha valaki helyreteszi nekem ezeket, annak örülni fogok.
|
2012. április 19., csütörtök 21:02 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
Végre itt is egyedi megoldás... Szerintem ebben a hobbiban az a szép, hogy bármit meg lehet valósítani, amit csak elképzelünk...és engedtessék meg, hogy ne kelljen mindig aranymetszést, fraktál, Fibonacci és egyéb dolgokat számításba venni.... )) Ez a köves téma nagyon bejön neked...
_________________Üdv. Bevi
|
2012. április 17., kedd 22:21 |
|
|