Szerző |
Üzenet |
Icepeak
|
Eqinox írta: Icepeak írta: Ma microzorum nyírás közben egy furcsa dologra lettem figyelmes. Valaki ráikrázott a microzorumomra. kb 20-30kis apró halvány kékes ikra van az egyik levél fonákján. Kitől lehet? Oto , sziámi vagy pedig a képen látható csigától? Szép gyönyörű egészséges ikráknak tűnnek. Nem szedtem le őket nem is bántottam. Kiváncsi vagyok ,hogy mi lesz belőle , de előre félek ,hogy a csigától , bár tudtommal ők ilyen fehér habba teszik az ikráikat! Hello! Mi újság azóta az ikrákkal/petékkel? Csak mert a képen látható planorbis csigáknak inkább átlátszó, zselés állagú petecsomói vannak. Ezért is nehéz az irtásuk, mert nem könnyű észrevenni a petéket. Pláne, ha van az akiban eldugott rés faágon, köveken. Valami ilyesmit csinál: Fehér habba a sziámi harcoshal teszi az ikráit, ún habfészket épít. Valamelyik halad nem "fogyott le" hirtelen? Bocsi a közbekotyogásért! Üdv! Eqinox Huhh köszi a kimerítő választ:) És a kérdésedre válaszolva ,de! Az egyik ottom feleakkora lett:D HÁTHA!:D
2013. április 13., szombat 11:41 |
|
|
Eqinox
Csatlakozott: 2011. szeptember 13., kedd 23:47 Hozzászólások: 14 Tartózkodási hely: Mezőkövesd
|
Icepeak írta: Ma microzorum nyírás közben egy furcsa dologra lettem figyelmes. Valaki ráikrázott a microzorumomra. kb 20-30kis apró halvány kékes ikra van az egyik levél fonákján. Kitől lehet? Oto , sziámi vagy pedig a képen látható csigától? Szép gyönyörű egészséges ikráknak tűnnek. Nem szedtem le őket nem is bántottam. Kiváncsi vagyok ,hogy mi lesz belőle , de előre félek ,hogy a csigától , bár tudtommal ők ilyen fehér habba teszik az ikráikat! Hello! Mi újság azóta az ikrákkal/petékkel? Csak mert a képen látható planorbis csigáknak inkább átlátszó, zselés állagú petecsomói vannak. Ezért is nehéz az irtásuk, mert nem könnyű észrevenni a petéket. Pláne, ha van az akiban eldugott rés faágon, köveken. Valami ilyesmit csinál: Fehér habba a sziámi harcoshal teszi az ikráit, ún habfészket épít. Valamelyik halad nem "fogyott le" hirtelen? Bocsi a közbekotyogásért! Üdv! Eqinox
_________________ Mottóm: Ha tudok, szívesen segítek
|
2013. április 12., péntek 10:11 |
|
|
Icepeak
|
papó írta: Nem a carbo miatt van problémád a mycrosoriummal ? Csak egy helyen kapott carbot , de a többinek is 1-2levele feketedik. Nagyon sok apro új hajtás van rajta szóval nem aggódok miattuk:)
2013. április 11., csütörtök 19:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nem a carbo miatt van problémád a mycrosoriummal ?
2013. április 11., csütörtök 18:41 |
|
|
Icepeak
|
Na ma egy kicsit alakítottam az akván. kedzett nagyon elkanászosodni így kapott itt ott egy kis fazon igazítást! Lenyírtam elől a parvula minit. Elég vérszegényen indult meg de mára már elég szépen dúsul. Hála az égnek a skimmer segítségével 5-10perc alatt tiszta parvula mentes vízfelszínt kaptam:) Kikerült a fa mögötti anubias. Túlságosan is takarta a fa és nagyon ecsetes volt ÉS ( ) nem úgy akart nőni ahogy én gondoltam ígyhát vége neki. Levágdostam a beteg leveleket és szétvágtam 3 részre. Visszakerült bele az 1/3 a másik 2/3 pedig a kicsi akvában landolt:) Ludwigia elég erős metszést kapott. Össze vissza nő , de felfele alig alig ezért egy kicsit megzaboláztam a terület hódítását! Most 2 szép kicsi csokrom van:) A diandra is kapott egy kis ollózást ( South Park ) és a levágott szálakat visszaültettem. A mattengrose-n megritkítottam. Túlságosan előre terjeszkedett így 4-5 szálnak mennie kellet. Microzorumok kemény ritkításon estek át mivel nagyon feketedtek. Hátha megindulnak. Hétvégén alapos aljzat tisztítás lesz. Úgyszint a szűrőt kitakarítom. Szvsz annyi cucc van benne amivel már egy vegyi támadást lehetne indítani. Kap az akva 2 mollyt is ,hogy lelegelje a fonal algát. Huhh lesz móka és kacagás. Alig várom:D Előreláthatólag az algát kordában tudom , de muszáj lesz a nagytakarítás:) A növények nőnek gyarapodnak. Kezd úgy kinézni ahogy szerettem volna , de még lesz vele dolgom.
2013. április 11., csütörtök 17:39 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
HUGO írta: Biztos vagyok benne hogy csiga! Én is arra tippelek.
_________________ K.Tamás
|
2013. április 10., szerda 19:53 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Biztos vagyok benne hogy csiga!
_________________ Pé.Zoli
|
2013. április 10., szerda 19:15 |
|
|
Icepeak
|
Ma microzorum nyírás közben egy furcsa dologra lettem figyelmes. Valaki ráikrázott a microzorumomra. kb 20-30kis apró halvány kékes ikra van az egyik levél fonákján. Kitől lehet? Oto , sziámi vagy pedig a képen látható csigától? Szép gyönyörű egészséges ikráknak tűnnek. Nem szedtem le őket nem is bántottam. Kiváncsi vagyok ,hogy mi lesz belőle , de előre félek ,hogy a csigától , bár tudtommal ők ilyen fehér habba teszik az ikráikat!
2013. április 10., szerda 18:27 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Icepeak írta: myk74 írta: Mik azok a pálcák az akiban?Vagy csak a szemem káprázik? Karó:) A kezdeti növénykonfliktusok elkerülése végett:) Gondoltam hogy valami turpisság van a dologban! Köszi
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2013. április 7., vasárnap 14:47 |
|
|
Icepeak
|
myk74 írta: Mik azok a pálcák az akiban?Vagy csak a szemem káprázik? Karó:) A kezdeti növénykonfliktusok elkerülése végett:)
2013. április 7., vasárnap 14:43 |
|
|