|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 10:55
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Icepeak írta: Ismét kaszaboltam. Muszály:) Jobb oldal még mindig foghiányos , de van még ideje. Átáltam a 2heti vízcserére. Tápozás heti 25ml micro , napi 8ml macro. Fonal alga van itt ott, de ezt betudom a drága napocskának viszont más alga nincs. Nem sok gondom van vele a nyírbáláson és a csiga vadászáson kívül. Holnap kitakarítom a csövezést és a ki és befolyót. Cserélek vizet és az üveget kívül belül lepucolom. Illetve megpróbálok valami jóféle képet csinálni hátha sikerül. Most csak telefon ,hogy tudjátok mire számíthattok holnap Ez jól a "fejedre " nőtt
2013. május 11., szombat 14:47 |
|
|
Icepeak
|
Ismét kaszaboltam. Muszály:) Jobb oldal még mindig foghiányos , de van még ideje. Átáltam a 2heti vízcserére. Tápozás heti 25ml micro , napi 8ml macro. Fonal alga van itt ott, de ezt betudom a drága napocskának viszont más alga nincs. Nem sok gondom van vele a nyírbáláson és a csiga vadászáson kívül. Holnap kitakarítom a csövezést és a ki és befolyót. Cserélek vizet és az üveget kívül belül lepucolom. Illetve megpróbálok valami jóféle képet csinálni hátha sikerül. Most csak telefon ,hogy tudjátok mire számíthattok holnap
2013. május 11., szombat 14:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Icepeak írta: papó írta: Molnár Béla írta: hát igen énis igyjártam a pogoval de nekem az a véleményem hogy elkell dönteni hogy mit ültessünk, én 4 hónapig full osmóval nyomtam néha előjötek növény levél csavarodások de kinőtték,most 60l cserélek 10 liter csapvizzel 50 osmo,és elég ahoz hogy már nincs csavarodott levél,de most úgydöntöttem hogy inkább nem lesz pogo,valamit valamiért alapon, Ez így van Béla ,ahogyan írtad . Vagy-vagy. Én átszoktatom a pogot Szebb lesz mint a kemény vízben Nem kell neki kemény víz csak legalább kicsivel több magnézium vagy kalcium.
2013. május 11., szombat 10:27 |
|
|
Icepeak
|
papó írta: Molnár Béla írta: hát igen énis igyjártam a pogoval de nekem az a véleményem hogy elkell dönteni hogy mit ültessünk, én 4 hónapig full osmóval nyomtam néha előjötek növény levél csavarodások de kinőtték,most 60l cserélek 10 liter csapvizzel 50 osmo,és elég ahoz hogy már nincs csavarodott levél,de most úgydöntöttem hogy inkább nem lesz pogo,valamit valamiért alapon, Ez így van Béla ,ahogyan írtad . Vagy-vagy. Én átszoktatom a pogot Szebb lesz mint a kemény vízben
2013. május 11., szombat 10:24 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Molnár Béla írta: hát igen énis igyjártam a pogoval de nekem az a véleményem hogy elkell dönteni hogy mit ültessünk, én 4 hónapig full osmóval nyomtam néha előjötek növény levél csavarodások de kinőtték,most 60l cserélek 10 liter csapvizzel 50 osmo,és elég ahoz hogy már nincs csavarodott levél,de most úgydöntöttem hogy inkább nem lesz pogo,valamit valamiért alapon, Ez így van Béla ,ahogyan írtad . Vagy-vagy.
2013. május 10., péntek 18:49 |
|
|
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
hát igen énis igyjártam a pogoval de nekem az a véleményem hogy elkell dönteni hogy mit ültessünk, én 4 hónapig full osmóval nyomtam néha előjötek növény levél csavarodások de kinőtték,most 60l cserélek 10 liter csapvizzel 50 osmo,és elég ahoz hogy már nincs csavarodott levél,de most úgydöntöttem hogy inkább nem lesz pogo,valamit valamiért alapon,
|
2013. május 10., péntek 18:47 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Icepeak írta: Akkor egy kis megfigyelés.
A lágy víz "rossz" hatása a növényekre. Itt perpill 2 számomra igen fontos növényről lenne szó. Az első a pogostemon hellfire. Mindenki tudja milyen szép kis gaz és ,hogy milyen fürge. Hát nállam nem. Furcsa ,hogy 4db lett belőle elültetve ebből 2 az elmállás áldozata lett , de a másik 2 túlélte és azóta is "növekszik". Najó ez a növekszik egy kicsit túlzás. A lényeg az az ,hogy nő , de nem felfele hanem oldalra hozza a kis hajtások tömkelegét , de azok is elérnek egy szintet (kb 1cm) és nem nőnek tovább. Olyan mint ha ők úgy gondolnák h nekik elég és nem nőnek... 1szem alga nincs rajtuk. Tápot kapnak bőséggel ,co2 és fényben se szenvednek hiányt. És akkor a kövi növényke a bonsai... Itt ugyanez van annyi különbséggel ,hogy a 2 anyatő nő (lassan), de a 10-15db oldalhajtás 2-3cm nem hajlandó tovább nőni.
Elég fura helyzet. Nem merem csak a lágy vízre fogni mivel előző akváriuaimban is lágy víz volt , csak más talaj ,de ott is elég nyögyvenyelősen nőttek , de nőttek!!! Egy másik akvárium amit ismerősnek csináltam ott csak csapvíz van az akvában. A technika majdnem ugyan ez , de ott viszont olyan pogo mező van már ,hogy el se hiszem...
Megoldás?? Több csapvíz . Te magad is leírtad az utolsó mondatban
2013. május 10., péntek 18:37 |
|
|
Icepeak
|
Akkor egy kis megfigyelés.
A lágy víz "rossz" hatása a növényekre. Itt perpill 2 számomra igen fontos növényről lenne szó. Az első a pogostemon hellfire. Mindenki tudja milyen szép kis gaz és ,hogy milyen fürge. Hát nállam nem. Furcsa ,hogy 4db lett belőle elültetve ebből 2 az elmállás áldozata lett , de a másik 2 túlélte és azóta is "növekszik". Najó ez a növekszik egy kicsit túlzás. A lényeg az az ,hogy nő , de nem felfele hanem oldalra hozza a kis hajtások tömkelegét , de azok is elérnek egy szintet (kb 1cm) és nem nőnek tovább. Olyan mint ha ők úgy gondolnák h nekik elég és nem nőnek... 1szem alga nincs rajtuk. Tápot kapnak bőséggel ,co2 és fényben se szenvednek hiányt. És akkor a kövi növényke a bonsai... Itt ugyanez van annyi különbséggel ,hogy a 2 anyatő nő (lassan), de a 10-15db oldalhajtás 2-3cm nem hajlandó tovább nőni.
Elég fura helyzet. Nem merem csak a lágy vízre fogni mivel előző akváriuaimban is lágy víz volt , csak más talaj ,de ott is elég nyögyvenyelősen nőttek , de nőttek!!! Egy másik akvárium amit ismerősnek csináltam ott csak csapvíz van az akvában. A technika majdnem ugyan ez , de ott viszont olyan pogo mező van már ,hogy el se hiszem...
Megoldás??
2013. május 10., péntek 18:30 |
|
|
Icepeak
|
Mexx2 írta: És az áramlás az ugyanúgy megvan? Vagy gyengébb? Áramlás ugyan akkora csak sokkal jobban terít.
2013. április 26., péntek 16:45 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
És az áramlás az ugyanúgy megvan? Vagy gyengébb?
_________________ K.Tamás
|
2013. április 26., péntek 10:32 |
|
|