A hétvége az akváriumról szolt. 3nap kemény kiképzést kapott a drága.
Péntek->
Szinte tarra lett vágva a parvula. Muszáj volt mert nem tudtam már alatta a mulmot leszívni. Ennek hatására kis szőrős valamik nőttek rá. Remélhetőleg ez letudva!
Mattengrose lefelezve. Volt benne 1-2 olyan tő ami már berohadt , mert nem kapott fényt...
Arcuata csinosítás.
Diandra a kedvencem nem is akartam bántani , de muszáj volt mivel már a víz felszínűn úszott... Megint 1 hónap mire összeszedi magát
A bal oldali fára beszorított microzorum narrow kikerült egy alapos nyírásra. Mivel az áramlás telibe kapja ott, szeret bealgásodni. A növény leveleinek a felét levágtam majd visszaraktam. Sajnálom szegényt mivel már nagyon szép volt , de ahogy ismerem a nyírás miatt megint megindul mint a veszedelem
Blyxa elég necces helyen van. Nem igazán tudom megnyírni , de az anyatőről sikerült 2 tövet levágnom. Kicsit szellősebb lett , de még mindig nem az igazi. Még jó ,hogy csak 1 tő került bele....
Stau. Emersen került bele és már biztosan legyökerezett mert nem tudtam kihúzni. Aki ismeri a növényt az tudja ,hogy eldobálja ültetés után a levelit. Itt is elkezdődött eme "remek" folyamat így letoppoltam őket.
Szombat->
Háttér csere! Nem is tudtam ,hogy a fekete fotó karton jól mutat az akva mögött:)
30% vízcsere és múlmozás levegőztető csővel. Hát mit ne mondja volt a parvula közt anyag rendesen....
Vasárnap->
Szűrő takarítás. Szerintem kb 1,5 hónapja volt kitakarítva. Nem lehet szavakba leírni azt ami benne volt.... Még jó ,hogy megtettem , pedig nem sok kedvem volt hozzá. Mintha sarat mostam volna ki belőle. Hozzáfűzőm semmi szaga nem volt!
Van 3 bear grills (túlélő). A szűrőben éldegélt a 2 mollym és egy amanom. Sejtelmem sincs ,hogy a 2 molly ,hogy jutott le a 16os csövön...., de túlélték. Kicsit megszeppentek mikor visszaraktam őket a vízbe , de azóta minden rendben van.
Végezetül annyit mondok ,hogy nem tudom ,hogy tudott az akva ennyi öhöm *szarral* eddig nagyobb algásodás nélkül működni.
ui.: Az akva jelenlegi állapota felér egy atom támadással. Ismét 1 hónap mire 100%-osan élvezhető lesz