|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:35
|
Szerző |
Üzenet |
aDuli
|
Molroth írta: aDuli írta: A héten nem sok időm volt az akváriummal foglalkozni, persze a szokásos vízcsere megvolt, de sajnos megjelent az agancs alga. Megmondom a frankót, hogy soha nem volt még vele dolgom, hétvégén lesz időm utánaolvasni a kezelésének, de addig is ötleteket várok. Köszi! Ha tényleg agancs alga (néha szokták keverni a hosszabb szálú ecsettel), akkor csipesszel könnyen kiszedhető. Általában azt jelzi, hogy elöregedett (sok a mulm) az aljzat, vagy ráfér az akira egy nagyobb takarítás, illetve egy kiadós szűrő tisztítás. Ha nagyon ragaszkodik a levélhet akkor ecset lenne? Pedig nagyon néztem és elágazónak láttam a szőröket..
|
2015. február 21., szombat 13:43 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
aDuli írta: A héten nem sok időm volt az akváriummal foglalkozni, persze a szokásos vízcsere megvolt, de sajnos megjelent az agancs alga. Megmondom a frankót, hogy soha nem volt még vele dolgom, hétvégén lesz időm utánaolvasni a kezelésének, de addig is ötleteket várok. Köszi! Ha tényleg agancs alga (néha szokták keverni a hosszabb szálú ecsettel), akkor csipesszel könnyen kiszedhető. Általában azt jelzi, hogy elöregedett (sok a mulm) az aljzat, vagy ráfér az akira egy nagyobb takarítás, illetve egy kiadós szűrő tisztítás.
2015. február 21., szombat 11:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
aDuli írta: A héten nem sok időm volt az akváriummal foglalkozni, persze a szokásos vízcsere megvolt, de sajnos megjelent az agancs alga. Megmondom a frankót, hogy soha nem volt még vele dolgom, hétvégén lesz időm utánaolvasni a kezelésének, de addig is ötleteket várok. Köszi! Carbot nem szereti . Közvetlen rá kell adagolnod a napi adagot.
2015. február 20., péntek 18:29 |
|
|
aDuli
|
A héten nem sok időm volt az akváriummal foglalkozni, persze a szokásos vízcsere megvolt, de sajnos megjelent az agancs alga. Megmondom a frankót, hogy soha nem volt még vele dolgom, hétvégén lesz időm utánaolvasni a kezelésének, de addig is ötleteket várok. Köszi!
|
2015. február 20., péntek 18:09 |
|
|
aDuli
|
papó írta: aDuli írta: Most elkezdett olvadni kicsit középen is a stau, ott elvileg príma az áramlás, legalábbis ha a blyxanak tetszik... Elkezdtem a vízcseréket feles csapvíz-ro-val csinálni. Annak nem lehet köze hozzá? Sajnos még a tds-t nem tudom mérni pár hétig.. Holnap csinálok róla fotót, ma már villanyoltás volt Csapvíznek nincs köze hozzá . Ha már jó az áramlásod , akkor egy vasat mérhetnél , mert a Stau szereti ha érzi a vasat .. Lehet a rotala bonsai is azt hiányolta? Holnap próbálok szerezni tesztet mindenesetre..
|
2015. február 10., kedd 23:18 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
aDuli írta: Most elkezdett olvadni kicsit középen is a stau, ott elvileg príma az áramlás, legalábbis ha a blyxanak tetszik... Elkezdtem a vízcseréket feles csapvíz-ro-val csinálni. Annak nem lehet köze hozzá? Sajnos még a tds-t nem tudom mérni pár hétig.. Holnap csinálok róla fotót, ma már villanyoltás volt Csapvíznek nincs köze hozzá . Ha már jó az áramlásod , akkor egy vasat mérhetnél , mert a Stau szereti ha érzi a vasat ..
2015. február 10., kedd 23:17 |
|
|
aDuli
|
Most elkezdett olvadni kicsit középen is a stau, ott elvileg príma az áramlás, legalábbis ha a blyxanak tetszik... Elkezdtem a vízcseréket feles csapvíz-ro-val csinálni. Annak nem lehet köze hozzá? Sajnos még a tds-t nem tudom mérni pár hétig.. Holnap csinálok róla fotót, ma már villanyoltás volt
|
2015. február 10., kedd 22:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
aDuli írta: papó írta: aDuli írta: papó írta: Az áramlásban keresd a megoldást . Egészen vedd vissza , hogy csak a vízfelszín hömpölyögjön. Ahhha. Erre gyanakodtam én is, mivel 2 növény sem bírta azt a helyet. Rendeltem is egy másik lilyt, de még úton van..de akkor állítok a kimenőn kicsit még. Köszönöm! Jó ez a lily de emelt feljebb és vedd vissza a teljesítményt . A balos is? Nekem az kicsit mintha lefelé nyomná a vizet, a másikhoz képest főleg. Most lefolytottam és emeltem rajta amennyit engedett azért.. Bocs nem vettem észre , hogy kettő van , én csak a jobboldalit vettem észre . Nekem még egy is sok
2015. február 9., hétfő 22:39 |
|
|
aDuli
|
papó írta: aDuli írta: papó írta: Az áramlásban keresd a megoldást . Egészen vedd vissza , hogy csak a vízfelszín hömpölyögjön. Ahhha. Erre gyanakodtam én is, mivel 2 növény sem bírta azt a helyet. Rendeltem is egy másik lilyt, de még úton van..de akkor állítok a kimenőn kicsit még. Köszönöm! Jó ez a lily de emelt feljebb és vedd vissza a teljesítményt . A balos is? Nekem az kicsit mintha lefelé nyomná a vizet, a másikhoz képest főleg. Most lefolytottam és emeltem rajta amennyit engedett azért..
|
2015. február 9., hétfő 22:05 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
aDuli írta: papó írta: Az áramlásban keresd a megoldást . Egészen vedd vissza , hogy csak a vízfelszín hömpölyögjön. Ahhha. Erre gyanakodtam én is, mivel 2 növény sem bírta azt a helyet. Rendeltem is egy másik lilyt, de még úton van..de akkor állítok a kimenőn kicsit még. Köszönöm! Jó ez a lily de emelt feljebb és vedd vissza a teljesítményt .
2015. február 9., hétfő 21:59 |
|
|