|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:44
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
aDuli írta: Na és akkor már belemértem a vízbe, mert lett közben ph és tds ketyerém. 2 nappal az 50% vízcsere után(50%-os, RO és csapvíz felesbe):
TDS: 210 PH: 7.0
A tds-t kicsit magasnak gondolom, mert belemértem a sima csapvízbe is és az is ennyi volt kb. Lehet át kéne állnom full RO cserére? Létezik, hogy a seiru kő viszi fel a tds-t? Mintha olvastam volna már ezt másnál.. A seiru tiszta mész . 80-85 % ozmó a többi csapvíz lenne az ideális.
2015. március 4., szerda 23:51 |
|
|
aDuli
|
Na és akkor már belemértem a vízbe, mert lett közben ph és tds ketyerém. 2 nappal az 50% vízcsere után(50%-os, RO és csapvíz felesbe):
TDS: 210 PH: 7.0
A tds-t kicsit magasnak gondolom, mert belemértem a sima csapvízbe is és az is ennyi volt kb. Lehet át kéne állnom full RO cserére? Létezik, hogy a seiru kő viszi fel a tds-t? Mintha olvastam volna már ezt másnál..
|
2015. március 4., szerda 23:20 |
|
|
aDuli
|
papó írta: aDuli írta: Szóval okuljon ország népe leírom mit tettem. Sokszor türelmetlen vagyok ámde annál makacsabb. Elkezdtem nézegetni a régi rotort(lsd. a képen). A kék lapát rész közepén a fehér műanyag résszel. Forgatom a lapátot, van egy kicsit több mint fél fordulat holtjátéka aztán megakad. Ilyen a régi, ilyen a 1,5 hónapos is. Gondolom gyárilag csak az értelmét nem láttam. Gondoltam egyet, használt rotor+super glue+várakozás. Beteszem, szűrő vissza, indít. Szűrő indul, probléma megszűnt. Sose volt ilyen halk.. Holnap megnézem a 700as rotorját is, hogy annak van-e ilyen játéka vagy sem. dsdff by dul.csaba, on Flickr A holtjátékot a könnyebb indítás miatt csinálják . Ha a szűrő terhelés alatt van esetleg nehezebben indul . Nagy jelentősége nincs , hiszen egyik tipus forgórésze ilyen a másik pedig nem ilyen ... Mindenesetre megoldotta a problémát az egyszer biztos. Szerintem pont emiatt keletkezik egy kis oldal irányú játék is a lapáton gondolom bizonyos idő után ami azt eredményezi, hogy hozzáér a falhoz és ez adja a kerregő hangot. Egy problémával kevesebb, a fiatal sziámik elkezdtek legelni, remélem éhesek
|
2015. március 4., szerda 22:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
aDuli írta: Szóval okuljon ország népe leírom mit tettem. Sokszor türelmetlen vagyok ámde annál makacsabb. Elkezdtem nézegetni a régi rotort(lsd. a képen). A kék lapát rész közepén a fehér műanyag résszel. Forgatom a lapátot, van egy kicsit több mint fél fordulat holtjátéka aztán megakad. Ilyen a régi, ilyen a 1,5 hónapos is. Gondolom gyárilag csak az értelmét nem láttam. Gondoltam egyet, használt rotor+super glue+várakozás. Beteszem, szűrő vissza, indít. Szűrő indul, probléma megszűnt. Sose volt ilyen halk.. Holnap megnézem a 700as rotorját is, hogy annak van-e ilyen játéka vagy sem. dsdff by dul.csaba, on Flickr A holtjátékot a könnyebb indítás miatt csinálják . Ha a szűrő terhelés alatt van esetleg nehezebben indul . Nagy jelentősége nincs , hiszen egyik tipus forgórésze ilyen a másik pedig nem ilyen ...
2015. március 4., szerda 22:38 |
|
|
aDuli
|
Szóval okuljon ország népe leírom mit tettem. Sokszor türelmetlen vagyok ámde annál makacsabb. Elkezdtem nézegetni a régi rotort(lsd. a képen). A kék lapát rész közepén a fehér műanyag résszel. Forgatom a lapátot, van egy kicsit több mint fél fordulat holtjátéka aztán megakad. Ilyen a régi, ilyen a 1,5 hónapos is. Gondolom gyárilag csak az értelmét nem láttam. Gondoltam egyet, használt rotor+super glue+várakozás. Beteszem, szűrő vissza, indít. Szűrő indul, probléma megszűnt. Sose volt ilyen halk.. Holnap megnézem a 700as rotorját is, hogy annak van-e ilyen játéka vagy sem. dsdff by dul.csaba, on Flickr
|
2015. március 4., szerda 22:34 |
|
|
aDuli
|
papó írta: aDuli írta: Megnéztem az e700-al nincs semmi gond, akkor sem kerreg ha totál lefojtom, az e900 viszont igen. És akkor is elkezd kerregni, ha a kifolyó csövet összeszorítom. Most már fullra kiengedve is hallani, lehet kuka lesz a szűrőm.. :/ Most nem fojtom semennyire, mert elviselhetetlen a hangja. Igazából már mindenhol jelen van ez az alga amit végül mégis agancsnak azonosítottam gondos utánaolvasás után. Hoztam 4 sziámit, carbozom aztán várom a csodát. A forgórésszel minden rendben van ? 1,5 hónapja cseréltem a rotort mindennel együtt A rotor zörög ez biztos, de szinte új...
|
2015. március 4., szerda 21:01 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
aDuli írta: Megnéztem az e700-al nincs semmi gond, akkor sem kerreg ha totál lefojtom, az e900 viszont igen. És akkor is elkezd kerregni, ha a kifolyó csövet összeszorítom. Most már fullra kiengedve is hallani, lehet kuka lesz a szűrőm.. :/ Most nem fojtom semennyire, mert elviselhetetlen a hangja. Igazából már mindenhol jelen van ez az alga amit végül mégis agancsnak azonosítottam gondos utánaolvasás után. Hoztam 4 sziámit, carbozom aztán várom a csodát. A forgórésszel minden rendben van ?
2015. március 4., szerda 20:57 |
|
|
aDuli
|
Megnéztem az e700-al nincs semmi gond, akkor sem kerreg ha totál lefojtom, az e900 viszont igen. És akkor is elkezd kerregni, ha a kifolyó csövet összeszorítom. Most már fullra kiengedve is hallani, lehet kuka lesz a szűrőm.. :/ Most nem fojtom semennyire, mert elviselhetetlen a hangja. Igazából már mindenhol jelen van ez az alga amit végül mégis agancsnak azonosítottam gondos utánaolvasás után. Hoztam 4 sziámit, carbozom aztán várom a csodát.
|
2015. március 4., szerda 20:21 |
|
|
aDuli
|
papó írta: aDuli írta: papó írta: aDuli írta: Valami más megoldást kell találnom az áramlás csökkentésére. Iszonyatosan kerreg a rotor, ha ennyire visszafojtom a kifolyót :/ Ma viszek haza pár sziámit algázót is, hátha besegítenek a takarításban kicsit A szűrőnek nem lehet hangja ha a jó ágat fojtod le. Azt fojtottad ami kijön a szűrőből ? Szerény tudásom szerint igen. Out van ráírva. Teljességgel érthetetlen . Soha még nem tapasztaltam ilyet . JBL e900, nem mai darab, de 1 hónapos a rotor+tengely+gumi. Ha maxon engedem semmi hang, amint elkezdem fojtani a kis karral elkezd recsegni.
|
2015. március 4., szerda 14:01 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
aDuli írta: papó írta: aDuli írta: Valami más megoldást kell találnom az áramlás csökkentésére. Iszonyatosan kerreg a rotor, ha ennyire visszafojtom a kifolyót :/ Ma viszek haza pár sziámit algázót is, hátha besegítenek a takarításban kicsit A szűrőnek nem lehet hangja ha a jó ágat fojtod le. Azt fojtottad ami kijön a szűrőből ? Szerény tudásom szerint igen. Out van ráírva. Teljességgel érthetetlen . Soha még nem tapasztaltam ilyet .
2015. március 4., szerda 13:12 |
|
|