Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:44

Hozzászólás a témához  [ 104 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Következő
 Mad Rush 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

aDuli írta:
Na és akkor már belemértem a vízbe, mert lett közben ph és tds ketyerém.
2 nappal az 50% vízcsere után(50%-os, RO és csapvíz felesbe):

TDS: 210
PH: 7.0

A tds-t kicsit magasnak gondolom, mert belemértem a sima csapvízbe is és az is ennyi volt kb. Lehet át kéne állnom full RO cserére? Létezik, hogy a seiru kő viszi fel a tds-t? Mintha olvastam volna már ezt másnál..

A seiru tiszta mész .
80-85 % ozmó a többi csapvíz lenne az ideális.

2015. március 4., szerda 23:51

Na és akkor már belemértem a vízbe, mert lett közben ph és tds ketyerém.
2 nappal az 50% vízcsere után(50%-os, RO és csapvíz felesbe):

TDS: 210
PH: 7.0

A tds-t kicsit magasnak gondolom, mert belemértem a sima csapvízbe is és az is ennyi volt kb. Lehet át kéne állnom full RO cserére? Létezik, hogy a seiru kő viszi fel a tds-t? Mintha olvastam volna már ezt másnál..

2015. március 4., szerda 23:20

papó írta:
aDuli írta:
Szóval okuljon ország népe leírom mit tettem. Sokszor türelmetlen vagyok ámde annál makacsabb. Elkezdtem nézegetni a régi rotort(lsd. a képen).
A kék lapát rész közepén a fehér műanyag résszel. Forgatom a lapátot, van egy kicsit több mint fél fordulat holtjátéka aztán megakad. Ilyen a régi, ilyen a 1,5 hónapos is. Gondolom gyárilag csak az értelmét nem láttam. Gondoltam egyet, használt rotor+super glue+várakozás. Beteszem, szűrő vissza, indít. Szűrő indul, probléma megszűnt. Sose volt ilyen halk.. Holnap megnézem a 700as rotorját is, hogy annak van-e ilyen játéka vagy sem. :ezkesz: :ezkesz: :ezkesz:

Képdsdff by dul.csaba, on Flickr

A holtjátékot a könnyebb indítás miatt csinálják .
Ha a szűrő terhelés alatt van esetleg nehezebben indul .
Nagy jelentősége nincs , hiszen egyik tipus forgórésze ilyen a másik pedig nem ilyen ...

Mindenesetre megoldotta a problémát az egyszer biztos. Szerintem pont emiatt keletkezik egy kis oldal irányú játék is a lapáton gondolom bizonyos idő után ami azt eredményezi, hogy hozzáér a falhoz és ez adja a kerregő hangot.
Egy problémával kevesebb, a fiatal sziámik elkezdtek legelni, remélem éhesek :D

2015. március 4., szerda 22:49
Adminisztrátor

aDuli írta:
Szóval okuljon ország népe leírom mit tettem. Sokszor türelmetlen vagyok ámde annál makacsabb. Elkezdtem nézegetni a régi rotort(lsd. a képen).
A kék lapát rész közepén a fehér műanyag résszel. Forgatom a lapátot, van egy kicsit több mint fél fordulat holtjátéka aztán megakad. Ilyen a régi, ilyen a 1,5 hónapos is. Gondolom gyárilag csak az értelmét nem láttam. Gondoltam egyet, használt rotor+super glue+várakozás. Beteszem, szűrő vissza, indít. Szűrő indul, probléma megszűnt. Sose volt ilyen halk.. Holnap megnézem a 700as rotorját is, hogy annak van-e ilyen játéka vagy sem. :ezkesz: :ezkesz: :ezkesz:

A holtjátékot a könnyebb indítás miatt csinálják .
Ha a szűrő terhelés alatt van esetleg nehezebben indul .
Nagy jelentősége nincs , hiszen egyik tipus forgórésze ilyen a másik pedig nem ilyen ...

2015. március 4., szerda 22:38

2015. március 4., szerda 22:34

papó írta:
aDuli írta:
Megnéztem az e700-al nincs semmi gond, akkor sem kerreg ha totál lefojtom, az e900 viszont igen. És akkor is elkezd kerregni, ha a kifolyó csövet összeszorítom. Most már fullra kiengedve is hallani, lehet kuka lesz a szűrőm.. :/ Most nem fojtom semennyire, mert elviselhetetlen a hangja. Igazából már mindenhol jelen van ez az alga amit végül mégis agancsnak azonosítottam gondos utánaolvasás után. Hoztam 4 sziámit, carbozom aztán várom a csodát.

A forgórésszel minden rendben van ?

1,5 hónapja cseréltem a rotort mindennel együtt :( A rotor zörög ez biztos, de szinte új...

2015. március 4., szerda 21:01
Adminisztrátor

aDuli írta:
Megnéztem az e700-al nincs semmi gond, akkor sem kerreg ha totál lefojtom, az e900 viszont igen. És akkor is elkezd kerregni, ha a kifolyó csövet összeszorítom. Most már fullra kiengedve is hallani, lehet kuka lesz a szűrőm.. :/ Most nem fojtom semennyire, mert elviselhetetlen a hangja. Igazából már mindenhol jelen van ez az alga amit végül mégis agancsnak azonosítottam gondos utánaolvasás után. Hoztam 4 sziámit, carbozom aztán várom a csodát.

A forgórésszel minden rendben van ?

2015. március 4., szerda 20:57

2015. március 4., szerda 20:21

papó írta:
aDuli írta:
papó írta:
aDuli írta:
Valami más megoldást kell találnom az áramlás csökkentésére. Iszonyatosan kerreg a rotor, ha ennyire visszafojtom a kifolyót :/
Ma viszek haza pár sziámit algázót is, hátha besegítenek a takarításban kicsit :)

A szűrőnek nem lehet hangja ha a jó ágat fojtod le.
Azt fojtottad ami kijön a szűrőből ?

Szerény tudásom szerint igen. Out van ráírva.

Teljességgel érthetetlen .
Soha még nem tapasztaltam ilyet .

JBL e900, nem mai darab, de 1 hónapos a rotor+tengely+gumi. Ha maxon engedem semmi hang, amint elkezdem fojtani a kis karral elkezd recsegni.

2015. március 4., szerda 14:01
Adminisztrátor

aDuli írta:
papó írta:
aDuli írta:
Valami más megoldást kell találnom az áramlás csökkentésére. Iszonyatosan kerreg a rotor, ha ennyire visszafojtom a kifolyót :/
Ma viszek haza pár sziámit algázót is, hátha besegítenek a takarításban kicsit :)

A szűrőnek nem lehet hangja ha a jó ágat fojtod le.
Azt fojtottad ami kijön a szűrőből ?

Szerény tudásom szerint igen. Out van ráírva.

Teljességgel érthetetlen .
Soha még nem tapasztaltam ilyet .

2015. március 4., szerda 13:12
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 104 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Következő