Rendben, akkor majd adok egy keveset. Nekem a legnagyobb fejtörést mindig a tápozás okozza. Főleg indításkor, mert akkor a növények még nem mutatják, ha valami nem elég, vagy éppen sok. Ma kap az aki pár csepp macrot.
Csak bátran enni kell a növényeknek is!
2017. február 1., szerda 6:27
friz74
Rendben, akkor majd adok egy keveset. Nekem a legnagyobb fejtörést mindig a tápozás okozza. Főleg indításkor, mert akkor a növények még nem mutatják, ha valami nem elég, vagy éppen sok. Ma kap az aki pár csepp macrot.
Szerintem co2 mellett mindenképpen kell macrot adagolni. Ha bele gondolsz vizet cseréltél és rá két napra meg jelent a zöld pont. A vízcserkor lecsökkent a foszfát szint ( és nem csak az) de te nem pótoltad a macro táp adagolással. Én soha nem nyomok több tápot víz csere után de a szokásos adagot bele teszem.
2017. január 31., kedd 21:07
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Sziasztok! Vasárnap megvolt a szokásos vízcsere. Semmi alga nem volt. Ma, mire haza értem a melóból, a front üvegen egy csomó pont algát találtam. A co2-t megvariáltam kicsit, remélem, hogy a diy reaktor jobban fog teljesíteni. A dc-ben nem jó a reagens, így mindíg sötét zöld. Csít teszttel 6,8 a ph, panzi ezer éves cseppel pedig 7,5. Az sem biztos, hogy a valós értéket mutatja. Semmi más nem változott, csak a co2. Planter 1 nyomás megy, macro-t még nem adok, szerintem a halak eleget termelnek. A növények lassú fejlődést mutatnak, de nem sietek.
Egy kis pontalga nem a világ
2017. január 31., kedd 19:17
friz74
Sziasztok! Vasárnap megvolt a szokásos vízcsere. Semmi alga nem volt. Ma, mire haza értem a melóból, a front üvegen egy csomó pont algát találtam. A co2-t megvariáltam kicsit, remélem, hogy a diy reaktor jobban fog teljesíteni. A dc-ben nem jó a reagens, így mindíg sötét zöld. Csít teszttel 6,8 a ph, panzi ezer éves cseppel pedig 7,5. Az sem biztos, hogy a valós értéket mutatja. Semmi más nem változott, csak a co2. Planter 1 nyomás megy, macro-t még nem adok, szerintem a halak eleget termelnek. A növények lassú fejlődést mutatnak, de nem sietek.
2017. január 31., kedd 18:26
friz74
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 55 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.