Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 4:50

Hozzászólás a témához  [ 108 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő
 Lomis - 24L davidii nano (terv) 
Szerző Üzenet

papó írta:
Eddig csillagos ötös :hogyis?:

Köszönöm! 19-re azért még lapot húzok, mert a fát kicsit átalakítom: a bal oldali nagy ág végéről azt a kurflit letöröm, meg pár ágat még rövidebbre veszek, hogy ne zavarják az összképet és ne legyenek útba. Amit levágok, az megy a homokba gyökérzet gyanánt. :)

Egyébként még annyi fejlemény van, hogy a lámpához a héten meglesz a led szalag, meg remélhetőleg a táp és a hűtőbordaként funkcionáló aluprofil is. A dimmert majd kínából rendelem meg hozzá, a burkolata meg régi számítógép házból lesz. A tervrajz már megvan, csak a kivitelezés várat magára!
A terveim szerint a hűtőborda 32x15-ös területű lesz, erre megy majd 4x30 centi 5630-as ledszalag, ami kb 90 lumen/liter lesz, ezt jól vissza fogom majd dimmelni, de legslább lesz tartalék dögivel, meg amúgy is függeszteni fogom, szóval kell a fényerő majd. Remélem hamarosan beszámolhatok a kész műről, és akkor már csak a szűrés lesz hátra. :)

2014. szeptember 29., hétfő 19:31
Adminisztrátor

Eddig csillagos ötös :hogyis?:

2014. szeptember 29., hétfő 18:08

SlyChocolate írta:
Nagyon klasszik elrendezés és épp e-miatt a legelső kép, a kövek a fa elrendezése nagyon tetszik.
Kritika nincs!
Mikor látjuk újra az akvát vizesen is???
:oops:

Köszi szépen! :)
Remélem, hogy azért sikerül még finomítgatnom rajta.

Hogy mikor lesz feltöltve? Jó kérdés! :) Ha meglesz hozzá a technika, mert jelenleg se világítás (bár ez azért alakul!), se szűrő. :(
Se garnéla. :D

2014. szeptember 28., vasárnap 20:46

Nagyon klasszik elrendezés és épp e-miatt a legelső kép, a kövek a fa elrendezése nagyon tetszik.
Kritika nincs!
Mikor látjuk újra az akvát vizesen is???
:oops:

2014. szeptember 28., vasárnap 20:22

Egy kicsit még rendezgettem a hátsó köveken. Már csak pár kisebb kiegészítő kövecskét fogok elszórni, hogy természetesebben hasson a köves rész, szóval már nagyon nem alakítok rajta.

Lesz még egy főpróba, mert most pár darab hungarocellt raktam csak be hátra, de a véglegesben lávakővel töltött harisnya fogja emelni azt a részt és azért azt még majd kipróbálom, mielőtt táptalaj kerülne az üvegbe. :)

DIY fronton annyi előrelépés történt, hogy sikerült egy jó ajánlatot kapnom 5630-as ledszalagra, így ledes lámpa lesz, már van is hozzá egy 1.0-ás tervem. Polikarbonát rögzítő alu profilokra fognak a szalagok felkerülni, amin a burkolat majd kibelezett számítógépházból fog készülni és jó sok led lesz benne, hogy magasra függesztve is legyen benne bőven tartalék. :D

A növényesítést úgy tervezem, hogy a fa tövében a hegyomlás tetején HC lesz, amit majd hagyok lefelé növögetni (ha megmarad... :P). Lesz még némi HM, és egy leheletnyi tuberculatum red, és a fán mohák és némi kicsi micro needle leaf.

És akkor így nézünk most ki:
totál:
[url='https://flic.kr/p/p9Jzq9']Kép2014.09.28.[/url] by [url='https://www.flickr.com/people/89867749@N02/']Laci Sziládi[/url], on Flickr
oldalról:
[url='https://flic.kr/p/p9HPXi']Kép2014.09.28.[/url] by [url='https://www.flickr.com/people/89867749@N02/']Laci Sziládi[/url], on Flickr
fentről:
[url='https://flic.kr/p/p9JAZ1']Kép2014.09.28.[/url] by [url='https://www.flickr.com/people/89867749@N02/']Laci Sziládi[/url], on Flickr
és az emelés:
[url='https://flic.kr/p/p9K58t']Kép2014.09.28.[/url] by [url='https://www.flickr.com/people/89867749@N02/']Laci Sziládi[/url], on Flickr

Jöhetnek a kritikák, "Ide lőjetek"!!! :D :ostor:

2014. szeptember 28., vasárnap 20:17

Hellac írta:
Nagyon jól néz ki! ;)
Én picit kevesebb követ használnék de ez már egyéni ízlés kérdése, így is szuper!

Köszi szépen! :)
A sok kő azért van, mert így kicsit több a részlet ezáltal kicsit tágítja a teret. Még fog bele menni hátra, hogy a dekorhomokot elválassza az aljzattól, meg körben a dekorhomok tövére kis darabkák.
A fontosabb ok, hogy valaminek meg kell tartania ezt az emelést, mert hátul emeltem rajta vagy 14-15 centit és húsz centi magas az akva. :)
A fa körüli rész alá megy majd harisnyába töltött lávakő szűrőanyag, rá táptalaj és végül agyagos aljzat. A többi helyen marad a dekorhomok. :)

A növénylista még kérdéses. Megy bele majd hm, hc, parvula mini, esetleg marsilea crenata meg talán myrio tuberculatum red

2014. szeptember 25., csütörtök 21:24

Nagyon jól néz ki! ;)
Én picit kevesebb követ használnék de ez már egyéni ízlés kérdése, így is szuper!

2014. szeptember 25., csütörtök 20:40

Egy kicsit rápörögtem a témára, azt hiszem, hogy ez kb a végleges elrendezés, ezen már csak finomhangolások lesznek. A fa hátsó részéről levágtam a törzset, így marat hely a sarokban is valami növénynek, bár nem tudom, hogy mi fér el oda, mert eléggé megemeltem azt a sarkot. :P
Vélemények? :)
Kép2014.09.25. by Laci Sziládi, on Flickr

Kép2014.09.25. by Laci Sziládi, on Flickr

A tükröződések miatt bocsi!
Telefonnal lőttem, mert a fényképezőgép akkuk a gyerek forgós zenélős ágybizgentyűjében van...

2014. szeptember 25., csütörtök 20:13

Babar írta:
Van amikor az ilyen kis össze"kapott" dolog után jön rà az ember két dologra... Ha össze-vissza vásárolt volna mindenfélét sem lett volna jobb, a másik pedig hogy mennyi barátja van...

Én mondjuk már túl vagyok régóta az össze-vissza vásárolgatáson, szerencsére már tudom, hogy mi az amire szükségem van. A gond az, hogy az asszony ferde szemmel kezd nézni rám x elköltött JMB (Jó Magyar Buznyák) után, de itt ne egy 18 éves maláj szűz jusson az eszébe senkinek a ferde szemről. :D :P

Az eltelt pár év alatt viszont rengeteg segítséget, felajánlást, ajándékot kaptam a hazai akvaristáktól! Volt, hogy ajándékba kaptam a régi garnélás nanomhoz akasztós szűrőt, amikor elromlott a szűrője, volt, hogy tápot kaptam, rengeteg növényt, növénytápot... felsorolni is hosszú lenne, hogy mennyi mindent, és mennyi embertől!

Ténylegesen nekem elég kevés igazi "IRL" barátom van, de az "akvaristák baráti köre" bőven kárpótol! :)

2014. szeptember 25., csütörtök 6:47

Molroth írta:
papó írta:
Molroth írta:
papó írta:
Molroth írta:
papó írta:
Az Odyssea power compakt 24 w -os lámpája lenne a legolcsóbb és legszebb megoldás .

No igen, nézegettem is, de az a probléma, hogy összesen kb ennyi pénzt szánok a szűrőre+világításra, azt is úgy, hogy az asszony meg ne tudja. :P :D
Nézegettem emiatt a lámpa miatt a 24wattos pc izzót, de végül elvetettem, mert árban a dupája a 2db 11wattosnak, meg lumenben is erősebb a 2x11wattos kombó.
A ház valószínűleg pc burkolatból fog elkészülni, és függesztett lez, de hogy refit miből barkácsolok, az passz...

A pince tele van mindenféle használt cuccal , csak hát nagyon messze vagy :(

Hát sajnos elég messze! :| :( De egyszer azért talán sikerül beugrani hozzátok, ami azért is jó lenne, mert egyrészt személyesen még nem találkoztunk, másrészt meg még soha nem jártam Debrecenben. :)

De amúgy meg nem hajt a tatár, ez a második akvárium előnye. :) Meg nem is szeretném elkapkodni, hisz a fán is kicsit alakítanom kell, mert jobb hátul van egy nagy bumszli törzs rész, ami teljesen felesleges oda, meg amúgy is szeretnék oda egy követ tenni és azzal az egész jobb oldalát átalakítani. Meg pár ágat muszáj lesz megnyesnem, mert ráérnek a front üvegre, ezek meg mennek gyökérzet félének majd. Szóval csak jó tesz az elrendezésnek, ha minél tovább nézegetem, és finomítgatom, meg hagyom érni.

Meg ki akarom próbálni magam, hogy mit tudok alkotni DIY fronton. :)

A jövő hét elején megnézem mit tudnék adni a projekthez .

Köszi szépen előre is! :)

Igazi kis össszeguberált dolog lesz ez a végére, mert a köveket is úgy kaptam egy cimborától, meg a fát is "akciósan" vettem elég baráti áron. :)

Van amikor az ilyen kis össze"kapott" dolog után jön rà az ember két dologra... Ha össze-vissza vásárolt volna mindenfélét sem lett volna jobb, a másik pedig hogy mennyi barátja van...

2014. szeptember 24., szerda 23:49
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 108 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő